מטיילים מבשלים - מומו נפאלי

רעבים? מצוין: בואו להכין מומו נפאלי עם איתן הורוביץ, שמצטלם במטבח ביתו במסגרת פרויקט "מטיילים מבשלים". איתן ביקר בנפאל בסוף שנות ה- 90, במסגרת טיול תרמילאים, וחזר עם מתכון מנצח.
צוות למטייל ברשת
|
תמונה ראשית עבור: מטיילים מבשלים - מומו נפאלי
© עודד שרף

בין הודו לסין, למרגלות הרי ההימלאיה, שוכנת לה נפאל, אחת המדינות היפות והמגוונות ביותר בעולם, מבחינה אתנית, תרבותית וטופוגרפית. איתן הורוביץ החליט לכבוש את המדינה המקסימה הזו ויצא למסע ארוך בנפאל והאזור הסובב לה בתחילת שנות ה - 90. מעבר למקומות היפים שביקר בהם, זכה גם ללמוד להכין את אחד המאכלים הידועים בנפאל - המומו הנפאלי (שבמקור מגיע מטיבט), מעין כיסוני בצק ממולאים במגוון של מילויים שונים.

בתחתית העמוד תמצאו תיאור טקסטואלי של המצרכים ואופן ההכנה, במידה ותרצו להדפיס אותם. צפיה מהנה ובתאבון!

צפיה בסרטונים דורשת תוכנת פלאש
להורדת התוכנה ניתן ללחוץ כאן


מצרכים:
הבצק (28 יחידות):

  • 450 גרם קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • מעט מלח
  • כוס וחצי (300 מ"ל) מים פושרים

לשים יחד את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. משמנים קלות את כדור הבצק ומניחים לנוח כשעה מחוץ למקרר או במקרר עד למחרת. לשים שוב את הבצק עד שנעשה גמיש (כמו פלסטלינה). על משטח מקומח מפרידים את הבצק לכדורים ומרדדים בעזרת מערוך כל כדור  עד שמתקבל עלה בעובי 1-2 מ"מ. בעזרת רינג או מכסה עגול יוצרים עיגולים בקוטר של 8-9 ס"מ.

את העיגולים ממלאים במילויים שונים בכמות של כפית אחת לא גדושה. סוגרים חצי אחד על השני ומהדקים קלות בעזרת האצבעות. לוחצים על השוליים בעזרת שיניים של מזלג, כך שהמומו ייסגר חזק ויקבל את הצורה של שיני המזלג.

לטיגון - שמים במחבת שמן (בגובה של 1 ס"מ) ומוסיפים כ- 40 גר` חמאה. כהשתערובת חמה מטגנים את המומו משני צידיו, 1-2 דק` בכל צד.
לאידוי - בכלי אידוי מבמבוק מניחים עלי כרוב כדי למנוע הדבקות, עליהם מניחים את המומו ומכסים אותו. מניחים את כלי האידוי מעל לסיר עם קצת מים כ- 10 עד 15 דק` עד שהבצק אינו דביק.

מילוי תפוחי אדמה:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • בצל 1 בגודל בינוני
  • חופן תרד או עולש
  • 3-4 שיני שום
  • מעט ג`ינג`ר
  • צ`ילי גרוס
  • רוטב סויה מאיכות טובה
  • שמן לטיגון
  • מעט מלח

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. מרתיחים בסיר קטן מים כדי לחלוט את תפוחי האדמה. חולטים אותם כ- 5 דק, מסננים מהמים ומניחים בצד. חותכים את הבצל, התרד (או העולש). בינתיים, מחממים שמן במחבת, מוסיפים את השום, הג`ינג`ר, מטגנים מעט ומוסיפים את הבצל. מטגנים כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מקפיצים את הכל ביחד עד שתפוחי האדמה רכים. מוסיפים את התרד ומערבבים. מוסיפים את הסויה ומעט מלח, מערבבים שוב ומורידים מהאש.

מילוי אטריות אורז, גזר, בצל וכרוב:

  • 40 גר` איטריות אורז
  • 2 גזרים גדולים קלופים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/4 כרוב לבן קטן
  • 4 שיני שום
  • מעט ג`ינג`ר
  • צ`ילי גרוס
  • רוטב סויה  
  • שמן לטיגון
  • מעט מלח
  • מעט כורכום

מבשלים את איטריות האורז במים רותחים כ- 1 דקה, מסננים ומקררים בצד. לאחר הקירור קוצצים אותן לחתיכות קטנות. מגרדים את הגזרים בפומפייה, קוצצים את הבצל ומעבירים למחבת חמה עם שמן. מוסיפים את השום, הג`ינג`ר, הצ`ילי והכורכום ומטגנים כמה שניות. קוצצים את הכרוב ומוסיפים אותו למחבת. מערבבים הכל ומוסיפים סויה. כשהירקות התרככו, טועמים, מתקנים את התיבול על פי הצורך ומורידים מהאש.

מילוי גבינה, פסטו ועלי בייבי:
500 גר` גבינה 5%
2 כפות גדושות רוטב פסטו (קנוי או מוכן בבית)
חופן גדול של תערובת עלי בייבי לסלט

שמים את הגבינה במסננת על מגבת חד פעמית (כמו לבנה) כדי שתגיר קצת נוזלים למשך 2-6 שעות. מערבבים את הפסטו עם הגבינה ומוסיפים עלי בייבי קצוצים. מערבבים הכל ביחד.

בתיאבון!

תודה לאיתן הורוביץ, בעל חברת הקייטרינג פלפל ומלח.
מוסיקה: Kevin Mecleod - incompetech.com


רוצים גם אתם להצטלם ל"מטיילים מבשלים"? יש לכם מתכון מהעולם הקשור לטיול שעשיתם? כתבו אלינו.

יעדי הכתבה

סגור
0
×