אוכל ומסעדות בנאפולי

קשה שלא להתפעם מן האוכל האיטלקי המשובח, והאוכל בנאפולי מוסיף למטבח זה את הדגים ופירות הים. הנה סקירה על המאכלים המקומיים וקצת על מסעדות ופיצריות בעיר.
עדי ששון - צוות למטייל ברשת
|
תמונה ראשית עבור: אוכל ומסעדות בנאפולי
Thinkstock Imagebank ©

מאכלים מקומיים

כל המחמאות שנרעיף על האוכל האיטלקי לא יספיקו למטבח המשובח הזה, המתבסס על מוצרי גלם איכותיים וטריים במנות הרבות והמגוונות שלו. בחבל קמפניה, הכולל את נאפולי וחוף אמאלפי, המומחיות היא דגים ופירות ים, ואם אלו נמנים על המאכלים האהובים עליכם, זהו מקום בשבילכם. אוכל באמאלפי וגם אוכל בנאפולי כולל הרבה דגים טריים, אנטיפסטי די מרה (מנות אנטיפסטי קטנות מן הים, עם פירות ים), אנשובי כבושים (הנקראים בסלנג העממי Alici, אנשובי בחומץ ויין), מורים ברוטב עגבניות פיקנטי או ביין ולימון, פסטות ברוטבי עגבניות, לימון ופירות ים, ריזוטו (מעין אורז איטלקי) נרו די ספיה (אורז עם דיו דיונונים שחור), טלייאטלה ולינגוויני (סוגי פסטות) ברוטבי עגבניות חריפים, מרקי דגים ועוד. גם הילדים יהנו מהאוכל באיזור, המתמחה בפיצות איכותיות וגלידה תוצרת בית.

ארוחות הבוקר כאן, ובמרבית בתי המלון באיטליה, הן בסגנון אירופה של פעם – על טהרת הקפה והמתוקים, לחמניות שכמעט כולן חור אחד גדול, קרואסון וקפה ולצידם ריבות וממרח שוקולד. מומלץ להוסיף להם גבינות ונקניקים, אותם ניתן לקנות בחנויות וסופרמרקטים. בחנות הגלידה אפשר לראות את הבעלים מכין במו ידיו את הגלידות השונות. זהו כמעט המאכל הלאומי כאן.

לחלק מן המסעדות יש תפריט מודפס וחלק יגידו לך בעל פה מה המנות המוצעות באותו יום. מסעדות היוקרה בחוף אמאלפי נמצאות, בדרך כלל, על אם הדרך, בצד הכביש הפונה אל הים. הכניסה למסעדה נושקת לכביש, וכך גם החנייה שהיא על גג המסעדה. המסעדה עצמה, ולעיתים גם בית המלון שהיא משתייכת אליו, משתרעים על צלע ההר התלולה עם מרפסות שטופות שמש וים כחול כאיזמרגד הנשקף מקרקעית ההר. זהו המקום האידיאלי לארוחת דגים אך יש לדעת שמחירה של ארוחה כזו, במקום כזה יכול להרקיע שחקים. המסעדות הזולות יותר, אך טובות לא פחות (ובכלל, אין כאן מסעדות גרועות) נמצאות בעיירות הקטנות, וכאלה יש מאות. בכולן הפסטה טרייה, פירות ים שנשלו מן הים הקרוב לפני שעות ספורות, ושרות מקצועי ואדיב. כאן גם לא מטרידים אתכם בשאלות אם הכל בסדר ואם האוכל טעים. כאן יודעים שהאוכל מצויין.

לתחילת הכתבה

אזורי מסעדות ופיצריות

האוכל בנאפולי ידוע בעממיות והאותנטיות שלו. אוכל הרחוב של נאפולי טעים במיוחד- בכל פינת רחוב תמצאו פיצה, קאלצונה (מעין פיצה סגורה וממולאת בכל טוב), חטיפי מוצרלה בפירורי לחם וחטיפי פירות ים (אך רק מטוגנים או מבושלים בשל זיהום הים באיזור נאפולי). הפיצה הנאפוליטנית היא מוסד ותיק המתחרה עם רומא על אותנטיות הפיצה האמיתית. הפיצה הנאפוליטנית עשויה מבצק רך ועבה (בניגוד לפיצה הרומאית שהיא דקה ופריכה). במסעדות בנאפולי חפשו את השלטים La vera pizza napolitana - שלט זה אומר שהמקום עמד בתנאים נוקשים של הכנת פיצה הכולל מרכיבים  מסויימים (מוצרלה מחלב באפלו, שמן זית ועוד) ואף בצורות הכנה מסויימות שאוסרות על שימוש במערוך להשטחת הבצק אלא העפה של הפיצה באוויר. גם הגלידה בעיר משובחת, וכמעט בכל גלידריה נמכרת גלידה איכותית מאוד.

* איזורים וסוגי מסעדות: באיזור ספקנאפולי (Spaccanapoli) וסטציונה סנטרל (Stazione Centrale) יש הרבה פיצריות וכמה מסעדות לדגים ופירות ים. באיזור סנטה לוצ`יה (Santa Lucia), בורגו מרינארו יש מסעדות פופולריות רבות המציעות אווירה נעימה, אוכל איכותי ונופים יפים של המפרץ. באיזור וומרו (Vomero) אליו מגיעים עם הפוניקולר לתצפית, יש מספר מסעדות מוצלחות לפסטות, דגים ומאכלי ים.

De Michele: פיצריה זו נחשבת לפיצריה המוכרת את הפיצה הטובה בנאפולי. היא מוכרת אך ורק שני סוגים של פיצה, האחת, מרגריטה, פיצה רגילה עם מוצרלה ושמן זית, ופיצה מארינרה, עם תוספת שום. יש לקחת מספר לפני שעומדים בתור. התכוננו להמתין, שכן במקום יש לרוב עומס.
כתובת: Via Cesare Sersale 1 טלפון: 081-5539204

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

סגור
0
×