מסעדות בפריז: 9 המלצות של מקומית למקומות הכי שווים לאכול בעיר

אחת מחוויות החובה בכל חופשה בפריז היא ללכת לפחות למסעדה טובה אחת, משפע המסעדות המעולות שבעיר. אבל במה כדאי לבחור? ביקשנו משרון היינריך, בלוגרית אוכל ישראלית המתגוררת בעיר, להמליץ לנו על המקומות שהיא הכי אוהבת
שרון היינריך
|
מפה
תמונה ראשית עבור: מסעדות בפריז: 9 המלצות של מקומית למקומות הכי שווים לאכול בעיר
© Depositphotos/JovanniG

במסגרת הסיורים הקולינאריים שאנחנו עורכות בפריז, אנחנו פוגשות בכל יום אנשים רבים המגיעים לעיר היפה ביותר בעולם, אבל לא רק כדי לראות מוזיאונים, לשוט על הסיין או לטפס על מגדל אייפל. בשנים האחרונות במקביל להתפתחות תחום הקולינריה בכל העולם, מהווה פריז מקום עליה לרגל לחובבי התחום מכל העולם, הן חובבי האוכל והן חובבי המתוקים שמגיעים אליה כדי לאכול במסעדות מעולות, לסייר בשווקי אוכל נפלאים ולהתענג על קינוחים משובחים. הנה המקומות שאתם צריכים לסמן על המפה שלכם בעיר.

1. ביסטרו במארה: קפה הפילוסופים

קפה הפילוסופים (Les Philosophes) הוא ביסטרו מקסים ברובע המארה המפורסם. מדובר במקום שכמעט תמיד תמצאו בו אנשים מכל העולם ובכלל זה פריזאים, הבאים לאכול וגם להתבונן על ההצגה הכי טובה בעיר, רחובות המארה. במקום תוכלו למצוא מבחר גדול מאוד של מנות, גם לצמחונים ואם במקרה מגישים באותו יום את הטארט טאטין, אל תוותרו עליו.

  • כתובת: 28Rue Vieille du Temple, Paris
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 9:00-2:00
  • אתר אינטרנט: cafeine.com/en/philosophes

2. בריטני בפריז: ברייז קפה

בבריטני נמצאים כמה מחומרי הגלם החשובים ביותר במטבח הצרפתי. חמאה מעולה, פרח המלח (Fleur De Sel), קרמל מלוח וכמובן קרפים. בצרפת היחס לקרפים הוא כאל מוצר שיכול לספק ארוחה שלמה. קרפ אוכלים גם מלוח (לעתים נקראים גאלט) וגם מתוק, כלומר לא רק עם נוטלה ובננות כמו שאנחנו מכירים בדרך-כלל.

ישנו קונספט שלם של מסעדות קרפים (קרפרי) בהן אוכלים מנה מלוחה של קרפ (גאלט) ומקנחים בקרפ מתוק. בשני סוגי הקרפים מגוון האפשרויות למילוי בלתי נגמר ולכן התפריטים בקרפרי מגוונים מאוד. הקרפרי האהובה עלינו היא ברייז קפה (Breizh Cafe) שמציעה מגוון עצום של אפשרויות. אם אתם שם בעונת הערמונים נסו את קרפ הערמונים שלהם.

  • כתובת: 109Rue Vieille du Temple, Paris
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 10:00-23:00
  • אתר אינטרנט: breizhcafe.com

3. מסעדת מישלן: דויד טוטאין

בפעם הראשונה הגענו לדויד טוטאין (David Toutain) לפני שהוא קיבל כוכב מישלן. בפעם השנייה הוא כבר היה עם הכוכב הראשון ובפעם הרביעית הוא כבר עוטר בשני כוכבים. לדעתי אחד השפים המוכשרים ביותר בצרפת - יצירתי, עדכני, פורץ גבולות ומפתיע. הארוחה אצל טוטאין היא אחת הטובות שאכלנו בצרפת, כשבכל פעם בה ביקרנו אצלו התפריט היה שונה וההתפתחות שלו כשף ניכרה בארוחה.

  • כתובת: 29Rue Surcouf, Paris
  • שעות פעילות: שני, 12:30-14:30, 18:00-22:00, שלישי, 12:00-22:00, רביעי – שישי, 12:00-14:30, 20:00-22:00, שבת – ראשון – סגור
  • אתר אינטרנט: www.davidtoutain.com

4. ה”תרופה”: לה פלומב דו שנטל

יש מסעדה אחת שאנחנו חוזרות אליה תמיד כשבא לנו אוכל מנחם ביום חורפי – לה פלומב דו שנטל (Le Plomb Du Cantal). מנת הדגל המוגשת בה נקראת טרופד, תערובת של תפוחי אדמה מהבילים עם גבינה מותכת, שום ותבלינים. כן, זה נשמע כמו משהו מנחם מאוד ולכן הענקנו למנה הזו את הכינוי "התרופה" כשסעדנו בה באחת הפעמים עם חברים. הטרופד מוגש לצד מיני בשרים או סלט ירוק או כרוב ממולא (שו פרסי). כמו כן תוכלו ליהנות במקום ממרק בצל, מגוון גדול מאוד של סלטים ועוד.

  • כתובת: 3Rue de la Gaité, Paris
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע
  • אתר אינטרנט: www.leplombducantal.com

5. יותר טוב ממסעדה: בר היין פרנצ'י

אנשים רבים מנסים להזמין מקום למסעדת פרנצ'י ומתלוננים שהם לא מצליחים. לא נורא! בר היין של פרנצ'י (Frenchie Bar A Vins) הנמצא מול המסעדה נהדר ואין צורך (לא ניתן גם) להזמין אליו מקום. מדובר בבר יין שבו מוגשות מנות קטנות (מעין טאפאסים צרפתיים) ומדליקות ומגוון גדול של יינות. מומלץ להגיע כרבע שעה לפני הפתיחה ולהמתין בתור, כל הקודם זוכה ומכיוון שמדובר במקום קטן מאוד הרי שלא נכנסת כמות גדולה של אנשים. כמובן שניתן להגיע גם מאוחר ולקוות שיתפנה מקום.

  • כתובת: 6Rue du Nil, Paris
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 18:30-23:00
  • אתר אינטרנט: www.frenchie-bav.com

6. לא סתם ביסטרו: הדלפק

ביסטרו הדלפק (Le Comptoir), אחד הביסטרואים המפורסמים ביותר בפריז שאף פעם לא נס לחו. במקום מוגשות מנות קלאסיות שעשויות בצורה מעולה. ניתן להזמין מקום לערב וכדאי לעשות זאת שבועות רבים מראש. בצהריים לא ניתן להזמין מקום ולכן כמעט תמיד תראו תור של אנשים הממתינים לשולחן.

מכיוון שהביקוש למקום כה גבוה, החליטו בדלפק לפתוח בצמוד למקום את ה-Avant Comptoir כלומר "לפני הדלפק", מקום בו אפשר לנשנש מנות קטנות לפני שמתפנה שולחן, או כתחליף לארוחה. שמו של ה"לפני" יצא למרחוק עד שגם הוא נהיה עמוס מאוד ולכן נפתח עוד "לפני", כשהיום יש שניים, האחד מגיש דגים ופירות ים והשני מגיש את תוצרת האדמה. האכילה ב"לפני" היא בעמידה והמנות המוגשות מוצגות בכל יום באמצעות תמונות הנתלות על ווים הנעוצים בתקרה.

  • כתובת: 9Carrefour de l'Odéon, Paris
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 12:00-23:00

7. קוריאני וצרפתי נפגשים בפריז: פייר סאנג

בשנים האחרונות הופכת פריז ליותר ויותר קוסמופוליטית וכמובן שהדבר ניכר במטבחים המככבים בה. אם פעם הביסטרו והבראסרי שלטו בפריז, הרי שהיום ניתן למצוא בעיר מסעדות מעולות ממטבחים שונים בעולם - יפניות, סיניות, קמבודיות, תוניסאיות, ישראליות ואחרות.

אחת המסעדות שהן דוגמא נפלאה לרב תרבותיות היא המסעדה של פייר סאנג (Pierre Sang) המגדירה עצמה כמטבח פרנקו-קוריאני. סאנג הוא אחד השפים האהובים עלי בפריז, הוא נגיש ונעים והמנות שיוצאות תחת ידיו נהדרות.

מעבר לאוכל המעולה שהוא מציע, המחירים מפתיעים. לסאנג יש כבר כמה מסעדות, לדוגמא בזאת שבאוברקמפף (Oberkampf) ארוחת טעימות בצהריים נעה בין 20 ל-35 יורו (תלוי במספר המנות שבוחרים) ובערב ארוחת טעימות של 6 מנות תעלה 39 יורו בלבד.

  • כתובת: 55Rue Oberkampf, Paris
  • שעות פעילות: כל ימות השבוע, 12:00-15:00, 19:00-23:00
  • אתר אינטרנט: pierresang.com

8. ביסטרו מודרני: בר הליצן

הקלאון בר (Clown Bar) הוא אחד המקומות המשתייכים לגל ההולך ומתפתח בפריז של ביסטרונומי. ביסטרואים צעירים וקלילים המביאים אנרגיות עדכניות אל מוסד הביסטרו המסורתי, ובעצם יוצרים שילוב של ביסטרו ומסעדת יוקרה במחירים נוחים.

הוא ממוקם ליד המבנה המרשים של קרקס החורף, ממש על התפר שבין שכונת המארה לאוברקמפף התוססת. במבנה בו שוכן הביסטרו היה בעבר בר והוא עדיין שומר על העיצוב הישן של תקופת ה"בל אפוק". התפריט משתנה על פי חומרי הגלם העונתיים והמנות המוגשות בו נפלאות ומפתיעות.

  • כתובת: 114Rue Amelot, Paris
  • שעות פעילות: רביעי – ראשון, 12:00-14:30, 19:00-22:30, שני – שלישי – סגור
  • אתר אינטרנט: www.clown-bar-paris.com

9. מסעדה לקרניבורים: אטלייה ויוונדה

אם אתם חובבי בשר זה המקום שאתם רוצים להגיע אליו. אז נכון יש בפריז מסעדות תיירותיות המפורסמות בנתח אחד שהן מוכרות עם רוטב מפורסם וצ'יפס, אבל מבינים בתחום מדלגים עליהן ומזמינים כמה שיותר זמן מראש מקום באטלייה ויוונדה (Atelier Vivanda).

השף העומד מאחורי המסעדה הוא אקרם בילאל שהתפרסם בזכות המסעדה שלו "אקרם" המעוטרת היום בשני כוכבי מישלן. באטלייה מוגשים מגוון בשרים ברמה הגבוהה ביותר ויש המוכנים להשבע שזו מסעדת הבשרים הטובה ביותר בפריז. נסו את הסניף ברחוב שרש מידי (Cherche Midi).

  • כתובת: 20Rue du Cherche Midi, Paris
  • שעות פעילות: שני – שישי, 12:00-15:00, 19:30-22:30
  • אתר אינטרנט: www.ateliervivanda.com

ולסיום טיפ, כלומר לא...

שאלת מיליון הדולר – משאירים טיפ או לא משאירים טיפ? בצרפת מלצרות היא מקצוע. לעתים אפשר לפגוש מלצרים שעובדים באותו המקום עשרות שנים. המלצר מקבל משכורת ותנאים סוציאלים ולכן השירות בדרך-כלל כלול במחיר הארוחה. למרות זאת, לאור היותה של פריז עיר תיירותית מאוד, אליה מגיעים אנשים מכל העולם המורגלים לנורמות אחרות, הרי שרבים משאירים טיפ למלצר.

צרפתי בדרך-כלל לא ישאיר טיפ, לעתים יעגל מעט למעלה, אבל בדרך-כלל לא יחשב 10%או 15% מהחשבון. כישראלית שרגילה להשאיר טיפ בכל מקום, עדיין לא הפכתי לצרפתייה בעניין זה ואני תמיד נוהגת להשאיר טיפ, לשיקולכם.

מה עוד כדאי לדעת על התנהלות במסעדות בפריז? האם אפשר לשנות מנות או מתי להזמין מקום? בואו לקרוא את כל הטיפים להתנהלות במסעדות בפריז »

הכותבת שרון היינריך, מתגוררת בפריז ומקיימת סיורים קולינאריים בעיר, לבלוג של שרון »

לתחילת הכתבה

עשינו לכם חשק לבוא לפריז? מצאנו עוד כמה כתבות שיכולות לעניין אתכם:

יעדי הכתבה

סגור
×