כך תאכלו במקומות השווים ליד האטרקציות המפורסמות בברצלונה

רוצים לראות את המקומות הכי יפים בעיר אבל חוששים להישאר רעבים בסוף יום טיול ארוך? אל דאגה, מצאנו לכם את המקומות הכי טעימים בקרבת האתרים שאתם חייבים לכלול בטיול. כי על בטן מלאה, הכל נראה יפה יותר. לכל אטרקציה - מקום שווה לאכול ליד
שיר בהר
|
תמונה ראשית עבור: כך תאכלו במקומות השווים ליד האטרקציות המפורסמות בברצלונה
Depositphotos/Boule ©

נסענו לחופשה משפחתית בברצלונה. הפעם החלטנו להחליף את המלון הסטנדרטי במלון דירות, שלא כולל ארוחת בוקר. אמנם עמד לרשותנו מטבח מאובזר, אבל החלטנו שחופשה זו חופשה ובמקום להתחיל את הבוקר בקיצוץ ירקות לסלט והקפצת חביתות, נכיר את העיר גם דרך בתי הקפה המיוחדים שלה, בכל יום בית קפה אחר, בהתאם לאטרקציה או לאזור בו נטייל באותו יום. עשיתי מחקר מקדים באיתור מקומות מיוחדים, עם סטייל, שכיף לאכול בהם ארוחה טובה וההחלטה השתלמה. גם ספגנו עוד קצת מניחוחות האווירה המקומית, גם התענגנו על טעמים מיוחדים הרבה יותר מעוד ארוחת בוקר במלון ועל הדרך ראינו רחובות, סמטאות, גרפיטי ובניינים, שלא היינו מגיעים אליהם אחרת.

כמובן שגם את ארוחות הצהריים והערב בילינו במסעדות מקומיות, שהשתלבו בסביבת האתרים בהם טיילנו או קרוב לאזור מגורינו ולא פעם דילגנו על ארוחה והתענגו על קינוחים שווים, שמאפיינים את העיר. אז, מוכנים להכיר את העיר דרך הבטן? יאללה, תתכוננו למלא את הפה בטעמים נפלאים!

כך נראה אחד החללים בבית קפה Alsur, שברובע אל בורן, צילום: גיל בהר

בלב רובע אל בורן: הקערה שהכי כיף לפתוח איתה את היום

את הבוקר הראשון שלנו בעיר התחלנו בהליכה אל רובע אל בורן, בדרך חלפנו על פני הקתדרלה (La Seu Cathedral), שברובע הגותי. העיר עוד לא התעוררה ומבחינתנו זו היתה חוויה מדהימה לראות את יצירות הגרפיטי, המרוססות על תריסי החנויות המוגפים, שהופכות את הסמטאות הצרות לפנינה אמנותית, מעלינו מרפסות הבתים המעוטרות, פה ושם חלונות ראווה שמציגים בגדים, נעליים, תיקים, אקססוריז ויצירות אמנות, ממש שיטוט של כיף, שלא רצינו שיגמר. באחת הפניות באמצע הרובע, חיכה לנו קפה אלסור (Cafe Alsur).

בית הקפה המעוצב כולל 2 אזורים של שולחנות בגדלים שונים עם כסאות צבעוניים, חלקם עטויים כיסויים סרוגים בשלל צבעים, חלקם מרופדים בבדים יפים, כורסאות, ספות, כריות צבעוניות, פינות ישיבה מיוחדות, בר וגם שולחנות ישיבה ברחבה שבחוץ. הקירות מעוצבים גם הם – חלקם בצבעי פסטל, חלקם דמוי לוח, עליו ציורים ומשפטים יפים כתובים בגיר וחלקם דמויות לבנים שחושפות את הקיר כמו בטירה עתיקה. מהתקרה יורדות מנורות מעוצבות, על הקירות תמונות בגדלים שונים וחלונות הזכוכית הפונות אל הרחוב מצויירות. אפילו השירותים מעוצבים.

עכשיו נשאר לבחור מנות מהתפריט – משימה לא קלה בכלל, המבחר כל-כך גדול: מנות עם ביצים, קערות יוגורטים ופירות, טוסטים, פנקייקים, ופלים, סלטים, טאפאסים, בורגרים, מיצים טריים, סמודי, קוקטיילים לא אלכוהולים ועוד. החלטנו להזמין הכל למרכז השולחן ולחלוק ביננו – ביצים בנוסח בנדיקט על בייגל תוצרת בית, תרד ואבוקדו, 2 סוגים של קערות יוגורט פירות עם פירות ואגוזים – אחת בסגנון סמודי והשניה מוגשת לצד טוסט אבוקדו וגבינת פטה ופנקייק בננה שוקולד צ'יפס. כל המנות היו מאוד טעימות, ממש התענגנו על כל ביס. מומלץ מאוד!

  • כתובת: Plaza de Sant Cugat 1
  • שעות פעילות: ראשון – חמישי, 10:00-24:00, שישי-שבת, 10:00-1:00
  • אתר אינטרנט: www.alsurcafe.com

טוסט אבוקדו וגבינה מלוחה עם קערת יוגורט פירות ואגוזים, צילום: גיל בהר

מול קתדרלת סנטה מריה דל מאר: קינוח שהוא יצירת אמנות

מול קתדרלת סנטה מריה דל מאר (Basilica De Santa Maria Del Mar), שברובע אל בורן, קרוב לשדרת גרסייה, נמצאת הפטיסרי בובו (bubo) עם קינוחים, עוגות, מאקרונים, מתוקים ושוקולדים, שנראה כאילו הם לקוחים מתוך מגזין עיצוב. איזה צבעים עזים, קישוטים ועיצובים מרשימים, אחד יותר יפה מהשני, סוג של מוזיאון של מתוקים.

אחרי שהתפעלנו מכל היופי שסבב אותנו, קיבלנו טעימות של שוקולדים עם שילובים כל-כך מיוחדים, שמיד רכשנו גם הביתה, למרות המחיר היקר. ואיך אפשר בלי טעימות? בחרנו 3 קינוחים והתיישבנו על הבר – עם קפה ליד.

  • כתובת: Carrer de les Caputxes, 10
  • שעות פעילות: ראשון, שלישי-שישי, 10:00-21:00, שבת, 10:00-23:00, שני, 10:00-20:00
  • אתר אינטרנט: www.bubo.es

היהלום שבכתר - קינוח בפטיסרי בובו, צילום: גיל בהר

פסיעה מפאסו דל בורן: הקרואסון שיעשה לכם את היום

לחלופין תוכלו לצאת מהקתדרלה לכיוון Paseo del Born ולהכנס לסמטה המובילה למאפית הופמן (Hofmann Patisserie). סוד הקסם שלה הם מאפי הקרואסונים שלה, מתוקים ומלוחים. כיוון שלא רצינו לחטוף מאפה על הדרך, אחרי שספגנו את ריחות המאפים במאפיה עצמה, המשכנו לצעוד בסמטה עוד כמה בניינים, עד שהגענו לבית הקפה של המאפיה – תירוץ מצויין לתת מנוחה לרגליים. בגזרת המלוחים ניצח ללא ספק הקרואסון הממולא גבינה ופסטו – פשוט התמוגגנו מכל ביס, שמילא את הפה באינספור טעמים. במתוקים – לאחר שטעמנו את אלה הממולאים במסקרפונה, פירות יער ועוגת גבינה – המנצח האולטימטיבי הוא קרואסון המסקרפונה. שווה למצוא דרך לשלב את המאפיה בסדר היום שלכם.

  • כתובת: Carrer dels Flassaders, 44
  • שעות פעילות: שני-חמישי, 9:00-14:00, 15:30-20:00, שישי-שבת, 9:00-14:00, 15:30-20:30, ראשון, 9:00-14:30
  • אתר אינטרנט: www.hofmann-bcn.com

בדרך לפארק גואל: בוקר של בריאות

בדרך לאוטובוס לפארק גואל (Park Güell), עצרנו באחד הסניפים של מסעדת הבריאות פלקס אנד קייל (Flax&Kale), שדוגלת באוכל אורגני ושמה דגש על הערכים התזונתיים של המנות – 80% מבוסס על מרכיבים צמחוניים, מתוך חשיבה שאכילה נכונה תגרום לכם להיות בריאים ושמחים.

החלל העצום והגבוה של המסעדה מחולק לאזורי ישיבה שונים, גם בקומת הכניסה וגם בקומה הראשונה, שם יש גם מרפסת ישיבה סביב גינת תבלינים. במרכז החלל בר פתוח – שם מכינים את השייקים, את הסמודי, המיצים הטריים והמשקאות החמים. באזור צדדי יותר מאחסנים את חומרי הגלם הטריים ובנוסף יש מקרר פתוח למי שרוצה לקחת אוכל לדרך. העיצוב מודרני עם תקרה חשופה ממנה יוצאים צינורות מתכת העוברים מצד לצד, גופי תאורה גדולים והמון אור וצמחיה.

גם כאן התפריט עצום והבחירה לא פשוטה וכוללת טוסטים, מנות עם אבוקדו, מנות ביצים, קערות בריאות – חלקן רק פירות וחלקן עם יוגורט או סמודי ומאפי בריאות. בכל מנה בתפריט אפשר לראות איזה מרכיבים היא מכילה, כולל פירוט של אלרגנים. תמצאו גם מנות בלי גלוטן, רו פוד, עם שמן דגים ומבוססות צמחים.

התחלנו עם משקאות סמודי ושוב בחרנו בתמהיל של ביצי בנדיקט על בייגל תוצרת בית - הפעם לצד ארטישוק ופטריות, 2 קערות סמודי עם פירות ואגוזים וטוסט אבוקדו. הכל היה טעים, האווירה מאוד נעימה. ארוחת הבוקר מוגשת עד השעה 11:45 ובסופי השבוע יש תפריט בראנץ' מיוחד, שמוגש עד השעה 17:00. גם אם לא הגעתם אל הסניף הזה, יש עוד סניפים בעיר, שיכולים להשתלב במסלול שלכם.

  • כתובת: Carrer dels Tallers 74b
  • שעות פעילות: שני – שישי, 9:00-23:30, שבת-ראשון, 9:30-23:30
  • אתר אינטרנט: teresacarles.com/fk

מתחילים את הבוקר עם קערות בריאות בפלקס אנד קייל, צילום: גיל בהר

דקה מהסגרדה פמיליה: הבייגל המושלם

רכשנו מראש כרטיסים לביקור עם סיור מודרך באנגלית בסגרדה פמיליה. מומלץ בחום, הרבה יותר מסתם ביקור עצמי בכנסיה המרשימה הזו, ואין מה לחשוש מהאנגלית – גם המתבגרות שלנו הצליחו להבין את ההסברים. רצינו להמנע ממירוץ אחרי הזמן באמצע היום ולכן בחרנו להתחיל שם את היום, אבל אי אפשר להיות מרוכזים בהסברים על בטן ריקה. חיפוש קצר הביא אותי אל צ'יז את קייק (cheese and cake), בית קפה קטנטן, במרחק של כדקה הליכה מהכנסיה.

במבט ראשון, עוד לפני שפתחנו את הדלת, חששתי שעשיתי טעות. המקום לא מרשים מבחוץ, אבל החשש עבר מיד כשנכנסנו פנימה. הבעלים, שמשמש גם כמלצר, קיבל אותנו בחיוך והזמין אותנו לשבת. יש שם בסך הכל כמה שולחנות צפופים, אבל האווירה מאוד נינוחה ונעימה, ממש תחושה ביתית חמימה. בצד אחד קירות מצופים עץ בהיר, המחוברים אל ספסלי ישיבה, עליהם זרוקות כריות צבעוניות. בצד השני קירות מעוצבים עם אריחים קטנים, תמונות קטנות, משפטים חרוטים על לוחות עץ, כוורות עם ספרים, מתחתם גדר שיח ועליה תלויים קישוטי חג המולד. גם המנורות והכסאות הצבעוניים במקום הוסיפו לאווירה. מיד התאהבנו במקום – עכשיו נשאר לבחור מה להזמין.

התפריט כולל בייגלים במגוון מילויים, פנקייקים, ביצים, סלטים, מוזלי, יוגורטים עם פירות, מנות צמחוניות, מיצים סחוטים טרי, סמודי וכמובן משקאות חמים כמו קפה, תה ושוקו. גם הפעם הבחירה היתה קשה והזמנו כמה מנות למרכז השולחן על מנת לחלוק בהן. אל השולחן הגיעו מנות צבעוניות, המלוחות שבהן מעוטרות בעלי מיני, תותים ואבוקדו, המתוקות מעוטרות בפירות וזילופי שוקולד, כולן מוגשות על צלחות במגוון צבעים. הבייגלים היו קריספיים, כל אחד טוב יותר מהשני. מבחינתי הבייגל המושלם היה במילוי גבינת עיזים, דבש ואגוזים עם תוספת של צ'יפס בטטה, שנעשה במקום. הקטנה התענגה על פנקייקים עם פירות. היה לנו קשה להפרד מהמקום.

  • כתובת: Carrer de Lepant, 257
  • שעות פעילות: שני, שלישי, חמישי, שישי: 9:30-17:00, שבת-ראשון: 10:00-17:00, רביעי – סגור
  • אתר אינטרנט: sites.google.com/view/cheeseandcakebcn

רק שלא יגמר - בייגל מתוק מלוח עם גבינת עיזים, דבש ואגוזים, צילום: גיל בהר

שנייה מהרמבלס: חגיגה של פסטה טריה

במצ'ינה פסטה בר (Macchina Pasta Bar) לא תקבלו תפריט מסודר, אלא יתנו לכם להרכיב את מנת חלומותיכם. המסעדה הקטנה נמצאת באחת הסמטאות היוצאות מהרמבלס, באזור הקרוב לעמוד קולומבוס, מוזיאון השעווה והמספנות המלכותיות. את פניכם יקבל הטבח, שעסוק בהקפצת מנות טריות מאחורי דלפק המצרכים, מול עיניכם. אחרי שתספגו את ניחוחות המקום, תתבקשו לבחור רוטב (אלי אוליו, עגבניות, שמנת ופרמזן, שמנת ופטריות, פסטו, פסטו ועגבניות, גורגונזולה, בולונז או בשר), לאחריו תצטרכו להחליט על התוספות – החל מזיתים וירקות כמו ברוקולי, פטריות, בצל או עגבניות ועד גבינות, שרימפס או חזה עוף ולבסוף נשאר לכם לבחור את הפסטה שתעשה לכם את המנה.

עכשיו כל מה שנשאר לכם לעשות זה לעבור לחלק האחורי של המסעדה, להתיישב על ספסלי העץ או על כסאות המתכת הצבעוניים שליד אחד משולחנות העץ, ולחכות כמה דקות עד שהטבח יגמור להקפיץ את המנות הטריות ופשוט לטרוף את המנות! כמה פשוט – ככה טעים. אנחנו הוספנו גם לימונדה טבעית קרה וקינחנו עם שתי מנות איטלקיות מעולות – טירמיסו ומוס שוקולד. כולם יצאו שבעים ומרוצים. תעשו לעצמכם טובה ותמצאו זמן להגיע לכאן. תוכלו גם לעשות הזמנה טלפונית ולבוא לאסוף את המנות.

  • כתובת: Carrer dels Escudellers, 47
  • שעות פעילות: ראשון – חמישי, 12:00-23:00, שישי-ראשון, 12:00-24:00
  • אתר אינטרנט: macchinapastabar.com

על האש - תיכף יהיו מוכנות כאן 4 מנות פסטה טריות, צילום: גיל בהר

צמוד לקאסה באטיו: המנות הכי מעוצבות בעיר

מה לא עושים כדי להכנס לבית קפה, שמנפנף באימרה, שהוא שם את מבטחו בסבתא? לבית הקפה בראנץ' אנד קייק (Brunch & cake) יש 4 סניפים, כל אחד בקצה אחר של העיר, אנחנו בחרנו לשבת בסניף שנמצא במרחק הליכה מקאסה באטיו (Casa Batlló) – אחד מהמבנים הצבעוניים של גאודי.

בבית הקפה הקטן יש שולחנות בגדלים שונים, חלקם נמוכים, חלקם צמודים לחלון הפונה לרחוב ויש גם כמה שולחנות עם ספסלים הנמצאים ברחבה הסמוכה שבחוץ. קחו בחשבון שתמצאו את עצמכם עומדים בתור המשתרך ברחוב מחוץ לבית הקפה ובזמן ההמתנה תקבלו תפריטים, כך שכאשר יתפנה שולחן, תדעו מיד מה להזמין. העיצוב בחזית בית הקפה הפונה אל הרחוב ממש מזמינה להכנס פנימה. לעומת זאת העיצוב בבית הקפה בפנים נקי ופשוט, עם ציורים על הקירות, אבל המנות המעוצבות והטעימות, המוגשות בכלים יפים עושות את המקום. יש בו אווירה צעירה ונעימה, עם בר משקאות פתוח, שעסוק כל הזמן בהכנת שייקים וסמודי.

הרשת שמה דגש על מוצרים אקולוגיים, איכותיים וחשוב להם להגיש מנות יפות ומעוצבות. אז על מה התענגנו כאן? ביצה מקושקשת אוורירית וחלומית ומעליה טורטיות צבעוניות, אבוקדו וגבינת פטה, פנקייק בראוניז ופירות, טוסט אבוקדו עם פירות ודיסה עם פירות, שהיתה פשוט הברקה.

  • כתובת: Tallers, 79
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 10:00-21:00
  • אתר אינטרנט: www.brunchandcake.com

מתחת לטורטיות הצבעוניות, לאבוקדו ולגבינת הפטה מסתתרת מקושקשת חלומית, צילום: גיל בהר

שכונת ראבאל: טאפאס וסלט חלומיים

בקצה סמטה קטנה היוצאת מהרמבלס לכיוון שכונת ראבאל עומדת בגאון איפוסה (Iposa), מסעדה קטנה וקסומה, המגישה מנות טאפאס, מנות צמחוניות, פסטות, מנות בשריות, סלטים וקינוחים – מחומרי גלם טריים שנקנים בשוק. האפלוליות שבמקום בשעות הערב מוסיפה עוד רובד של שלווה ונינוחות למקום, המארחת מקסימה ומאוד שירותית. פשוט כיף להעביר כאן ערב.

התחלנו עם מנת חומוס עם סלק מפתיעה בטעמים ופשוט מצויינת לצד לחם קריספי טוב. נהננו מתפוחי אדמה קטנים מאודים המוגשים לצד רוטב חמצמץ, שמקפיץ את המנה. חיסלנו סלט עלי תרד חלומי מתובל כל-כך טוב וגם טאפאס של עגבניות וגבינה ועוד טאפאס ירקות. למנה עיקרית הזמנו לזניות צמחוניות עם ירקות וקינחנו עם עוגת שוקולד מושלמת. את הארוחה ליווינו עם יין מקומי, שהשלים את חגיגת הטעמים.

  • כתובת: calle Floristas de La Rambla 14
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 13:00-2:00
  • דף פייסבוק: www.facebook.com/iposa

על הרמבלס, קרוב לכיכר קטלוניה: זה לא פרח – זו גלידה מפנקת

ואיך אפשר לטייל בלי ללקק גלידה טובה לפחות פעם ביום? ואם אפשר שהגלידה תהיה מעוצבת, אז הרווחנו כפליים. ברשת הגלידריות אמורינו (Amorino) אחרי שתבחרו את טעמי הגלידה, יעצבו לכם אותם על הגביע כמו פרח. אפשר להוסיף גם מאקרון. יש במקום גם ופלים, קרפים, סורבה ומילקשייק. הסניפים פזורים במרכז העיר, ביניהם על הרמבלס, קרוב לכיכר קטלוניה וברובע הגותי. אנחנו לא עמדנו בפיתוי וחזרנו לאכול שוב.

  • כתובת: La Rambla, 125
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 12:00-1:30
  • אתר אינטרנט: www.amorino.com

איזה טעם אתם מעדיפים - שוקולד, תות, מנגו, קפה או לימון? צילום: גיל בהר

ולקינוח ברובע הגותי – שואו

אם לא שבעתם מגלידות ואתם מטיילים ברובע הגותי, תוכלו להתפנק עם גלידה מגולגלת של אייס וויב (Ice Wave), שמכינים על המקום, במיוחד בשבילכם, לפי הרכב הטעמים שתרכיבו. בשלב הראשון תתבקשו לבחור פירות או תוספות כמו קינדר בואנו, פצפוצי שוקולד, עוגיות אוריאו או סוכריות וקרם לציפוי. לאחר מכן, ישימו על משטח קפוא את הבחירות שלכם, ישפכו עליהן יוגורט והשואו מתחיל. קיצוץ מהיר של כל המרכיבים על המשטח הקפוא, מריחה של התערובת המרוסקת על המשטח הקפוא ולבסוף יצירת גלילים, שיכנסו לכוס רחבה. עכשיו נשאר לזלף את הרוטב שבחרתם ואתם מוכנים לביס מתוק. יש במקום גם קרפים מתוקים.

  • כתובת: Carrer del Pi, 13
  • שעות פעילות: שני – חמישי, 11:00-24:00, שישי – ראשון, 11:00-1:00
  • אתר אינטרנט: www.icewaveshow.com

לתחילת הכתבה

עשינו לכם חשק להכיר את ברצלונה? מצאנו עוד כמה כתבות שיוכלו לעניין אתכם:

יעדי הכתבה

סגור
0
×