12 פינוקי הקיץ המרעננים ביותר שתוכלו להעלות על לשונכם

אין כמו גלידת פסטה או מרק שעועית צונן שיקררו את הגוף כשהטמפרטורות עולות והשמש מחממת. למה להיות בנאליים כשאפשר להתענג עם קינוח יפני, מאכל קיץ ויאטנמי או שייק פירות ברזילאי? קבלו 12 פינוקי קיץ מצננים במיוחד מרחבי העולם

יעל כפיר - מערכת אתר למטייל
תמונה ראשית עבור: 12 פינוקי הקיץ המרעננים ביותר שתוכלו להעלות על לשונכם - תמונת קאבר

משקה תירס צונן

נתחיל בקינוח מעורר חשד מבחינה קולינארית, שמו Mais Con Yelo ובפיליפינית זה אומר: תירס עם קרח. ואכן מדובר במשקה קיץ, שהוא תערובת של קרח מרוסק, סוכר, תירס וחלב והוא פופולארי בפיליפינים, אז אם תהיו שם אל תשכחו לטעום ולהגיד לנו איך זה...

שיק שק שייק

הבאים בתור שתורמים לנו ממרכולתם המרעננת הם התאילנדים, שמצטיינים במיצים ושייקים טבעיים, ביניהם זכור לטובה שייק הבננה אוריאו המוצלח וגם שפע של פירות טרופיים טריים. פרט לכך, יש בתאילנד ובעוד מקומות במזרח קינוח מקומי ומרענן, שעשוי ממנגו ומאורז דביק עם מעט מלח ועליו מפזרים חלב קוקוס עם חתיכות טריות של מנגו. יאמי.

מרק מי ורדים קר

את המאכל הזה ניתן למצוא גם בארץ והוא מכונה פלודה. הוא נמכר לרוב בשווקים ובדוכני מזון עתיקים ומקורו בפרס. פלודה הוא משקה קפוא שעשוי ממי ורדים צוננים בתוספת אגוזי פיסטוק, מיץ לימון, סוכר ואיטריות. את האיטריות אוכלים ממש כמו במרק, אבל הטעם קר ומרענן ומי הוורדים די דומיננטיים. אפשר למצוא וריאציות של המאכל בהודו ובפקיסטן וכן כאן בארץ בשווקים.

גלידת ספגטי

גלידת ספגטי (Spaghettieis) היא גלידה פופולארית מאוד בגרמניה. למעשה, זו גלידת וניל שמועברת דרך מטחנה, שיוצרת לה מראה דמוי פסטה ועליה שופכים לפתן פירות כלשהו. מעל זה מפזרים פתיתי שוקולד או קוקוס. הגלידה מגיעה בשלל וריאציות של מנות מפורסמות כמו ספגטי בולונז - שמנסה לדמות את המנה מהצד המתוק שלה.

קולפי הודי מתוק

אם נישאר לרגע ביבשת הודו, נוכל לפרגן עם מאכל קייצי אופייני בשם קולפי (Kulfi), שהוא קינוח די דומה לגלידה, אך יותר קליל וקרמי. קולפי מגיע במגוון רחב של טעמים מקומיים ובתוספת הל, בוטנים ועוד, ואפשר בקלות להכין אותו בבית: שקית חלב, שמנת מתוקה, קופסת חלב מרוכז, מעט פיסטוקים, שקדים והל, מחממים הכל בסיר ומקפיאים בקונוסים מיוחדים. הגרסה הנפאלית מוגשת עם פירות יער מתובלים.

משקה האלים

מאכל נוסף שנותן כבוד לאגוזים מקורו במצרים, אך הוא רווח גם באירופה, דרום אמריקה וספרד וניתן לשתות אותו בדוכנים בברצלונה. מדובר במשקה קייצי ומרענן שנקרא האוצ'טה ונמכר בדוכנים מיוחדים שמכינים אותו במומחיות כבר שנים רבות. זה משקה העשוי מאגוזים, מים וסוכר ומוגש קר, הוא מזכיר בטעמו סחלב, אך מרקמו אוורירי יותר. בברצלונה מכנים אותו נקטר האלים ויש גירסאות דומות שלו באיטליה ובצרפת.

סמיפרדו חצי קפוא

Semifreddo הוא קינוח איטלקי קפוא למחצה, כי הוא עשוי בדרך כלל מחלקים שווים של גלידה וקצפת. המרקם דומה למוס קפוא, קר מאוד ומתוק. בכל מחוז איטלקי מכינים סמיפרדו קצת אחרת, עם מיטב המרכיבים המקומיים המצויים בהישג יד: שקדים, אספרסו משובח, דובדבנים חמוצים ועוד. ההגשה לרוב זהה: כמעין עוגה שנפרסת לחתיכות.

פירות קפואים ופירה אסאי

אסאי, פרי הדקל הברזילאי המצודד, תופס חלק גדול בתזונת הקיץ המקומית, בייחוד כי הוא משמש למשקאות, שייקים, סורבה ואלכוהול. מנת הקינוח המקומי Acai Na Tigela מורכבת בדרך כלל מפירות קפואים, שמונחים על גבי פירה אסאי בתוספת גרנולה, פירות ועוד. המנה מוגשת בקערה או כמו שייק.

שוקולד בסטייל מקסיקני

במקום לקנות ארטיק מצופה בטעם בננה שלא דומה לבננה, המקסיקנים פשוט לוקחים בננות קפואות ומשפדים אותן על מקל, את המקל טובלים בשוקולד ויוצא קינוח פשוט מושלם, שהוא פופולארי במקסיקו ובארצות הברית. תוספות מקומיות נפוצות כוללות קוקוס, אגוזים וסוכריות מרוסקות, אבל האפשרויות הן אינסופיות.

מו'צי מישהו?

גלידת מו'צי (Mochi) היא קינוח יפני מסורתי, עשוי אורז דביק במילוי גלידה במראה של עוגיית מקרון צבעונית. מוצ'י הוא כדור קטן ועגול עם שכבת אורז בצד החיצוני ומילוי גלידה בחלק הפנימי. קיימים טעמים רבים לבחירה, אך הפופולרי ביותר הוא תה ירוק, וניל, שוקולד, תות ושעועית אדומה. בנוסף, תוכל למצוא גלידת מוצ'י בצפון אמריקה, אירופה ואפריקה.

פצפוצי קרח בטעמים

Patbingsu הוא קינוח קיץ דרום קוריאני, שעשוי מקרח מגולח ומעוטר בממרח שעועית אדומה, חלב מרוכז, פירות טריים, גלידה ודגני בוקר. בקוריאה קיימות וריאציות אינסופיות שלו, יש גירסאות עם זרעי דלעת, אננס, וחתיכות מיני מרשמלו. בסיאול קיימת גרסה עם רוטב שוקולד מריר ופרוסות תפוז מסוכרות. הוא מוגש בדרך כלל עם תה ירוק או גלידת קפה.

מרק שעועית מתוק

מאכל דומה מגיע מוויאטנם ושם הוא מכונהBaobing – מדובר בקינוח קר שמקורו בסין והפך לפופולארי מאוד בוויאטנם, טייוואן ומלזיה. ישנן וריאציות רבות ושונות של הקינוח, אבל המרכיבים העיקריים שלו הם קרח מרוסק, פירות וסירופ מתוק כלשהו. קינוח ויאטנמי נוסף הוא מרק שעועית מתוק (Chè Đậu Xanh) והכוונה לשעועית מונג מתוקה וחלב קוקוס. המאכל מתאים לקיץ במיוחד בגלל יכולות הקירור של השעועית.

לתחילת הכתבה

התמונות בכתבה, הלקוחות מ-Flickr, הן תחת רישיון Creative Commons BY 2.0

כתבות נוספות שעשוית לעניין אתכם מאתרי למטייל:

הדפס|
קרא מאוחר יותר
| שמור לעצמי| שלח |סרוק לנייד

תגובות

רוצה להגיב לזה? יש להתחבר לאתר:

 

תגובות פייסבוק

הזמנת חופשה לויאטנם

הזמנת מלון השוואה בין מאות אתרים ברחבי העולם הזמנת טיסה כל האתרים המובילים במקום אחד ביטוח נסיעות דרך למטייל יוצאים לחו"ל בראש שקט
סגור
0

בחרת להירשם לעידכונים על:

    כדי שנשלח לך את התכנים הנכונים בזמן המתאים לנסיעה שלך, כדאי לציין:
    או תאריך אחר בו נפסיק לשלוח עידכונים.

    אולי תרצה להירשם ליעדים נוספים בהם התעניינת לאחרונה:

    כדי להשלים את התהליך אנא:

    או התחבר\הירשם לאתר
    ×