ויזה להודו - המלצות וכל מה שצריך לדעת על ויזה להודו

אם אתם חולמים על טיול ארוך בהודו, הודו תעניק לכם אפשרות לשהות בה לחצי שנה של חוויות. כיום, מתאפשר תהליך קבלת ויזה להודו באמצעות חברת אשרות שעובדת ישירות מול השגרירות. אז לפני שמתחילים, חשוב לקרוא כתבה זו בנושא
מערכת אתר למטייל
|
תמונה ראשית עבור: ויזה להודו - המלצות וכל מה שצריך לדעת על ויזה להודו
© עודד שרף

כל העדכונים על הוצאת ויזה להודו – 2019

החל מחודש מרץ 2019 ניתן להוציא ויזה אלקטרונית להודו למשך שנה (כל כניסה להודו למשך 90 יום מקסימום) .

• לאחר שיוצאים מהודו, מתי אפשר להיכנס שוב להודו?
יום למחרת היציאה (ובתנאי שהויזה תקפה).

האם אפשר להאריך את תוקף הויזה ליותר משנה?
לא!

האם ניתן להיכנס קרקעית (מנפאל לדוגמא)?
לא! הכניסה היא בטיסה ואו באופציה ימית בלבד. לא קרקעית בשום מצב.
עד היום כניסה שניה עם ויזה אלקטרונית הייתה יכולה להיות קרקעית, אך זה כבר לא המצב.

ממתי השנה נכנסת לפועל?
מהרגע השהויזה הונפקה.

כמה כניסות להודו מותר בוויזה החדשה?
כמה שאתם רוצים, כניסות מרובות, ככל הנראה אין הגבלה למספר הכניסות.

מה העלות לויזה החדשה?
המחיר לא השתנה - 82$.

איפה מוציאים את הויזה?
בלינק המצ”ב – https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

אופציות נוספות להוצאת ויזה להודו

בארץ מקבלים כיום ויזה לתקופה של 90 יום מקסימום של שהייה רצופה בהודו, אם עושים אותה אלקטרונית וניתן גם להגיש בקשה לוויזת תייר לשנה. חובה להוציא ויזה להודו לפני שנכנסים אליה.

למי לפנות: שימו לב ששגרירות הודו מאפשרת רק שירותי מיקור חוץ של חברת ש.מ אשרות. כלומר, אם תיגשו לסוכנות נסיעות כלשהי (איסתא וכדומה) ותבקשו להוציא ויזה באמצעותם, ייקחו מכם עמלות גבוהה עבור התיווך מול חברת ש.מ אשרות - אז כדאי לעשות זאת ישירות מולם ולא לשלם עמלות נוספות.

ויזה להודו מסוג E-Visa

את ויזת הכניסה להודו למבקרים (E-Visa), ניתן להוציא באמצעות אתר האינטרנט »
באתר, יש להיכנס לאופציה: e-Tourist Visa Application (כפתור ראשון משמאל).

לפני שניגשים למלא את הפרטים באתר, יש להכין כמה דברים. על כן מומלץ מאוד כי ראשית תקראו, תכינו את כל הנדרש, ורק אז תיגשו לאתר, לתהליך הוצאת הוויזה בפועל.

  1. הכינו קובץ סרוק של תמונת פספורט בפורמט JPG, גדול מ- 10kb, אך קטן מ- 1gb.
  1. הכינו קובץ סרוק של הדרכון (הדף עם תמונת הפספורט), בפורמט PDF גדול מ- 10kb, אך קטן מ-300kb.
  2. ודאו שיש ברשותכם כרטיס אשראי בינלאומי.
  3. בסעיף השואל לגבי תאריך הגעה להודו, מומלץ להקדים ולרשום יום או יומיים לפני התאריך המיועד.
  4. סוג הויזה צריך להיות – Ordinary passport.
  5. נוחתים וממריאים – תלוי בשדה בתעופה בו אתם נוחתים. Delhi Airport או Mumbai Airport.
  1. מקומות ביקור: Delhi, Mumbai.
  1. סוג הויזה: Tourism
  1. יציאה מהודו: Delhi Airport (או מומבאיי, תלוי בטיול/כרטיס טיסה).
  1. חשוב לשים לב לא לרשום בחיוב או לסמן שאתם בעלי אזרחות פקיסטנית, ושלא ביקרתם שם.
  1. פרטי הספק בהודו: אפשר לרשום את בית חב"ד בדלהי
    Beit Habad
    T-432 (5090) Main Bazaar, Pahar Ganj,
    New Delhi 110055
    Tel: 91 112 3561 527

בשיתוף חברת ויזה-הודו

איך תוכלו לקצר את תהליך הוצאת הויזה באינטרנט?

הוצאת ויזה להודו דרך האתר ההודי עלולה להיות מסובכת ולא מובנת. מסיבה זו, מטיילים רבים בוחרים להוציא ויזה דרך סוכנות ישראלית מקצועית ואמינה. רוצים גם אתם לחסוך זמן וכאבי ראש? כדאי להיכנס לאתר visa-india.co.il של חברת “ויזה-הודו”, מהוותיקות בתחום. במשך שנות פעילותה הוציאה החברה בהצלחה אלפי ויזות לישראלים והם יכולים לעזור גם לכם!

לפרטים נוספים ולהוצאת ויזה לטיול שלכם בהודו, הקליקו כאן »

כמה טיפים נוספים:

  • מי שעוסק בצילום או בעולם המדיה, מומלץ שיבחר בעיסוק פרטי או בעיסוק אחר עדיף לרשום שסוג העבודה הוא משרדי. במידה ומציינים עיסוק "סטודנט" יתכן ותדרשו להציג תעודת סטודנט, יש לקחת זאת בחשבון
  • הויזה הניתנת היום היא למשך 60 יום (ולא ל-30 ימים כפי שהיה נהוג עד היום) והיא כוללת שתי כניסות במהלך התקופה.
  • אפשר לקבל את הויזה עם שתי כניסות להודו (במקום כניסה אחת כפי שהיה נהוג עד היום)
  • אפשר להוציא ויזה להודו דרך האינטרנט פעמים בשנה לכל היותר
אמריצר בהודו. צילום: עמית פלד

ש.מ.אשרות -

את דמי האגרה ודמי הטיפול ניתן לשלם בכל אחד מסניפי ש.מ. אשרות במזומן בלבד: סניף ראשי - ת”א או סניף ירושלים.

עלויות ומשך טיפול

מחיר האגרה עומד על 400 ש”ח ועוד 23 שקלים עבור טיפול, אגרה לוויזת עסקים תעלה 480 ש”ח. הוויזות מתקבלות תוך עד שבוע ויש לאסוף את הדרכון מהסניף שבו הגשתם את הבקשה. במידה ופניתם לסוכן נסיעות, הוא יגבה מכם עמלה נוספת בעבור הטיפול בהוצאת הוויזה עבורכם.

שגרירות הודו בישראל

טפסים נדרשים לקבלת ויזה להודו

ויזת תייר: יש להגיש טופס בקשה לוויזה להודו מלא וחתום על ידי מגיש הבקשה (בעל הדרכון) משני הצדדים, שתי תמונות עדכניות ודרכון בתוקף לחצי שנה. מומלץ לדרוש ויזה לחצי שנה (מקסימום) עם שתי כניסות להודו וחשוב לציין זאת בטפסים. למי שיש ברשותו דרכון חדש (חצי שנה ומטה) - אנא הגיעו לחברת האשרות עם הדרכון הקודם.

ויזת עסקים: יש להגיש דרכון בתוקף לחצי שנה, טופס בקשה לוויזה מלא וחתום בדף הראשי ובצידו האחורי, שתי תמונות עדכניות, מכתב מקורי ממקום עבודה המפרט את מטרת הנסיעה, פרופיל החברה, שם החברה ואיש הקשר בהודו, פרטי מממן הנסיעה, חתימת מנכ”ל וחותמת חברה מקורית, יש להגיש גם מכתב הזמנה מאיש הקשר בהודו.

ויזה להודו - מידע נוסף

הויזה הסטנדרטית להודו תקפה למשך חצי שנה. מומלץ לכל מי שמתכוון לבקר בהודו, שתהיה לו ויזה לחצי שנה, הכוללת אופציה לשתי כניסות, במקרה שירצה לבקר במדינה נוספת ולחזור להודו. בעת מילוי טופס בקשת הוויזה שלכם, ציינו כי אתם טסים לחצי שנה להודו ונפאל או סרי לנקה ואתם צריכים שתי כניסות.

ממתי בתוקף: הויזה להודו נכנסת לתוקף מרגע הוצאתה ולא מרגע הכניסה למדינה ולכן, לישראלים שטסים לתקופה שנמשכת למעלה מחצי שנה, כדאי להוציא את הויזה סמוך ככל הניתן לטיסה. אין אפשרות להאריך ויזה הודית, לא בהודו ולא מחוצה לה. כניסה מחודשת להודו נעשית רק אם עברו חודשיים מהביקור הקודם.

ברחובות מומביי. צילום: יובל לימון

ויזת מעבר: ניתן לקבל “ויזת מעבר” (Transit Visa), שמאפשרת שהיה בהודו למשך 72 שעות לכל היותר, אך תקפה למשך 15 יום מרגע הוצאתה (פירוש הדבר הוא שחובה להשתמש בוויזה תוך 15 ימים מרגע שהונפקה). העלות של ויזת מעבר זולה יותר משאר הוויזות. אפשר לעבור בהודו גם ללא ויזה, הדבר נכון רק למי שיש לו טיסת המשך ליעד מחוץ להודו תוך 8 שעות מרגע הנחיתה. יש לקחת בחשבון שבמקרה כזה, אי אפשר לצאת מהטרמינל או לעבור בין טרמינלים ואי אפשר לעבור ממומביי לדלהי.

אזורים שלא ניתן להיכנס אליהם במסגרת הויזה ההודית: הויזה המונפקת בישראל אינה תקפה למקומות מיוחדים בהודו כמו: סיקים, אנדמן ניקובר, מיזורם, מניפור, נאגאלנד וצפון מזרח הודו. על המבקשים לבקר במקומות אלו לקבל אישור מיוחד (לאחר הנפקת הויזה) בהודו. אישורים אלו מתקבלים בערים גדולות כמו ניו-דלהי, מומביי, כלכותא ועוד.

  • המידע בכתבה רלוונטי לאפריל 2019

רוצים לקצר את תהליך הוצאת הוויזה באינטרנט? היכנסו לאתר visa-india.co.il של חברת “ויזה-הודו” שיוכלו לסייע לכם »

יעדי הכתבה

סגור
×