ארוחה ברזילאית

המטבח הברזילאי מגוון, והמאכלים בו משתנים מחבל ארץ אחד לאחר. בריו דה ז`נרו ניתן למצוא מבחר גדול של מאכלים ומסעדות ובהן אוכל מצוין המוגש בשפע.
בנצי סמלץ'
|
תמונה ראשית עבור: ארוחה ברזילאית
Thinkstock Imagebank ©

מטעמים בריו


בריו, בכל מה שנוגע לאוכל, האפשרויות הן רבות - מטבח איטלקי ופיצריות, מטבח יווני, הודי, צרפתי, יפני, ים תיכוני ועוד. זהו מגוון "בין-לאומי" משובח, ומחירי הארוחות במסעדות אינם גבוהים.

עמודי התווך של התפריט הברזילאי הם אורז לבן, שעועית שחורה וקמח מאניוק (Manioc) המלווים סטייק, עוף או דגים. המנות הברזילאיות הנפוצות הן מוקקה- Moqueca - מרק דגים בשמן דנדה-Dende ובחלב קוקוס; קארורו- Caruru- במיה, בצלים, פלפלים ושאר ירקות מעורבים עם חסילונים; ופז`ואדה- Feijoada - תבשיל קדרה של שעועית ובשר. בתפריטים של הארוחות השונות מככבים מוצרי מזון שונים.

ארוחות הבוקר המוגשות במלונות הן עשירות ביותר, והן כוללות: מבחר פירות, בעיקר טרופיים, מיצי פירות טבעיים, מיצים על בסיס חלב ומיץ קנה סוכר - Caldo De Cana לצדם מגישים מבחר גבינות ולחמים, והמיוחד שבהם הוא "לחם גבינה" -Pao De Queijo - לחמניות קטנות עם גבינה מיוחדת. במה שנוגע לקינוחים, ניתן למצוא מנות אחרונות טובות ביותר מכל הסוגים: מתוקים למיניהם, פירות טרופיים עסיסיים, גלידות, סלטי פירות, ריבות מיוחדות, עוגות ומאפים על בסיס קוקוס, ריבת חלב ועוד.

בריו כמה משקאות שהם בבחינת "חובה לנסות": קשאסה (Cachaca) - משקה חריף המיוצר מקנה סוכר, ממש מעדן, קאיפיריניה (Caipirinha) - קשאסה עם מיץ לימון, סוכר וקרח (בארץ מוסיפים לזה וודקה). הקפה אף הוא מן הסתם משקה פופולרי ביותר.

בית הפרי - לאורך החופים בריו, כמעט כל 100 מ` נמצאים דוכנים לממכר פירות ומיצי פירות. הדוכנים פתוחים 24 שעות ביממה, וליד כל אחד מהם מוצבים כיסאות לנוחות הלקוחות. מומלץ לשתות בדוכנים האלה מיץ מקוקוס ירוק או מיץ סחוט - סוקו (Suco). המיץ העדיף עשוי מפירות טרופיים המעורבבים בחלב, והוא מכונה "ויטמינה". ניתן לקבל את המשקה בתוספת גרנולה, קרח וסוכר לפי הטעם. מומלץ לנסות פרי אדום וקטן - קז`ו נטס (Caju Nuts), פרי מיוחד מאוד ונדיר המגיע ממדינת פרה שבברזיל.

לתחילת הכתבה



מסעדות


את האוכל על גוניו תמצאו במסעדות הרבות שבעיר. אנחנו בחרנו להביא את המייצגות שבהן.

קסה דה פג`ואדה (Casa Da Feijoada) - באיפנמה - כשמה כן היא - מסעדה שהיא בית לפג`ואדה. הפג`ואדה היא בעצם ה"צ`ולנט" העממי של ברזיל. מדובר בשעועית שחורה המעורבבת עם הרבה פלפל, תבלינים שונים ונקניקיות חזיר. מפזרים מעל פרופה (אבקה משורש היוקה הגדל בשפע בברזיל) וביצה קשה. את הפג`ואדה אוכלים עם אורז לבן לא מתובל, מעורבב יחד. זהו אוכל עממי שהפך למעדן.

מסעדות בשרים רודיזיו (Rodizio) - "אכול עד שתתפוצץ". בריו שפע של מסעדות בשרים- Rodizio De Carnes ובהן סטייקים, שיפודים ובשרים טובים למיניהם. האוכל מוגש בשיפודים ענקיים, ללא הפסקה, עם תבלינים שונים. כמו כן מוגש בהן מבחר גדול של סלטים, מנות ראשונות ושורשים מקומיים מטוגנים, כדי "ללוות" את הבשר. לידיעתכם, מומלץ לא לאכול הרבה שעות לפני שהולכים למסעדה כזאת, מתוך דאגה למערכת העיכול... מחיר ארוחה נע בין 15 ל-22 דולרים.

המסעדות המומלצות לרודיזיו הן: ברה גריל (Barra Grill), בברה דה טיז`וקה - במסעדה כ-100 סוגי בשר, והיא פועלת ב"שיטת הרמזור". לכל סועד מחולק עיגול פלסטיק שצדו האחד אדום והשני ירוק . כל עוד הצד הירוק פונה כלפי מעלה, ממשיך המלצר ומגיש את כל סוגי הבשרים ללא הפסקה, כאשר כל סוג טוב יותר ממשנהו. אם הצד האדום פונה כלפי מעלה, סימן שהסועד שבע. רפובליקה גורמה (Republica Gourmet) - בברה דה טיז`וקה - הארוחה מלווה במוסיקה חיה.

מריוס (Marius) - מסעדה יוקרתית הפועלת באותה שיטה. הבקר המוגש במסעדות מריוס גדל בחוות מיוחדות של משפחת מריוס. בריו שלושה סניפים של הרשת המשפחתית: כתובת: Ruafco Oyaviano 96, טלפון: 287-2552, פקס: 287-2832. בשכונת למה, כתובת: Ave Atlantica 290, טלפון: 542-2393, פקס: 295-1546, בשכונת איפנמה, כתובת: Ave Nova York 157, טלפקס: 270-7939.

רשת מסעדות פורקאו (Porcao) - עובדות על אותו עיקרון אם כי זוהי רשת עממית יותר. מסעדות "קילו" - אלה הן מסעדות המגישות את האוכל במזנון חופשי, כאשר התשלום נקבע על פי משקל המנה שבחרתם - סגנון נפוץ בברזיל ובריו, ומאוד כדאי. אחת המסעדות המומלצות שוכנת בקופקבנה בין הרחובות קופקבנה ואטלנטיקה, והמזנון שבה כולל שתייה והרבה מתוקים. המקום נקי, השירות מהיר והאוכל טעים וזול. כתובת: Rua Aires Saldanha 92, טלפון: 267-0023.

מסעדות צרפתיות: לה סנט הונור (La Saint Honore) במלון מרידאן בקופקבנה, לה פטיט ליו (Le Petit Lieu) בסן קונראדו.

מסעדות איטלקיות: Gibo - באיפנמה, Marguta - באיפנמה, Cipriani - במלון היוקרתי ביותר בריו - קופקבנה פאלאס, Fratelii - בלבלון.

מסעדות יפניות: Sushi Brasil - באיפנמה, Kinsho - ליד מלון שרתון.

מסעדות דגים: בריו דה ז`נרו אפשר למצוא הרבה מאכלי ים ודגים מעולים מסוגים שונים - דגי ים ונהר. Mercado Do Peixe - בברה דה טיז`וקה - מציעה מבחר מאכלי ים וכ- 20 סוגי דגים כולל דג הבקאליאו - דג מפורטוגל העשוי בתנור. ברקודה (Barracuda) - באזור פלמנגו.

מסעדות פורטוגליות Antiquarius - בלבלון, Ageda Do Valentina - בבוטפוגו.

אוכל כשר: בריו קהילה יהודית מאורגנת של כ- 50,000 איש, וניתן להשיג בה מזון כשר. בבית הספר בר אילן יש מסעדה כשרה אחת, הרב הראשי של קופקבנה מספק באופן פרטי מנות למעוניינים ויש מכולת שנקראת Kosher Center.

*הכותב הוא מנכ"ל "בנצי ברזיל", נסיעות ותיירות בדרום אמריקה ובמרכזה.

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

סגור
0
×