טעימות יין בסנטוריני

טעימות יין בסנטוריני הן אחת האטרקציות האהובות יותר על תיירים המגיעים אל האי, בייחוד חובבי היינות שבהם. סיורים ביקבים הפכו לפעילות אותה מרבים תיירים לעשות בביקורם בסנטוריני. אין הדבר מפתיע, שכן תרבות היין של האי הולכת אלפי שנים אחורה והיא חלק מהמורשת של תושבי סנטוריני. הנה סקירה על סוגי הגפנים, היינות המופקים מהם וכמה מהיקבים בהם ניתן להשתתף בסיורים הכוללים טעימות יין בסנטוריני.
צוות למטייל ברשת
|
תמונה ראשית עבור: טעימות יין בסנטוריני
© דני וגל גולדהבר

גפנים ויינות בסנטוריני

האי סנטוריני ידוע מאוד בזכות היקבים הפזורים ברחבי האי. כיום ידוע, שלאורך ההיסטוריה היה האי סנטוריני מרכז לייצור יין, מזה מאות ואלפי שנים. למעשה, ישנן עדויות וממצאים מאקרוטירי העתיקה המעידים כי כבר לפני למעלה מ-3,500 שנים יוצר יין בייקבים שונים על פני האי. `ניסיון` זה של אלפי שנים העניק ליין של סנטוריני איכויות ייחודיות רק לו, שלא הושפעו מאופנות וזרמים בשאר יוון או בשאר אירופה. האקלים המיוחד של האי סנטוריני והתנאים הגיאולוגיים שלו מאפשרים ליקבים שבאי להפיק יין משובח בעל טעם ייחודי- מיעוט במי הגשמים והאדמה הוולקנית עושים את שלהם. מיני הגפנים הגדלים בסנטוריני:

לבן:

  • אסירטיקו (Assyrtiko): סוג הענב העיקרי של סנטוריני האחראי לכ-80% מתוצרת היין של האי. היין המופק מזן זה של ענבים הוא בעל טעם מתכתי מעט וחומציות גבוהה יחסית.
  • את`ירי (Athiri): זן שנהוג לערבב אותו עם האסיריטיקו לצורך תוספת ארומה ליין.
  • אאידאני (Aidani): זן הענבים אותו נהוג להוסיף ליין המקומי, וינסנטו, על מנת להוסיף לו ארומה.

אדום:

  • מנטילאריה (Mantilaria): זן הענבים הזה מפיק יין עשיר בצבע אך בעל אחוז אלכוהול נמוך יחסית.
  • מאברוטראגאנו (Mavrotragano): זן ממנו מופקים יינות בעלי חומציות בינונית וצבע עז.

שני היינות המזוהים ביותר עם סנטוריני הם הוינסנטו והניקטארי. יין וינסנטו (Vinsanto) הוא יין קינוח, העשוי מזן האסירטיקו וצבעו כצבע דבש. הענבים מיובשים בשמש בטרם מופק מהם היין. היין מגיע בדרך כלל בבקבוקים קטנים יותר מהרגיל, שכן הוא מתוק יותר מהממוצע. הוא מכיל ריכוז גבוה של פרי מענבי האסירטיקו. יין מקומי אהוב אחר, המופק מאותו זן של ענב, הוא ניקטרי (Kykteri) המופק בדרך כלל בשעות הלילה. 

לתחילת הכתבה

סיורים וטעימות יין

בשל הזיקה המיוחדת של האי ותושביו ליין, תוכלו לחוש בכך בכל פינה של האי. באי ישנם 10 יקבים, בחלקם תוכלו לבקר ולערוך סיור וכך להתוודע לתרבות היפה של האי ולהבין מעט יותר מה מניע את תושביו. הייקבים בהם תוכלו לבקר בסנטוריני: 

Canava Roussos:
לא הרחק מקאמארי נמצא הייקב של משפחת רוסוס הפועל מאז שנת 1836. תמורת כמה יורו בודדים, תוכלו לטעום מיינות הדגל של המשפחה ואף ליהנות ממבחר גבינות משובחות. כמו כן, בני המשפחה הגאים במסורתם, יערכו לכם סיור במרתף היינות שלהם ויערכו לכם היכרות עם תהליך ייצור היינות. בחצר הייקב ישנו אמפיתיאטרון קטנטן בו מתקיימות לעיתים הופעות מוזיקה ומחול פולקלור יווני.

  • תקופת פעילות: החל מסוף חודש מאי ועד סוף ספטמבר, הייקב פתוח בכל יום בין השעות 11:00-19:00.
  • הגעה: כ-50 מטר מהכניסה לכפר מסה גוניה (Mesa Gonia), שליד קאמארי, תבחינו בשלט לכיוון הייקב.
  • טלפון: 2286031349
  • אתר אינטרנט: www.canavaroussos.gr  

Antoniou: ייקב זה החל לפעול בשנת 1946 והוא די פופולרי בקרב תיירים, אך לא ממש בשל מבחר היינות שבו אלא בגלל נופי הר הגעש המרהיבים הנשקפים ממנו. היינות המופקים כאן אולי אינם המשובחים ביותר שתמצאו על האי, אך ביקור פה יזמן לכם חוויה חביבה ביותר, משום שתחנת טעימות היין ממוקמת על נקודה גבוהה ביותר ממנה תוכלו להשקיף אל הנופים עוצרי הנשימה. יש להזמין מראש סיור בייקב זה.

  • הגעה: מצד ימין של הכביש, בדרך לכפר מגאלוחורי.
  • טלפון: 2286023557
  • אתר אינטרנט: www.greekwinemakers.com  

Santo: את היקב הזה מפעילה אגודה שיתופית ששמה לה למטרה לקדם את כל הגידולים החקלאיים האופייניים לסנטוריני ובראשם תעשיית היין באי. הטעימות כאן הן נדיבות ביותר והיינות המצטיינים של יקב זה הם היינות הלבנים דווקא. גם כאן איזור הטעימות של היקב משקיף אל נופים מהממים של הר הגעש.

  • מיקום: מחוץ לכפר פירגוס, בצומת כביש פירה- אקרוטירי עם הכביש לפיגרוס.
  • תקופת פעילות: בין מרץ לנובמבר, החל מ-10:00 בבוקר.
  • טלפון: 2286022596
  • אתר אינטרנט: www.santowines.gr  

Boutari: זהו אחד היקבים החדשים והמשוכללים על האי, שנבנה בשנת 1989. היקב פתוח למבקרים בכל השנה וגם פה תוכלו לחזות בתהליכי יצור היין המתקדמים ולטעום מיינות הדגל של היקב, שהוא גם הגדול ביותר בסנטוריני. חדר הטעימות של היקב מעט אפרורי אך אם ברצונכם ליהנות מטעימות של יין משובח ותו לא- זה המקום בשבילכם.

  • מיקום: על אם הדרך שבין מגאלוחורי לאקרוטירי, מצד ימין.
  • טלפון: 22860281011
  • אתר אינטרנט: www.boutari.gr  

Hatzidakis: זהו היקב הקטן ביותר בסנטוריני ואולי אף אחד הקטנים ביותר בעולם. אין מדובר בגוף מסחרי גדול ולכן כדאי להגיע לכאן על מנת להתפעל מדרך הפקת היין המיוחדת שקצרה שבחים ממבקרי יינות ברחבי העולם. ביקור כאן מצריך תיאום מראש.

  • מיקום: על הדרך בין הכפר פירגוס לפרופיטיס איליאס (לינק), מצד שמאל יהיה שלט.
  • טלפון: 2286032552
  • אתר אינטרנט: www.greekproducts.com 

ומשהו מעט שונה:
מוזיאון היין וולקאן של משפחת קוצוגיאנופולוס (Volcan wines): במוזיאון זה תוכלו ללמוד על תולדות ייצור היין בסנטוריני, מאמצע המאה ה-17 ועד היום, באמצע תערוכה נחמדה ודינמית. המוזיאון נמצא במתחם הייקב של משפחת קוצוגיאנופולוס (Koutsogiannopoulos), בסמוך לחוף קאמארי. הכרטיס למוזיאון משלב גם סיור ביקב וטעימות מהיינות המופקים בו.

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

הזמנת חופשה לסנטוריני

הזמנת מלון השוואה בין מאות אתרים ברחבי העולם הזמנת טיסה כל האתרים המובילים במקום אחד ביטוח נסיעות דרך למטייל יוצאים לחו"ל בראש שקט
סגור
0
×