מסעדות במדריד: המקומות השווים לאכול בשנת 2019

נוסעים לטיול בבירת ספרד? הנה הכתבה שתעשה לכם את הטיול הרבה יותר טעים: מבחר המקומות השווים ביותר לאכול בהם במדריד: טאפאס, בשר, יוקרתי, שוק אוכל נהדר ועוד. בתיאבון!
מריאט כהן
|
תמונה ראשית עבור: מסעדות במדריד: המקומות השווים לאכול בשנת 2019
© Depositphotos _ Kasto

למדריד, בירת ספרד, יש תרבות קולינרית מקומית המכבדת את ההשפעות מכל איזורי ספרד, מהמדבריות החמים בדרום חצי האי, ועד לפסגות הרי הפירינאים בצפון. כעיר קוסמופוליטית יש בה גם פיוז'ן בינלאומי וסצינת גורמה תוססת, עם השפעות מדרום אמריקה ועד לאסיה. המבקרים בבירה יכולים לפתוח את בקבוק הקאווה הנצחי ולהתמסר לעקצוץ הנעים בחיך, כאן תמצאו השראה תרבותית אמיתית.

שוק סאן מיגל: ארוחת ערב של טעימות

את הסיור הקולינרי בעיר כדאי להתחיל בשוק המקורה והמלא בסטייל סאן מיגל (San Miguel), המצוי בכיכר הקרויה באותו שם. במבנה השקוף והמואר בנדיבות עד חצות הלילה לפחות (בסופי שבוע, שישי ושבת, עד 1:00 אחר חצות) תרגישו קצת כמו בתחנת רכבת על-זמנית.

אפשר להתחיל את הטעימות בשלל דוכני האוייסטרים הטריים. צדפת הים נשמרת על שבבי קרח ונפתחת מול עיניכם. סוחטים כמה טיפות לימון טריות, ומורידים בגרון את המתאבן הסקסי ביותר ביקום, כמו צ'ייסר.

במרכז השוק דוכנים רבים, המוקפים כיסאות בר גבוהים, ומכינים במקום מנות חמות כמו נקניקניות חריפות, קוביות תפוחי אדמה מסורתיות, דגים טריים, מטוגנים וסלטי פירות ים הנחים על פרוסות לחם קלויות. לנתחי בשר יש גם מקום של כבוד בין הדוכנים, ובמיוחד לקלאסיקות המקומיות. אפשר לטעום ממגוון יצרני החמון המסורתי (סראנו או איבריקו), שהוא ירך חזיר משומרת, הנפרסת דק דק ומפוצצת בטעם.

הפסגה הלבנה הבאה היא בטעימות הגבינות, מגבינות צאן טריות עד לגבינות בקר מיושנות, בשלל גוונים ומרקמים, נימוחים או קשים. ספרד היא גן עדן לאוהבי גבינות ושוק סאן מיגל הוא ברכה לאלו הרוצים להכיר את כל תנובת הארץ במקום אחד.

את הטעימות מלווים בשלוקים גדולים של קאווה, בירה (סרווסה) או יין ריוחה אדום בכוסות שניתנות למילוי חוזר. למי שמעדיף להרוות את צמאונו בשייקים יש דוכן נפלא הפונה אל הרחוב, ומציג לראווה את כל הפירות שתוכלו להעלות על הדעת.

טיפ חשוב! מומלץ לקבוע ערב שלם לטעימות ונשנושים, שיהפכו לארוחת ערב מלאה, ולחזור לשוק ביום האחרון, לביקור חוזר ולקניות הביתה.

לה-פרחילה: המסעדה שהמקומיים אוהבים

הבר הקטן לה-פרחילה (La Perejila), שהמקומיים אוהבים לפקוד מחייב אותנו לעשות היכרות עם המילה רסיונה (Racione). בניגוד לטאפה (Tapa) שהיא המלווה לכוס השתיה ולרוב מנה ראשונה, הרסיונה היא מנה מספיק גדולה כדי לחלוק עם חברים או משפחה. בלה-פרחילה, מפאת האינטימיות, תמצאו את עצמכם חולקים מנה גם עם אנשים שהרגע הכרתם. מנות החלוקה הן בעצם אחת הדרכים המדרידאיות הידועות לאכול מהכל וגם לקשור שיחה ולהתיידד בקלות. מספר המקומות מועטים ולא נוחים בעליל אך האוכל אותנטי והאווירה מקומית.

טיפ חשוב! שבו ליד הבר, לרוב הברמנים במקום מאוד ידידותיים ומפנקים, כך שיש סיכוי שתקבלו מנות צ'ופר, מנות שלא הזמנתם וגם איזו כוסית. לא הכל תלוי במצב הרוח של המוזג, כך יש לכם גם יותר סיכוי לפגוש ולהכיר עוד סועדים. מקסימום תתגלגלו יחד לבר הבא.

פונטו אם אקס: מקסיקנית עם כוכב מישלן

המסעדה המקסיקנית היחידה באירופה, פונטו אם אקס (Punto MX), המתהדרת בכוכב מישלן וממוקמת בשכונה הטרנדית Salamanca היא ללא ספק סיבה טובה להוציא קצת יותר על ארוחת ערב. המטבח המקסיקני על טעמיו החריפים והחיים, עירוב הצבעים בין האש של העגבניה, הירוק של האבוקדו, והשחור של השעועית, הוא תמצית הניגודים שתמצאו גם באוכל במקום. מדובר באוכל מקסיקני מסורתי עם פרשנות מודרנית.

הפחמימות רובן ככולן על בסיס תירס, אינן מכילות גלוטן, ויכולות להיות פתרון מושלם גם עבור מי שרגיש או מעדיף להימנע מגלוטן. האופציות כאן מרגשות והאפשרויות לעשות אוכל טעים ומענין בלתי נגמרות. השף עטור המישלן של המסעדה הוא רוברטו רואיז והוא מצליח להביא בפונטו אם אקס את המטבח המקסיקני לגבהים חדשים.

טיפ חשוב! הקומה העליונה היא בעצם מעבדת מסקל שמגישים בה טקילה ומשקאות מסקל אחרים עם אוסף די מרשים של יצרניות טקילה. אפשר לדלג על המרגריטה ולהתרכז בחומר הנקי שהוא גאוות המקום.

  • כתובת: General Pardiñas 40

אתר אינטרנט: puntomx.es/en

אל קורט אינגלז: ארוחת הגורמה הכי משתלמת

ברשת הכלבו הספרדית אל קורט אינגלז (El Corte Ingles) השכילו לנצל את הקומה העליונה של החנות הענקית הצופה אל הגראן-ויה והפכו אותה לשוק אוכל מקורה (El Corte Inglés Callao Gourmet Experience) עם נוף אורבני מושלם וטעמים ייחודיים. ניתן למצוא דוכנים המוכרים חומרי גלם ולצידם דוכנים המכינים על המקום פיצה בסגנון רומאי עם תוספות מפתיעות, בר אוייסטרים וקוקטיילים מעודכן וכן דוכן המבורגרים גורמה.

טיפ חשוב! Pinxos או צביטות, בתרגום חופשי, הן בעצם מנות של ביס, מקסימום ביס וחצי, שמוגשות כאן בדוכן Imanol. גודל המנה לא מחייב אתכם אפילו בצלוחית טאפא והגיוון מתאים למי שרוצה לטעום כמה שיותר מנות בכמה שפחות כסף.

בוטין: המסעדה הוותיקה ביותר בעולם

ספר השיאים של גינס מכתיר את מסעדת בוטין (Restaurante Botín) כוותיקה ביותר בעולם, הפעילה עדיין משנת 1725 ועד היום. מדובר במסעדה בת ארבע קומות עם דלתות עץ כבדות, קירות מחופים אבן ושטיחים בלתי נגמרים. למרות גודלה, המסעדה הוותיקה מצליחה להיות אינטימית, צפופה ולשדר אנרגיות של פונדק דרכים, שהבאים בו מחפשים יותר מאשר לאכול, גם לבלות בו כמה שעות טובות, עם חברים ועם יין טוב.

המנות הפופולריות ביותר הן מנות בשר, בין אם צלעות טלה או עגל חלב שבושלו בישול ארוך בתנור העצים המקורי בו מתהדר המקום. יש גם תמנונים בדיו, חסילונים בשום וסטייק פילה מיניון לפי מתכון הבית.

המלצרים והמלצריות כבר לא בגיל של סטודנטים המשלימים הכנסה, אלא בעלי מקצוע גאים הנראה כי נהנים לתת שירות, חיוך, והמלצה עם קריצה. למרות ההתמחות בבשרים יש גם אופצות צמחוניות ביניהן הקרוקטים ומרק השום המפורסם. רק אל תצפו לצאת לרוץ מרתון אחרי ביקור במסעדה, כאן מאמינים במרכיבים כבדים, בשמנת ובחמאה המצדיקים סיאסטה של אחר צהריים לפחות.

טיפ חשוב! אפשר להזמין סיור המלווה במדריך מקומי המסביר לקבוצות קטנות על ההיסטוריה של המסעדה, על המתכונים המסורתיים ובסופה מוגשת ארוחת מלכים. נכון זה תיירותי להפליא אבל יש לכך סיבות טובות ומסורת שכמוה מוצאים רק במוזיאון, רק שכאן מדובר במסעדה חיה, פעילה ומצליחה.

ואלור: המתוק האולטימטיבי

אי אפשר לסיים את הסיור הקולינרי במדריד בלי משהו מתוק בבית הקפה ואלור (Valor) שבכיכר מאיור המתמחה בצ'ורוס הטבולות ברוטב שוקולד משובח. המוסד בן שלוש הקומות מעוצב באלגנטיות על זמנית עם כיסאות עץ ודלפקי שיש ומגיש גם ארוחות בוקר מלאות, מתוקות ומלוחות, מגוון עוגות, גלידות וכמובן השוקולד תוצרת ואלור היוקרתי.

טיפ חשוב! אמנם יש המון מקום ושירות מצויין בבית הקפה, אך לא חייבים לאכול את הקינוחים במקום. מלבד השוקולד שניתן לרכוש הביתה גם את שאר הקינוחים, כולל הצ'ורוס הטריות, ניתן לקחת בטייק אווי. אפילו להזמין ולקחת לדרך.

  • כתובת: Calle Postigo de San Martin 7
  • אתר אינטרנט: www.valor.es/en

לתחילת הכתבה

עשינו לך חשק לטייל במדריד? מצאנו עוד כמה כתבות נוספות על מדריד שיכולות לעניין אותך:

יעדי הכתבה

סגור
×