גסטרונומיה בהונג קונג

עמיר, מומחה לחיים הטובים בהונג קונג מתפנה למלאכת מילוי הקיבה ומשתף את הקוראים במסקנותיו אודות המסעדות השוות בסביבה. אוכל הודי משובח, מאכלים סיניים וכיסונים מעוררים כאן את התיאבון.
עמיר אברהמי
|
תמונה ראשית עבור: גסטרונומיה בהונג קונג
Thinkstock Imagebank ©

מסעדה הודית אהובה

אז לאחר שקראתם את כתבתי האחרונה על הונג קונג, ואתם גם יודעים היכן ניתן לבלות ולרקוד באי הנפלא הזה, הרי יש להתפנות למלאכת האכילה, שהיא אחת מהמלאכות החשובות בתרבות הסינית בכלל ובאי הונג קונג בפרט. מי מבינכם שאין לו כל בעיה עקרונית לגבי מידות הצ`ילי והחריפים האחרים הסינים או ההודים, המוספים כדרך קבע במאכלים המשובחים שמוגשים בכל מסעדה, ימצא עצמו נהנה לחלוטין כאשר יזמין את אשר תחשוק קיבתו, במיוחד אם תבקשו כי המנה אותה תאכלו, תהיה חריפה ממש כמו שהמקומיים אוהבים. לא מעט מסעדות רחוב סיניות משפחתיות ועממיות ישנן בהונג קונג. כמובן שלא אוכל לפרט על כולן, ובוודאי שלא ניתן לבדוק את מידתן הטובה או הרעה. בסקירה הגסטרונומית שלהלן אביא בפניכם הצעה על 3 מסעדות, בעלות איכויות טובות, התמחויות שונות, ואופי תברואתי שונה גם כן.

אולי אתחיל עם המסעדה ההודית בה ביקרתי ארבע פעמים, ומעולם לא התאכזבתי. המסעדה שהיא חלק מרשת של מסעדות ידועה, הנקראת koh-I-noor, הציבה ארבע כאלה ברחבי האי הונג קונג וקאולון. המחירים אינם בהכרח זולים כמו בדוכני הרחוב, אולם כל "רופי" ששילמתי בעבור מה שהזמנתי היה שווה לחלוטין, עשוי מתוך אהבה מוחלטת של רזי התיבלון ההודיים ובהחלט טוב יותר מרוב המסעדות ההודיות שהיכרתי בארץ. אני ביקרתי את המסעדה השוכנת דווקא באי קאולון, באזור המכונה Shatin, אליו ניתן להגיע באמצעות המטרו המשובח. המסעדה שנמצאת בקומת הקרקע של מרכז קניות ענקי במיוחד, היא תירוץ טוב לבקר במקום, לערוך קניות כמו בסגנון "דיזינגוף סנטר", ולרדת לאחר מכן במדרגות הנעות אל עבר המסעדה השוכנת ליד מסעדה תאילנדית נאה ורשת פיצה האט. השף במקום הוא פנג`אבי חביב המכיר גם סוגים רבים ומגוונים של מאכלים הודיים המוכרים יותר בדרומה של תת היבשת ההודית.

ניתן לבקש לעשות את המנות חריפות במיוחד או באופן מתון. אני ממליץ על: מנה של צ`יקן טיקה מסאלה, (עוף ללא עצמות) סאג פאניר (תבשיל תרד וגבינת קוטג` צמיגית), אלו-גובי חריף (תפ"א וכרובית), Vegetable kurma (תבשיל צמחוני בקדירה עם רוטב לא חריף ולפעמים גם אגוזים), נאן בשום או חמאה (הלחם ההודי הנאפה באמצעות תנור-טאבון), ואורז ביריאני טוב למדיי. יש מנות טובות נוספות וכדאי לקבל המלצות מהמלצר. אם תזמינו ארוחה מלאה לחלוטין ותזמינו גם בירה אחת או שתיים הרי שתצאו בנזק של כ- 20 דולרים אמריקאים. לא נורא במיוחד. ישנה מסעדה של הרשת שממוקמת גם בהונג קונג, באזור ה- Central, אולם אני אישית לא ביקרתי שם, אם כי אני מניח שהיא טובה דיו כדי להיות ממש במרכז העניינים של הסיטי של האי. המסעדה בה אני ביקרתי הייתה ברמה תברואתית טובה במיוחד, נקייה לחלוטי, מקפידים שם על שרות ומקצועיות. מומלץ בחום. ראוי לציין כי חלק מהמנות המוצעות במסעדה אינן קיימות כלל וכלל במסעדות הודיות רבות אחרות, מכיוון שהכנתם מורכבת. Shatin, New Town plaza טלפון: 2601-4969, 2601-5339. מומלץ להזמין מקום לערב. Central DAguilar st.34 California entertainment bldg, 1/f103 טלפון: 2877-9706 פקס: 2868-9335

לתחילת הכתבה

מסעדות סיניות 

לאוהבי האוכל הסיני הפשוט והזול אמליץ על שתי מסעדות, האחת נמצאת באי קאולון ברחוב המוביל של שוק הלילה הידוע והמתוייר מאוד בשעות הערב והלילה, ליד רחוב Natan הנודע. מסעדת Wing Fat Restaurant , שוכנת ממש בתוך השוק עצמו והיא נמצאת מול בית מספר 133, ליד הדוכנים והבאסטות השונות, בערך במרכזו של השוק. שולחנות עגולים רבים פזורים במין רחבת אספלט, תחת גגון ורעיות בד, ומשפחות סיניות רבות כמו גם תיירים נהנים מתבשילים סיניים שונים. יש תפריט באנגלית, אבל בעל הבית החביב יודע רק מילים בודדות בשפה זו. הצביעו על המנה המסומנת במספר, וכך תקלו על המלצר. אני הזמנתי Prawns (השרימפסים הגדולים והמשופמים) ברוטב צ`ילי ועגבניות, שהיה מתקתק לחלוטין. המנה שהגיעה בצלחת גדולה ונאה, הייתה עמוסה בשרצים המשופמים הללו. ניכר היה שהם טריים ביותר. הרוטב האדום הוסיף מאוד למעדן הימי, ויושבי השולחן שלצידי פשוט ליקקו את האצבעות. הזמנתי בנוסף את הבירה הסינית האגדית "צינג-טאו", שהובאה בבקבוק ענק כמו של בירה נשר. למרות התחלופה הגבוהה במסעדת הרחוב הזאת, הרי שרמת התברואה בה בינונית לחלוטין, אם כי לא כזאת המצדיקה התעלמות מוחלטת. מומלץ לחלוטין, לכו על זה.

אם סיימתם לנגב את שאריות הרוטב מהשפתיים, הרי שלא תתנגדו לסיים את המסע הגסטרונומי להיום ב-Dampling House , מסעדה השוכנת בקצה האי הונג קונג, בגבו של השוק של סטנלי הידוע. כן שוב שוק תיירותי. ניתן להגיע אל השוק של סטנלי על מנת לרכוש עוד חפץ אומנות, עניבות של משי או עליוניות מפליס, אם רק תעלו על אוטובוס מספר 6 שייקח אתכם מאזור ה- Central של האי הונג קונג דרך נופים הרריים נפלאים ותצפית על מפרץ מקאו. אנא אל תיקחו את אוטובוס מספר 6A, שכן האחרון אינו עובר בדרך היפה. בתוך השוק תגלו פרוזדור אחד ארוך. באחת העליות שלו, ממש מעליכם שוכנת המסעדה המתמחית באותם כיסונים ממולאים, מטוגנים או מאודים, המוגשים לכם בכלים נאים. אל תתבלבלו עם המסעדה הסינית האחרת השוכנת לא הרחק משם. המסעדה עלייה אני ממליץ היא היחידה המגישה את אותם dampling חינניים, ולאחרונה אף עברה שיפוץ כללי ומתיחת פנים דקורטיבית הכוללת קורות עץ לרוב. כאן דווקא ההיגיינה טובה למדיי, האוכל טוב ומוכר. רק אמליץ להגיע בשעות הצהריים המוקדמות שכן לא ישארו לכם כיסונים אם תגיעו בשעות בן ערביים. שוב מומלץ בחום. בתאבון.

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

סגור
0
×