הוראות שימוש לבליין בניו-יורק

מה ההבדל בין בר ללאונג', כמה עולה הארד ליקר ואיך מתלבשים לפני יציאה? המדריך השלם של מגזין "על השולחן" לבליין בעיר הגדולה, עם דגש על ברים ואלכוהול - אל תצאו מהמלון בלעדיו.
מגזין "על השולחן"
|
תמונה ראשית עבור: הוראות שימוש לבליין בניו-יורק
© Hackman/Depositphotos

איפה ואיך לבלות

  • איפה זה קורה? מטבע העניין רוב מקומות הבילוי הליליים נמצאים בשכונות האופנתיות, כמו הווילג`, צ`לסי ו- Meatpacking District, בעוד Midtown ו- TriBeCa (הקרובים לאזורי העסקים) הומים במיוחד בשעות שאחרי העבודה.
  • מתי זה קורה? הניו יורקים יוצאים לבלות באמצע השבוע. בסופי שבוע הם מפנים את מקומות הבילוי האופנתיים, לטובת מה שמכונה בפיהם (במידה לא קטנה של התנשאות) קהל Bridge and Tunnel. הכוונה היא לתושבי ערי הלוויין של מנהטן (ברוקלין, קווינס, ניו ג`רסי), שחוצים את הגשרים ואת המנהרות ובאים לבילוי בעיר הגדולה.
  • כיצד מבלים? יש שמתחילים ב-happy hour עם משקאות ליד הבר, ממשיכים למסעדה ומשם למועדון או למסיבה. אחרים יוצאים בערב לסיבוב, שכולל כמה מקומות (מונית-דרינק-מונית, וחוזר חלילה). יש כאלה, שמשלבים ביקור בבר ואחריו מסיבה במועדון לילה. ויש שהולכים לישון אחרי העבודה, וקמים באמצע הלילה, כדי ללכת למסיבה, שנמשכת עד הבוקר (או אפילו מתחילה בשעות הבוקר המוקדמות).
  • מה זה בר ניו יורקי טיפוסי? כבר הבנתם, שאין דבר כזה, אבל הטרנד הנוכחי הוא שילוב בין בר או לאונג` למסעדה, ולפעמים גם למועדון. יש גם ברים במובן המסורתי של המילה (עם מעט אוכל והרבה אלכוהול).
  • ומה זה לאונג`? התרגום המילולי של lounge לעברית הוא "טרקלין", והכוונה היא למקומות, שנעים לרבוץ בהם על כורסאות וספות, עם שולחנות נמוכים ומוזיקה שקטה. מעטים המקומות, שהם לאונג` בלבד. בדרך כלל מדובר במסעדה או בבר, שיש להם אזור המוגדר כלאונג`.
  • כמה זה עולה? "הארד ליקר" (וויסקי, וודקה) עולה בממוצע $9 למשקה. במקומות היקרים המחיר מטפס לכיוון ה-12$, ובזולים הוא יורד לכיוון ה-6$. מחירו של קוקטייל יכול לנוע בין $8 ל-$15, תלוי ממה הוא עשוי ואיפה הוא מוגש. בשביל המשתכרים משכורת ניו יורקית ממוצעת, אלה מחירים סבירים ביותר. לתייר זה עלול להיות יקר. ב-happy hour המחירים יורדים באופן משמעותי.
  • גובים לפי בקבוק: בחלק מהלאונג`ים נהוגה שיטה המכונה Bottle Service. פירוש הדבר הוא, שאפשר להזמין בקבוק משקה שלם בלבד (למשל, וודקה או שמפניה), שמגיע לשולחן עם משקאות קלים לערבוב (סודה, מיצים, מים). המחירים בשמיים - $400 לבקבוק וודקה נחשב למחיר ממוצע. למעשה, הלקוח (ולרוב מדובר בקבוצה) קונה את הישיבה במקום במחיר של בקבוק ומעביר עליו את הערב.
  • דמי כניסה: מעטים המקומות, הגובים דמי כניסה (cover charge). בדרך כלל אלה מועדונים, שבהם יש הופעה של להקה או די-ג`יי.
  • מוזיקה: חלק מרכזי בחוויית הבילוי. מקומות המכבדים את עצמם מחזיקים די-ג`יי, ולפעמים אפילו כמה, המופיעים בימים קבועים ומכתיבים את סגנון המוזיקה. הווליום והסגנון משתנים גם בהתאם לשעה, לאנרגיה במקום ולאזור: נינוח יותר בלאונג`, קופצני ושמח באזור הבר.
  • מה שותים? יש הכל, כמובן, אבל השיגעון הנוכחי הוא קוקטיילים, ולא סתם, אלא יצירות מורכבות והרפתקניות, שחתומים עליהם אמני ערבוב, שכבר זכו לכינוי Cocktail Chefs. פופולריים במיוחד הם ה- Martini Cocktails, גם אם הקשר היחיד בינם לבין ה"דריי מרטיני" המסורתי הוא הכוס, בה הם מוגשים. התכולה משתנה לפי גחמות הברמן וסגנונו הייחודי של המקום. יש שימוש רב במחיות פרי, ליקרים מיוחדים ואפילו תבלינים. במקומות מסוימים תפריטי קוקטיילים בנויים כמעט כמו תפריטי אוכל: קוקטיילים לפתיחה (קלילים ולא מתוקים), קוקטיילים מעוררים (עם קפה), קוקטיילים לקינוח (מתוקים), וכל אפשרויות הביניים שתעלו על דעתכם.
  • זהירות! חריף: בקוקטיילים האלה יש לא מעט אלכוהול, למרות טעמם התמים. חוץ מזה, הם כל כך טעימים, שאפשר לגמור שניים שלושה בלי להרגיש. הקפידו לאכול תוך כדי שתייה (וגם לשתות מים, למניעת התייבשות), ובכלל קחו את הזמן לאט-לאט. הלילה עוד ארוך, והרעיון הוא ליהנות ולא לייצר כאב ראש והנג-אובר אכזרי למחרת.
  • מה אוכלים? תלוי. בברים, שפונים בעיקר לקהל של אחר הצהריים, יש היצע מינימלי של אוכל. אבל, כאמור, כיום המגמה היא מקומות המשלבים בין בר למסעדה, וברבים מהם אפשר למצוא אוכל מצוין. לעיתים האוכל, אפילו יותר מהאלכוהול, הוא מקור המשיכה של המקום. על כן חלק מהמקומות המומלצים כאן מופיעים גם בפרק המסעדות.

לתחילת הכתבה

קוד לבוש ומקומות אופנתיים

  • מה לובשים? בשעות אחר הצהריים והערב המוקדמות תראו הרבה חליפות, כי מדובר בקהל, שבא ישר מהעבודה. בבילוי הלילי השאירו את החליפה במלון, אבל הקפידו על לבוש מסוגנן, בעיקר במקומות טרנדיים.
  • העיצוב המושקע הוא אחד מסימני ההיכר של בר ניו יורקי אופנתי. ההשקעות אדירות, ולעיתים התוצאה היא יצירת מופת ארכיטקטונית. המקומות האלה נועדו להגשים פנטזיות וליצור חוויה טוטלית, שעובדת על כל החושים. זה מה שיפה.
  • סצנת הפיק-אפ: תיתקלו במושג הזה לא מעט בהמלצות הברים. ניו יורק היא עיר של פנויים-פנויות, והברים הם אחד ממקומות המפגש הפופולריים ביותר. ובאותו הקשר- לכל מקום אפשר לבוא לבד. גם נשים שיגיעו בגפן ירגישו בנוח. זאת ניו יורק- שום דבר לא מוזר בה.
  • איך מוצאים את המקומות האיניים ביותר? ההמלצות שמופיעות בהמשך מתייחסות למקומות, שכבר הוכיחו את עצמם, ומציעים חוויה מיוחדת במינה. אבל, מטבע העניין, סצנת חיי הלילה דינמית מאוד. שבועון TimeOut מביא את העדכונים האחרונים בתחום ומתמקד במקומות החמים ביותר. אבל כדאי לזכור, שבכל רגע נתון יש בעיר מאות מקומות "איניים". אלה שנפתחו לאחרונה תופסים הכי הרבה כותרות. אחרי כמה חודשים ההמולה סביבם שוכחת (לפחות בכלי התקשורת), אבל רבים וטובים ממשיכים לעבוד היטב עוד שנים ולמשוך קהל.
  • להזמין מקום? כדאי להרים טלפון. ברור שאי אפשר להזמין מקום עמידה בבר, אבל לפחות תקבלו מושג לגבי מידת העומס ביום/שעה, בהם תרצו להגיע. למקומות ישיבה יש להזמין מקום, במיוחד בימים החזקים.
  • החגיגה נגמרת בשעה 4 לפנות בוקר. משעה זאת עד 12 בצהריים אסור למכור אלכוהול, גם במקומות הפתוחים 24 שעות ביממה, אבל בחלק מהמקומות החגיגה רק מתחילה. יש מועדונים, שרק פותחים את שעריהם בשעות אלה, ואפשר להמשיך לבלות גם ללא משקאות נוספים, עם אנרגיה (ואלכוהול), שכבר זורמת בעורקים.
הכתבה התקבלה באדיבות אתר על השולחן ומדריך "ניו יורק לאוהבי האוכל", שם תמצאו רשימה של 40 ברים מומלצים וגם כ-300 מסעדות, המלצות על חנויות, מעדניות, שווקים, טיולי אוכל בעיר ועוד.
להזמנת מנוי למגזין על השולחן- לחצו כאן.

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

סגור
×