ארק קפה

זהו אחד המקומות בברצלונה בו האוכל הוא שילוב של יצירתיות, טריות, פשטות, מצוינות ומחיר מצחיק. לטעמי אין מקום מוצלח ממנו לארוחת צהריים או ארוחת ערב קלה.
אביב מברצלונה
|
מפה
תמונה ראשית עבור: ארק קפה
© איתמר ברק

הקדמה

בית הקפה "ארק" זכה לשמו בשל שתי הקשתות המתעקלות במרכז תקרתו ויש גורסים בשל שני גשרי האבן שבהמשך הרחוב. Arco בספרדית ו- Arc בקטלונית פירושו "קשת". מסביר לי תומס, אחד משני בעלי המקום.

בקצה שדרת הרמבלה ליד העמוד שבראשו ניצב קולומבוס וממש לפני הים, פונים שמאלה לרחוב צר ששמו Josep Anselm Clavé שהמשכו הוא רחוב Ample (שאגב פירושו בקטלונית `רחב` דוקא) ולאחר כמה עשרות מטרים כאשר חולפים על פני הכיכר שמול הכנסיה Plaça de la Merçe פונים לסמטה קטנה ששמה Carabassa ומגלים את המקום.

בית הקפה כולל שתי קומות, כ- 15 שולחנות לשניים או לארבעה איש בקומה הראשונה וכשזו מתמלאת נפתחת הקומה השניה ובה עוד כעשרה שולחנות. הקומה הראשונה היא חלל רחב ובו בר משקאות ודלפק ישיבה. פינת הבישול והכנת המזון גלויה לעין כול וצילומי פירות מעטרים את הקירות.

לתחילת הכתבה

התפריט

התפריט הינו יומי ומשתנה כמעט כל יום. כך שבכל פעם שהגעתי למקום מצאתי את עצמי מול תפריט שונה מה שזימן לי בכל פעם עונג חדש וטעים. על לוח שחור המעוטר נורות קטנות, רשומות המנות המוצעות לאותו יום ומחיריהן ועל השולחנות תפריטים קטנים המפרטים את יתר המאכלים, הסטנדרטיים יש לומר, המוגשים במסעדה (סנדוויצ`ים, סלט ירוק, סלט יווני ועוד.) וכן רשימת משקאות, חמים, קרים ואלכוהוליים.

השבוע ביקרתי פעמיים בארק בליווי אורחים מישראל. המנות שהוגשו היו: מרק עגבניות ותפוזים, לזניית פטריות שמפיניון וסלט, איטריות לייאטלי רחבות ברוטב סלמון וגבינת מסקרפונה, קיש ברוקלי כרובית וחמון, קרפ ממולא קישואים מוגש עם סלט, עוף בקארי עם במבוק מוגש עם אורז, סלט גזר עם צימוקים אגוזים ורוטב טופו, שיפודי עוף עם רוטב בוטנים מוגש עם סלט, מרק מלון עם חמון, עוגת גבינה, טירמיסו גבינה ותותים. בכל יום יש כשמונה מנות לבחירה ועוד כשלושה קינוחים.

לתחילת הכתבה

קצת היסטוריה

תומס (36) ווילי (39), בעלי המסעדה, שניהם גרמנים מנירנברג, שם ניהלו בית קפה במשך שלוש שנים, כאשר החליטו לעבור לברצלונה מכרו אותו ובכספי המכירה פתחו את בית הקפה הזה.

- למה דוקא ברצלונה? אני תוהה.
תומס מחייך "הסיבות לבחירה בברצלונה" הוא אומר "היו שלוש: עיר גדולה, ים ושמש.
כל חיי גרתי בעיר של כחצי מיליון תושבים וחיפשתי משהו יותר גדול. ישבנו עם מפה וחיפשנו בפינצטה את העיר הכי מתאימה לשלוש הדרישות האלה" הוא מספר, "נסענו לוולנסיה (קטנה מדי), מדריד (אין ים), אתונה (מלוכלכת), רומא (מלאה איטלקים) לבסוף בחרנו בברצלונה". הוא מסכם את דבריו.

לאחר ארבעה חודשים, ועם ידע מוגבל בשפה יצאו לכבוש את שוק העבודה, תומס החל לעבוד כברמן במסעדה בפלאסה ריאל, ווילי מצא את מקומו במטבח של אותה מסעדה. "התחלתי לעבוד כברמן" הוא מספר, "כי בקושי ידעתי אז ספרדית וזו עבודה שכמעט לא דורשת תקשור עם לקוחות ויכולה לגרום למינימום פדיחות. זו היתה הכניסה הראשונה שלי לעבודה בתחום לפני כן, לא ממש היה לי ניסיון בהסעדה כי העבודה שלי בבית הקפה שלנו בגרמניה היתה יותר ברובד הניהולי של המקום. ווילי היה זה שעסק בהכנת התפריט וביצירת המנות". "אני ממש לא אוהב את האוכל הקטלוני" הוא חושף כשאני שואל אותו כיצד החליטו על סוג האוכל שיוגש. "כאן אסור לבקר את האוכל המקומי, כי הם בטוחים שזה האוכל הכי טעים בעולם, רק בגלל שהם שמים שמן זית, אבל זה ממש לא מספיק לאוכל טוב. חוץ מזה להכין אוכל מקומי במקום בו אתה זר זו ממש לא חוכמה.

הוא מודה שלמרות שאינו צמחוני הוא לא ממש אוהב לבשל בשר. "קשה להגדיר את סוג האוכל. זה שמץ תאילנדי אבל כמעט בינלאומי כי יש דברים מכל מיני מקומות אוסטריה, גרמניה, חלק מתכונים ערביים. את המתכונים אנחנו משיגים מספרים ומאמא של ווילי. אנחנו שנינו מכינים את האוכל, אבל מיומנות הבישול היא בעיקר של ווילי. הוא ממש מת על זה".

תומס התחיל לבשל רק כאן. בגרמניה במסעדה שהיתה להם היה אחראי על הבר ועל המלצרים. "לא אהבתי לבשל", הוא מודה, "למדתי כאן. ועכשיו אני אפילו נהנה מזה". פעם אפילו נסעו יחד לתאילנד ולאינדונזיה, והתחקו על האוכל המקומי. "למדנו קצת" הוא מספר, "אבל הרוב בא מניסיון. ווילי עוסק בתחום המלונאות וההסעדה כבר 15 שנה אבל מעל לכול הוא פשוט אומן".

לאחר קריאת התפריט הרשום בספרדית ותרגומו לעברית לטובת האורחים (המלצרים, מדברים אנגלית ומסבירים לכל דורש על הרכב המנות באדיבות ובמאור פנים). החלטנו שלושת הסועדים לפתוח במרק עגבניות ותפוזים שהוגש לשולחן יחד עם פרוסות באגט רגיל ובאגט חיטה מלאה. היה במרק שילוב מופלא של טעמים. כמנה עיקרית הזמנו לזניית פטריות שמפיניון שהיתה עשויה מבצק מצוין ופטריות טריות והוגשה ולצידה סלט ירקות שתובל ברוטב יוגורט עדין. איטריות טאגלייטלי רחבות ברוטב סלמון וגבינת מסקרפונה. שהיתה מנה טובה מאוד. ושפודי עוף ברוטב בוטנים שהוגש עם סלט ירקות. מנה מעניינת במיוחד. כקינוח הזמנו מנת טירמיסו שהוגשה עם רוטב תות טרי, ואכן ליקקנו את האצבעות. עוגת גבינה שהיתה עוד חמה מהתנור אוורירית לא מתוקה מידי והריחה מטריות ועוגת אגוזי לוז ושוקולד שהיתה יבשה מידי לטעמי.

כמה זה עלה לנו? שלוש מנות מרק שלוש מנות עיקריות, 4 בקבוקי משקה קל ,כוס בירה, פעמים קפה, שלושה קינוחים 7000 פזטות כ 165 שקל יצאנו בזול, אבל כשיוצאים שבעים ומרוצים מארוחה לא כבדה שבאה בדיוק במקום, מה משנה הכסף.

לתחילת הכתבה

מידע נוסף

כתובת: C/. Carabassa 19
טלפון: 933025204

שעות פתיחה:
ימים א`-ה` 10:00-02:00
שישי-שבת 10:00-03:00

כיצד להגיע:
מטרו קו 3 (ירוק) עד תחנת Drassanesאו לכיוון שדרת הרמבלה והמשיכו לרדת בשדרה מצידה השמאלי עד לפני עמוד קולומבוס. בסיום השדרה פנו שמאלה לרחוב Josep Anselm Clavé שהמשכו הוא רחוב Ample ולאחר שאתם עוברים את רחבת הכנסיה פנו שמאלה לרחוב Carabassa.

מחיר ממוצע לארוחה מלאה כ- 2000 עד 2500 פזטות לסועד לא כולל משקאות חריפים או יין.

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

סגור
0
×