יאמי: 11 מקומות מושלמים לשוקו חם ביום קר

אחת מההנאות הגדולות של החורף היא האפשרות להתפנק בלגימה איטית של ספל שוקו חם וסמיך. לא משנה כמה קר בחוץ, ברגע שטועמים את הסם הזה, הכל הופך מתוק יותר. הנה 11 מקומות עם שוקו מושלם

יעל כפיר מערכת אתר למטייל
תמונה ראשית עבור: יאמי: 11 מקומות מושלמים לשוקו חם ביום קר - תמונת קאבר
צילום: www.dollarphotoclub

בכתבה זו:

לונדון – קקאו מלטף על כיסאות מרשמלו

כמו השוקולדים שמייצר ג'רארד קולמן, גם חנות הקפה המצויינת של רשת Artisan מתאפיינת באלגנטיות וחדשנות. קולמן הוא המייסד של הרשת, שסניפיה פרושים ברחבי לונדון וכולם מעוצבים כבתי מרקחת לשוקולד עם חזות מודרנית ונקייה וכיסאות ישיבה לבנים בצורת מרשמלו. החל מ-3.5 ליש"ט יעלה לכם ספל קקאו חם, הכולל שני שוקולדים מהמגוון בחנות. בנוסף למשקאות הקקאו המגוונים, יש כאן התייחסות למגוון אופציות בריאות, עם מוצרים כמו שוקולד שעשוי מחלב תאו וחלב שקדים, שוקולד ללא סוכר ועוד. אם הטעם יעשה לכם חשק לעוד, תוכלו לרכוש שבבי שוקולד איכותיים בטעמים ומרקמים שונים ומהם לעשות משקה ביתי. אתר הרשת: artisanduchocolat.com

אם התקשיתם למצוא סניף של הרשת הקודמת, הנה עוד הצעה למקום איכותי בעיר - Konditor & Cook היא רשת עם מספר סניפים בעיר, שמציעה משקה שוקולד עשיר וחם, לצד אחד המאפים המתוקים שמכינים במקום. שבו לצד החלון והתמסרו למשקה הלוהט והמתוק ומומלץ לצד המנה הפופולארית Curly Whirly, שהיא עוגת ספוג משוקולד מריר עשירה בשכבות עם ציפוי וניל ועיטורי גנאש שוקולד מריר. אתר הרשת: www.konditorandcook.com

ורשה – רגעים מתוקים בבניין העתיק

מפעל השוקולד Wedel בוורשה קיים כבר מעל 160 שנה ופועל במסורת משפחתית. ברחבי העיר פרושים בתי קפה רבים של הרשת ואחד המומלצים הוא הסניף שממוקם ברחוב ul.Szpitalna 8 במבנה עתיק, שנותר כמעט ללא פגע מהמלחמה. גם כל שאר הסניפים מאפשרים ליהנות משלל שוקולדים ומאכלי שוקולד ואפילו פסטת שוקולד, לצד משקאות עם נציגות בולטת של קקאו. הסניף מעוצב בריהוט קלאסי עתיק וכיוון שהייתי כאן בחג המולד הוא שפע בקישוטים לרגל החג.

בתפריט תוכלו לראות מספר וריאציות לשוקו חם, החל מהקלאסי, שהוא מתקתק מעט ועד שוקו מריר, מתוק, שוקו משוקולד לבן וגם שוקו עם תוספות מעניינות כמו צ'ילי, טופי, קפה ועוד. כוס משקה ממוצעת תעלה לכם החל מ-3 אירו ותוכלו לרכוש גם ממוצרי החנות, הממוקמת בצמוד לפינות הישיבה. בנוסף, נערכות במקום גם סדנאות שוקולד לילדים ומומלץ להתעדכן באתר האינטרנט: www.wedelpijalnie.pl

ציריך – ללגום שוקולד שוויצרי

Sprungli הוא כנראה מותג השוקולד הפופולארי ביותר בציריך, ולכן בוודאי תבחינו באחד מהסניפים שלו בעיר, וכן, השוקולד שלהם יקר, אבל איכותי במיוחד. כמו שהשוויצרים יודעים לדייק, כך גם השוקולד השוויצרי וכשהוא מגיע במשקה, זו בכלל חגיגה של טעמים ופינוק. אם אתם מסתובבים בעיר ביום קר, ספל קקאו מפנק ומתוק יכול להיות תוספת מבורכת. אתר הרשת: www.spruengli.ch

אם אתם מעוניינים במקום מעט יותר אותנטי, הסתובבו בין הסמטאות של העיר העתיקה בציריך, גשו ל-Peclard שנמצא ברחוב Napfgasse 4 והתיישבו באחד השולחנות בחוץ או לאורך שורת הספסלים בפנים ונסו לטעום את אחת מגירסאות השוקו במקום. מומלץ לשתות את השוקו החם, אך גם הגרסה הקרה מומלצת יחד עם המאפים תוצרת בית ושלל העוגות. אתר: peclard-zurich.ch

פריז – שוקולד שמרגיש כמו המינגווי

בוטיק המאפים אנג'לינה נחשב לשם דבר בעולם המתוקים ומדורג מבין המקומות שבהם מיוצרות עוגיות המקרון הטובות ביותר בפריז. בנוסף לכך, זהו אחד המקומות המומלצים לחוויית שוקו חם בעיר. השוקו כאן מוגש במרקם קטיפתי וסמיך ובאופן קבוע, המקום מוצף בשלל תיירים שממתינים זמן רב בתור כדי ליהנות מהשוקולד החם או שלל המתוקים של אנג'לינה. אתר הרשת: www.angelina-paris.fr

אבל יש מוסדות אחרים, קטנים יותר, שמציעים גם הם שוקולד חם איכותי ברחבי פריז, אחד מהם מציע סגנון מיושן שמייצג את הסצנה הספרותית הבוהמית של פריז. זהו בית הקפה Les Deux Magots בסן ז'רמן דה פרה. בבית קפה היסטורי זה, סופרים, אמנים, ואנשי רוח כוללים ארנסט המינגווי, פבלו פיקאסו, וז'אן-פול סארטר נפגשו עם מוחות יצירתיים וסקרנים אחרים. מומלץ להזמין את משקה השוקולד המפורסם ולקבל השראה. אתר האינטרנט: www.lesdeuxmagots.fr

ניו יורק – פסטיבל של שוקולד חם

City Bakery הוא המקום הנכון ללגום שוקו חם במנהטן. כאן תמצאו אותו עשיר, סמיך ובתוספת שמנת, במרקם זהה לחפיסת שוקולד נמס. השוקולד הקלאסי החם של סיטי בייקרי עשיר בטעם, מתוק במידה ועדיין לא סמיך מדי. הנוזל מוגש כשמעליו צפה חתיכת מרשמלו מפתה תוצרת בית וכשהכל מתמזג יחד עם גושי השוקולד הכהה זה הרגע לקבל החלטה ולא להשאיר דבר בכוס... אם אתם מגיעים לכאן בפברואר – אל תפספסו את פסטיבל השוקו השנתי שמתקיים כאן כבר למעלה מ-20 שנה! אתר האינטרנט: thecitybakery.com

כדי לא להגביל אתכם לרשת אחת בלבד, אנחנו מציעים שתבקרו בחנות הדגל של Jacques Torres Chocolate Haven, שמלבד משקה שוקו מסורתי, מציעה מבחר מגוון של תוספות כמו כמהין, גלידה וקונוס של ואפל תוצרת בית לצד פיתויים מתוקים. יש כאן גם שוקולד חם מתובל, שמאפשר חווייה על חושית בייחוד עם תוספות כמו פלפל אנגלי, קינמון ופלפל צ'ילי... אתר האינטרנט: www.mrchocolate.com

פראג – שוקו בהשראת מקס קפקא

אם הגעתם לפראג בחורף ואתם משתוקקים לכוס קקאו חם ומנחם, גשו לקפה לובר בשדרות נרודני (Narodni), שנחשב לאחד מבתי הקפה הטובים בעיר. בית הקפה ממוקם בקרבת השעון האסטרונומי בכיכר העיר ולכן המחירים בו גבוהים מהמחירים המקובלים בעיר, אך עדיין אינם יקרים כמו בערים אירופאיות אחרות.

המקום נפתח בשנת 1902 ויש בו שלושה חללים, בניהם גלריה ומסעדה וכן חדר ביליארד. בעבר נהגו לפקוד אותו קבוע שלל מפורסמים כמו מקס קפקא ואפילו איינשטיין. תוכלו גם לטעום מיתר המנות בתפריט, וביניהם המנה המפורסמת של המקום: שטרודל שזיפים. אתר אינטרנט: www.cafelouvre.cz

מקסיקו סיטי – הצ'ורוס הוא רק תרוץ

Churrería El Moro במקסיקו סיטי הוא מקדש הצ'ורוס של העיר ומהווה אתר חובה לכל מי שמגיע לביקור. בית המאפה הקטן והמשפחתי הזה פעיל כאן למעלה מ-70 שנה, עוד מאז שמייסדיו הגיעו לכאן מספרד. לא תהיה כאן התלבטות גדולה מדי, המשפחה מייצרת אך ורק צ'ורוס ומשקה שוקולד. אין שום סיבה לא לעצור כאן ולראות את חישוקי הצ'ורוס שמתקרמלים במטבח, לקחת חתיכה ולטבול אותה במשקה השוקולד הכהה.

יש כאן ארבעה סוגי שוקו: שוקולד מתוק עם נגיעות וניל, שוקולד חצי מתוק עם נגיעת וניל, שוקולד סמיך כהה ושוקולד מריר שוויצרי עם קצפת. ניתן להזמין צ'ורוס ושוקו חם בנפרד, אבל למה לעשות את זה? ביחד הם זוג מושלם. עמוד הפייסבוק: www.facebook.com/Churrer

ברלין - דיסני וורלד לאוהבי שוקולד

Fassbender & Rausch היא לא רק חנות שוקולד גדולה ועמוסה בגושי שוקולד, מונומנטים משוקולד ועוד מאפים, אלא גם מסעדת שוקולד מפוארת שנמצאת ליד שער ברנדנבורג בברלין. משקה שוקולד טרי וחם כאן אינו זול כאן ומחירו מתחיל מ-4 אירו, אבל המקום הוא כמו דיסני וורלד לאוהבי שוקולד, יש כאן 20 טעמים שונים של שוקולד עם קצפת, בתוספת מוקה, צ'ילי, ויסקי ומה לא... אתר האינטרנט: fassbender-rausch.de

אופציה נוספת היא לבקר ב-Atelier, מפעל שוקולד בוטיק בשכונת מיטה, שמוכר מוצרים תוצרת בית בלבד. המפעל הוקם על ידי שתי הקונדיטוריות נינה אנגל וקתרינה קראפט, שמבטיחות כי הכל נעשה מחומרי גלם טבעיים ואורגניים. רוב שטח החנות הוא מפעל קטן לייצור שוקולד, שבו ניתן לצפות בזמן שרוכשים מוצרים. החנות הקטנה דחוסה ביתר השטח, אך ניתן לצאת לשתות ולאכול בגינה הנעימה. ואם לא תרצו רק ללגום משקה קקאו איכותי, תוכלו ללמוד להכין שוקולד בעצמכם בסדנאות שמתקיימות פה. אתר החנות: www.atelier-cacao.de

אמסטרדם – לבחוש בשוקו עם סוכריית קקאו

Puccinibomboni הוא מוסד שוקולד איטלקי, שנחשב לאחד מ-10 השוקולטריות הטובות בעולם. בחדר אוכל המפואר תקבלו כוס חלב חם וסוכריית שוקולד על מקל, שאותה תוכלו להמיס לתוך הכוס. השוקולד הוא באיכות טובה ביותר, הכל נעשה בעבודת יד והם לא משתמשים בסוכר או חמאה. יש באמסטרדם שלושה סניפים שאליהם אתם מוזמנים להגיע. אתר האינטרנט: www.puccinibomboni.com

מקום נוסף באמסטרדם, שיש שטוענים שהמשקה השוקולדי בו ממש ממכר, נקרא Metropolitan והוא מומלץ לאוהבי השוקולד הטהור והאיכותי. את פולי הקקאו כאן הם קולים בעצמם, כך שכוס השוקו החם שתשתו היא אחת מהמשובחות. בנוסף, גם הקפה במקום טוב והקינוחים ובמיוחד הוופל הבלגי. מה עוד מיוחד פה? תמורת 8 אירו תוכלו לבחור במנת הטעימות בתפריט, שמאפשר לכם לטעום ממגוון המוצרים וגם להתוודע לתהליך הייצור שלהם. אתר אינטרנט: www.metropolitandeli.nl

וינה – השוקו הכי יקר בעיר

לא כולם יכולים לטעון שיש להם את השוקולד החם הטוב ביותר בעיר. מלון ריץ קרלטון וינה מתגאה בכך. משקה השוקו שמיוצר כאן עשוי 72 אחוז קקאו טהור, שעורבב עם מים בלבד. לאוהבי שוקולד, קשה לחשוב על דרך טובה יותר לבלות שעה בליבה של וינה. למרות שכוס שוקו חם כאן תגזול מכם 16 אירו נכבדים, תקבלו הרבה יותר מסתם חמימות בכוס. השוקולד היוקרתי אינו מופיע בתפריט שלהם, ואם תבקשו אותו, תקבלו שלוש וריאציות שוקולד שמהן תבחרו את הסוג שממנו תרצו שיכינו לכם את המשקה. מקדש השוקולד המפואר הזה ראוי לביקור ולכן, תוכלו להסתפק במשקה הסטנדרטי שיעלה לכם 4.5 אירו. אתר האינטרנט: www.ritzcarlton.com

מקום נוסף לשוקו אלוהי הוא בבית הקפה Demel בן שתי הקומות, שנמצא ליד כיכר הכניסה לארמון הופבורג. זהו בית קפה ותיק ובעל מוניטין עם מגוון עוגות מרשים, מאפים וכמובן שוקו. המחירים אינם זולים, אך השירות והאווירה מיוחדים. אתר אינטרנט: www.demel.at

ברצלונה – סמיך, נוזלי ומלא הפתעות

Buenas Migas היא רשת בתי קפה איטלקי שמפוזרת ברחבי ברצלונה ומציעה משקה שוקולד חם שמוגש בארבע וריאציות: רגיל, כפול, שוויצרי ועם קצפת ורוטב שוקולד או עם חתיכות ביסקוויטים. במקום מציעים גם קפה, ארוחות בוקר, משקאות ועוד והכל במחירים נמוכים. אתר האינטרנט: www.buenasmigas.com

אופציה מומלצת נוספת היא Xocoa Café, שמגיש שוקולד נוזלי סמיך וטעים מתחת להרבה קצפת. זו האפשרות שלכם ליהנות משוקולד טוב ברחוב הכי מתוק בברצלונה. כמובן שיש כאן גם שוקולד חם עם צ'ורוס, מבחר גדול של עוגות ותה וגם מוצרים מיוחדים לחולי צליאק ולרגישים ללקטוז. אתר האינטרנט: www.xocoa-bcn.com

לתחילת הכתבה

יש לכם המלצה לשוקו חם שלא מופיע בכתבה? נשמח לשמוע על כך בתגובות!

כתבות נוספות שיעניינו אותך:

הדפס|
קרא מאוחר יותר
| שמור לעצמי| שלח |סרוק לנייד

תגובות

רוצה להגיב לזה? יש להתחבר לאתר:

 

שוקו חם, סמיך ובלתי נשכח

השב  · 

עוד מקום לשוקו מושלם


היכנסו לבלוג שלי באתר למטייל
השב  · 

תגובות פייסבוק

הזמנת חופשה לברלין

הזמנת טיסה כל האתרים המובילים במקום אחד הזמנת מלון השוואה בין מאות אתרים ברחבי העולם כרטיסים לאטרקציות לחסוך את התור
ולבלות יותר
ביטוח נסיעות דרך למטייל יוצאים לחו"ל בראש שקט
סגור
0

בחרת להירשם לעידכונים על:

    כדי שנשלח לך את התכנים הנכונים בזמן המתאים לנסיעה שלך, כדאי לציין:
    או תאריך אחר בו נפסיק לשלוח עידכונים.

    כדי להשלים את התהליך אנא:

    או התחבר\הירשם לאתר
    ×