חוויה גסטרונומית בסינגפור

שלומית כותבת על ה'הוקרים' - מרכזי הסעדה בסינגפור. היא מספרת על ההוקרים השונים, חלקם עממיים יותר וחלקם פחות, על מאכלים אהובים וכיו"ב.
שלומית
|
תמונה ראשית עבור: חוויה גסטרונומית בסינגפור
© גיל חן

מתחמי הסעדה בסינגפור

I don`t like food that`s too carefully arranged; it makes me think that the chef is spending too much time arranging and not enough time cooking. If I wanted a picture I`d buy a painting"-Andy Rooney"

בשבת האחרונה החלטנו לבקר בכמה מרכזי אוכל הפרוסים לכל אורכה ורוחבה של סינגפור. מאחר ומזמן לא עשינו זאת החלטנו שהגיע הזמן להזכר בזה. האוכל בתרבות המזרח נחשב לדבר מאוד מרכזי וחשוב. ברכה סינית מקובלת היא: "האם אכלת"? שמשמעותה: "מה שלומך"? וויכוח מתקבל בברכה רק בנוגע לאיפה אפשר למצוא את האוכל הכי טוב כמו הסרטן בצ`ילי או העוף באורז. אם כבר הגעתם לסינגפור הרי שאתם חייבים לבקר במרכזי האוכל או בעגה המקומית Hawkers. מרכזים אלו נמצאים לרוב תחת כיפת השמיים ומציעים מגוון מאכלים: סיני, הודי, תאילנדי, מלאזי ואינדונזי. העיצוב של המקום מאוד פשוט ובסיסי ונראה שהוא נבנה למטרה אחת, ואחת בלבד: לאכול!

זה המקום להתחכך עם המקומיים ולראות אותם "במיטבם" (או לא...). האווירה במקום היא המונית ושמחה ובשעות העומס, שהן שעות הערב, קשה לפעמים למצוא מקום. הזדמנות מצוינת להצטרף לשלחן של סועדים או לעמוד ליד שולחן כזה לנעוץ מבטים באוכל (דבר מאוד מקובל בסינגפור) ולחכות שיסיימו את סעודתם (מהר כמה שאפשר). רוב הדוכנים מתמחים במנה אחת, או מזון מסויים כך שכדאי להזמין מכל דוכן את ה"ספיישל" שלו ולהרכיב ארוחה מכמה דוכנים. רוב ההוקרים דוברי אנגלית, אך מקצתם דוברי אוקיין (דיאלקט של סינית). במקרה כזה רצוי להצביע על תמונה עם המנה הרצויה - ולקוות שתקבלו את מה שדימיינתם.

דרך יותר טובה (זאת הדרך שבה אנחנו נוקטים) היא ללכת בלווית מקומיים סינגפורים. מה שמבטיח שהאוכל באמת יגיע טעים והכי קרוב למה שרוצים. ההוקרים נראים לעיתים בעיניים זרות כהמוניים מידי ולא הכי נקיים, אך אל תחששו כי האוכל באמת נקי והגייני - תודות לפקחי הבריאות אשר מבקרים במרכזים אלו לעיתים די קרובות. ומנסיון, לא חטפנו אף פעם קלקול קיבה אחרי ארוחה בהוקר...

המחירים בהוקרים מאוד זולים וב- 10 $ סינגפורי בממוצע לזוג (שהם 5 $ אמריקאי) אפשר לקבל ארוחה שלמה עם בשר ושתיה. אגב, התשלום למנות שמזמינים נעשה ברגע שמגיעה המנה, ולא בסוף הארוחה.

לתחילת הכתבה

מאכלים והוקרים מומלצים

המאכל הסיני הכי נפוץ בסינגפור הוא: Chicken Rise, עוף מאודה המוגש עם אורז. אני לא נמנית עם חובבי העוף המאודה אך במקומות ה"מתמחים" למאכל זה העוף ממש טעים. מאכל אוקיין (סיני) נפוץ וטעים הוא ה-Popiah- רולים מנייר אורז הממולאים בירקות, ביצה ושרימפס ברוטב בוטנים מתוק. מאכל מלאזי נפוץ: Otak-otak - חתיכת דג עטופה בעלה קוקוס ומתבשלת על האש. ו-Ketupat - אורז מבושל בעלה של קוקוס.

ברוב ההוקרים קיימים מאכלים שמקובל לאכול ללא סכו"ם ואפילו ללא מקלות האכילה (Chopsticks) כמו למשל: סרטן בקארי או בפלפל (Pepper Crab) או אוכל הודי. כדאי לבוא מצויידים במטפחות נייר בתיק ולהנות מהאכילה בידיים.

סוג אחר של Hawkers הם מרכזי אוכל הממוקמים כמעט בכל מרכזי הקניות הגדולים בעיר ונקראים: Food Court או Food Junction. מרכזי אוכל אלו ממקומים לרוב בקומת המרתף של מרכזי הקניות (להבדיל מישראל שם בד"כ האוכל ממוקם בקומה העליונה) והיתרון הגדול שלהם זה המיזוג אויר. בנוסף, מרכזי אוכל אלו מעוצבים וצבעוניים יותר בהשוואה להוקרים ובהתאם לכך גם המחירים - קצת יותר יקרים. (בממוצע 20-30 $ סינגפורי לארוחה לזוג). במתחם כולו ישנם דוכנים המוכרים מגוון מאכלים כגון: Tako Pachi - כדורי בצק ממולאים באוקטפוס או בנקניק או בשרימפס (מאכל יפני מצוין). שיפודי עוף קטנים, כדורי עוף (Chicken Balls), עוף בפלפל, מטוגנים ומאפים ממולאים בעוף, או ירקות ועוד ועוד..

בנוסף לדוכנים ישנן מסעדות סגורות המציעות אוירה יותר אינטימית ללא קהל גדול של אנשים ברקע. ה-Food Court האהוב עלי ביותר נמצא במרתף של מרכז הקניות Takashimaya ברחוב Orchard. זהו מרכז אוכל יפני, אשר מתגמד בגודלו יחסית למקור - ביפן (בטוקיו) אך עדיין מהווה חוויה קולנרית מענגת לחיך עם מגוון מאכלים יפניים: מסושי, סשימי, וראמן (אטריות חמות או קרות ברוטב נלווה) עד מתוקים וקינוחים על טהרת השעועית האדומה והמתוקה (שאם אינכם יודעים שזאת שעועית תחשבו שזה שוקולד), או מתוקים על טהרת הג`לי במגוון צבעים, גדלים וטעמים.

Food Court אחר שאני תמיד אוהבת לחזור ולאכול בו נמצא ב- Great World City .זהו קניון הנמצא בקרבת Clarke Quay (מקום שהוזכר בכתבתי הקודמת) ובקומת המרתף נמצא מרכז אוכל ססגוני עם מגוון מאכלים אשר מתבשלים מול עיניהם של הסועדים. אחד המאכלים האהובים עלי במרכז זה הוא קלמרי מוקפץ עם נבטים ותבלינים אשר מוגש בליווי מרק ואורז. האטרקציה היא השף המקועקע אשר מקפיץ את המזון במומחיות רבה ובחן רב. יתרון נוסף במרכזים אלו הוא הטעימות (מי לא אוהב לטעום אוכל?) ממאכלי בשר למיניהם, סוגי תה חמים וקרים, מוקפצים, שוקולדים ומתוקים.

מלבד המאכלים ה"מזרחיים" ניתן למצוא בסינגפור מסעדות רבות המגישות אוכל מערבי כמו: אוכל איטלקי משובח, צרפתי, מזרח תיכוני (עד לא מזמן היתה אפילו מסעדה ישראלית אחת), צמחוני, מקסיקני, אירי ועוד. המסעדות מעוצבות במיטב העיצוב המודרני והחדשני, השירות הוא אדיב ואישי והמנות מעוצבות כאילו יצאו מערוץ "החיים הטובים". מחיר לארוחה של זוג יכול להגיע בממוצע ל - 120$ סינגפורי )פלוס מינוס).

לסיום- כלל חשוב לשימוש ב- Chopsticks: לעולם (!!!) אל תתקעו את המקלות באוכל בצורה אנכית כיוון שהדבר מסמל עבור הסינים - מוות.

חוץ מזה תהנו מהאוכל - צ`י דה קאי שין דיאן (בתאבון בסינית).

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

סגור
×