המאכלים השווים שאסור לכם לפספס בצ'יינה טאון בניו יורק

עוגת דבש סינית, מאפה טוב, קינוח מסורתי או כופתאות בצק ממולאות יגרמו לכם להתאהב בשכונה הסינית. מחפשים דרך להפוך את הטיול שלכם למיוחד? קבלו הצצה למטעמים סינים שיעשו לכם חשק לטייל יום שלם באזור
לירון עציון - פפה קינוחים
|
תמונה ראשית עבור: המאכלים השווים שאסור לכם לפספס בצ'יינה טאון בניו יורק
© NYC & Company/Tagger-Yancey

יש שמכורים אליה, יש שסולדים ממנה, יש שמטורפים עליה ויש שלא מתקרבים אליה אבל אין אף אחד שנשאר אדיש אליה. זהירות, ספויילר להמשך הכתבה: מי שסולד מהמקום, פשוט לא מכיר אותו. צ'יינה טאון (Chinatown), “העיר” הסינית של ניו יורק, היא שכונה באזור ה-Downtown במנהטן, בה השתכנו מהגרים בסין והיא גם השכונה השנייה בגודלה מחוץ לסין, בה חיה קהילה ששומרת על התרבות שלה (הראשונה בגדולה היא רובע צ'יינה טאון בסן פרנסיסקו).

בשנת 1870 הגיעו כ-200 מהגרים סיניים והשתכנו בשכונה. שלושים שנה מאוחר יותר האוכלוסייה כבר מנתה כ-7,000 מהגרים. כיום לא ניתן לדעת כמה תושבים יש בשכונה. מספרם המדויק אינו ידוע בשל העובדה שחלקם שוהים בלתי חוקיים בארצות הברית, אך הערכה היא שגרים שם כ-150,000 איש.

בשנת 2001 האזור נפגע קשות מפיגוע התאומים בשל קרבתו למגדלים והמקום שהיה תוסס וייעד תיירותי משגשג נקלע לקשיים רבים ותושבים רבים עברו להתגורר באזור קווינס שבעיר ניו יורק. בשנים האחרונות לאט לאט המקום מתחיל לחזור לעצמו וניתן לראות שוב את פריחתה של סין ואת תרבותה. **טיפ למיטיבי לכת: לא רבים יודעים זאת, אבל יש גם אזור של ציינה טאון בקווינס. שם הנוכחות הסינית מורגשת יותר, עם קניונים וחנויות בגדים שהכל בסינית. אבל זה סיפור לכתבה אחרת.**

השכונה גובלת באזור הליטל איטלי (Little Italy) ובשכונת האיסט ווילג' (East Village), אחת השכונות הצעירות והנחמדות בעיר, כך שביקור בשכונה יכול להפוך ליום טיול נהדר באזור.

אני מגדיר את צ'יינה טאון כשוק אחד ענק: תוכלו למצוא במקום סופרים שמוכרים מאכלים המיובאים ישירות מסין, תוכלו להתענג על עוגה או מאפה טוב באחת המאפיות הרבות שקמו באזור וכמובן, לאכול באחת המסעדות הפופולאריות ביותר בקרב האוכלוסיה הניו יורקית המקומית.

המאכלים שאסור לכם לפספס בציינה טאון

עוגת הקסטלה (Castella Cake) – עוגת דבש סינית

אתם בטח שואלים את עצמכם מה הקשר בין דבש לסינים. מדובר בעוגה שנמכרה על ידי סוחרים פורטוגזים במאה ה-18 בפעם הראשונה שהגיעו לשנגחאי. העוגה שמרה על הטריות ועל העסיסיות שלה לתקופות ארוכות בזכות כמות הסוכר הגדולה שאפיינה אותה. כך הצליחו לשנע אותה בהפלגה מספר ימים ואף שבועות עד שהסוחרים הגיעו לשנגחאי.

הסינים התאהבו מיד בעוגה. עם השנים הפחיתו את כמויות הסוכר והצליחו ליצור עוגה גבוהה ואוורירית מאוד, שהתפרסמה בכינוי “העוגה הרוטטת של סין”, בגלל המראה שלה כשהיא יוצאת חמה מהתנור ורוטטת כמו עוגת ג'לי. המנהג הנפוץ לאחר הכנת העוגה הוא להטביע חותמת על החלק העליון שלה ע"י גוף מתכת חם, בדרך כלל הטבעת לוגו המאפייה.

העוגה היא שגרירה טובה של הקונדיטוריה האסייתית המינימליסטית ומורכבת מארבעה מרכיבים בלבד: דבש, סוכר, ביצים וקמח לחם. בגלל הדימיון לעוגות הגבינה היפניות, תיירים מרבים להתבלבל בין העוגות, אך אל תפלו בפח, וודאו לפני הקניה שמדובר בעוגת הקסטלה.

את העוגה ניתן למצוא בכל מאפיה אסייאתית באזור, פשוט היכנסו לאחת מהן וחפשו אותה. היא מופיעה בהרבה ואריאציות: עם קרם, בלי קרם, בצורת עיגול או מרובע ועוד.

עוגת הקסטלה. צילום: לירון עציון

לחמנית באן מאודה

המטבח האסיאתי מתאפיין בהרבה מאוד בצק. בכל צורה, בכל בישול, אפיה, טיגון, אידוי וטעם תמצאו בצק. הלחמניות האישיות המאודות, שממולאות בדרך כלל בירקות או בבשר חזיר, הן אוכל הרחוב הפופולרי ביותר באזור צ'יינה טאון. בצק הלחמנייה נמס בפה כאשר נוגסים בו. אפשר למצוא אותן גם עם קראסט מעניין וטעים בחלק מהמסעדות בשכונה, שמטגנות את החלק התחתון של הלחמנייה לאחר תהליך האידוי.

אל תוותרו על הלחמניה, גם אם אתם כבר שבעים. תוכלו למצוא אותן בכל דוכן אוכל, מאפייה או מסעדה. כשתסתובבו בשכונה היכנסו למאפיית לחמניות הבאן הפופולארית Golden Steamer, שממוקמת באחד מרחובותיה הראשיים של השכונה. למרות שזו רק חנות קטנה מאוד תמצאו שם לחמניות באן בהמון מילויים. המלצה אישית ממני, אל תוותרו על Pumpkin Bun, לחמנית באן שמזכירה בטעמיה ובמרקמה חלת שבת מתוקה. מי שכמוני מכור לחלק הפנימי של חלת השבת יהנה מאוד מלחמניית הבאן הזו. כתובת: A143 Mott st.

לחמניית באן מאודה. צילום: לירון עציון

Mochi (מוצ'י)

המוצ'י הוא קינוח סיני מסורתי, עוגת אורז מתוקה, שהופכת פופולרית במיוחד לקראת ראש השנה של סין. המוצ'י המסורתי עשוי אורז אדום דביק. בעבר המוצ'י היה ידוע כמבשר על מזל טוב וכקמיע לנישואים מאושרים. רעיון למי שמתכנן הצעת נישואים בטיול.

אישה אמריקאית בשם פרנסס השימוטו זכתה לתואר ממציאת גלידת המוצ'י. הרעיון במקור היה של בעלה יואל פרידמן והיא השכילה לשכלל אותו לשלמות. פרנסס ציפתה כדורי גלידה קטנים בעוגת המוצ'י, כלומר: עטפה כדורי גלידה קטנים בבצק אורז שאינו מתוק כלל. עם השנים הקינוח הפך לפופולרי מאוד בארצות הברית ותעשיית הגלידות במדינה הכניסה את המוצ'י כאחד ממוצרי הגלידה שניתן למצוא במקפיאים בכל סופר מרקט בעיר. כך נוצרה תחרות מי מכין את המוצ'י הטעים ביותר בעיר.

בצ'יינה טאון תוכלו למצוא את המוצ'י בעיקר בסופרים המקומיים, אך אם יתמזל מזלכם תוכלו למצוא את הקינוח באחת הקונדיטוריות המקומיות, שמכינות אותו לעיתים רחוקות בעבודת יד.

מוצ'י. צילום: לירון עציון

דמפלינג מסורתי

הדמפלינג הן כופתאות בצק ממולאות בכל הטוב שיש למטבח האסייתי להציע. כשתסתובבו בשכונה בין שווקי הדגים, הסופרים, חנויות הבגדים והמספרות תוכלו להבחין בהרבה מסעדות קטנות ומקומיות מלאות אנשים. אחת המסעדות הפופולריות ביותר בלב ליבה של השכונה היא Shanghai Cafe Deluxe. המסעדה מאכילה מאות אנשים ביום ואתם חייבים להגיע אליה, כי עליה נאמר: להיות בניו יורק ולהרגיש בסין. כתובת: 100 Mott st

המסעדה נראית כמו כל מסעדת שוק רגילה ומטה, אבל את תתנו למראה להטעות אתכם. רמת האוכל במקום גבוהה מאוד. המקום עמוס כל היום. לעיתים קרובות תחלקו שולחן עם עוד מטיילים בשיטת “הכיסא החם”. הקצב במקום מטורף, המלצרים רצים כל הזמן והשירות Fast Food סיני קלאסי: מהיר, לא סבלני וללא יחס אישי. בקושי הספקתם לסיים לומר את ההזמנה והמלצר כבר בשולחן אחר. אתם לא יכולים לדעת בדיוק מתי תקבלו את המנות ובכלל המקום מרגיש מטורלל, אבל מבחינתי זה חלק מהקסם. אחרי כמה דקות, בדיוק שהרעב מתחיל לדגדג, פתאום מגיחות המון מנות לשולחן.

מנת הדגל של המסעדה היא הדמפלינג. תוכלו לבחור האם אתם מעדיפים את הדמפלינג שלכם מטוגן או מאודה, במילוי ירקות, בשר או במילוי מרק ובשר גם יחד. המלצה אישית, אל תפספסו את מילוי המרק. המחיר של המנות במסעדה זול מאוד ולכן מומלץ להזמין מספר מנות למרכז השולחן ולחלוק יחד הכל, אז אל תפספסו!

דמפלינג מסורתי. צילום: לירון עציון

ועכשיו, אחרי שהספקתם לאכול את כל המאכלים המקומיים וכמובן לצלם את הכל ולהעלות לרשתות החברתיות, זה הזמן לנסוע בסאבווי לסנטרל פארק, למצוא פינת שמש נחמדה ולנוח מספר שעות מכל הנשנושים.

הכותב לירון עציון הוא קונדיטור ועורך סיורי אוכל טעימים בניו יורק. בא לכם להצטרף לסיור או לקבל המלצות אוכל נוספות? בקרו באתר שלו »

עשינו לכם תאבון לניו יורק? הנה עוד כמה כתבות במיוחד עבורכם:

יעדי הכתבה

כתבות נוספות עבורך

תגובות על הכתבה

תגובות

רוצה להגיב לזה? יש להתחבר לאתר:

 

תגובות פייסבוק

הזמנת חופשה לניו יורק סיטי

הזמנת מלון השוואה בין מאות אתרים ברחבי העולם הזמנת טיסה כל האתרים המובילים במקום אחד כרטיסים לאטרקציות לחסוך את התור
ולבלות יותר
ביטוח נסיעות דרך למטייל יוצאים לחו"ל בראש שקט
סגור
0

בחרת להירשם לעידכונים על:

    כדי שנשלח לך את התכנים הנכונים בזמן המתאים לנסיעה שלך, כדאי לציין:
    או תאריך אחר בו נפסיק לשלוח עידכונים.

    אולי תרצה להירשם ליעדים נוספים בהם התעניינת לאחרונה:

    כדי להשלים את התהליך אנא:

    או התחבר\הירשם לאתר
    ×