מסעדת Centfocs - מאה אבוקות אש

מדוע הגענו למסעדה הזו? מיקום מצוין. עיצוב נעים. צוות מקצועי ובעיקר אוכל טוב ולא יקר. הטבח הראשי הוא פיליפיני המשלב בין כל המטבחים. וגם ראיון עם בעל המקום.

אביב מברצלונה
תמונה ראשית עבור: מסעדת Centfocs  - מאה אבוקות אש - תמונת קאבר
© איתמר ברק

בכתבה זו:

המסעדה

יום אחד עברתי עם חבר מהאוניברסיטה ליד המסעדה, התרשמנו מהעיצוב, מהתפריט ומן המחיר לארוחה עסקית הנהוגה כאן בימי חול וחשבתי לעצמי, שבהזדמנות קרובה אכנס לאכול כאן, אלא שהמשכתי ללכת לאותן מסעדות מוכרות וידועות, שבהן אני מכיר את התפריט. כוחו של הרגל.

יום שני אחד בחודש מאי שעבר, פשוט פרחה מזכרוני העובדה שהעולם הנוצרי חוגג את החג השני של הפסחא (המקבילה הנוצרית לחג השבועות) ובבוקר כאשר ירדתי לחנות שמתחת לבית הופתעתי לגלות שהיא סגורה ונשארתי בבית ללא מצרכים בסיסיים להכנת ארוחת צהריים. לפיכך, החלטנו לצאת העירה לאכול במסעדת סנט פוקס. מאז חזרתי וביקרתי בה פעמים רבות נהנה מהשירות ומהאוכל ואני ממליץ למטיילים איתי בברצלונה לסעוד בה, כשאנו מסיימים את הסיור בקרבת המסעדה.

לואיס, בעל המסעדה, קטלאני בן 35, מספר לי שהוא עוסק בתחום המזון וההסעדה כבר שנים רבות. קודם לכן עבד בתפקיד מינהלי ברשת מסעדות. יום אחד החליט לפתוח מקום משלו, שיקפיד על עיצוב מעורר תיאבון ויגיש מאכלים איכותיים במחיר שווה לכל נפש. הוא גייס לשם כך את דומינדור, הפיליפיני, המשמש כטבח הראשי ולפני כשנה וחצי פתחו יחד את המסעדה. מאז הם צוחקים כל הדרך אל הבנק והסועדים יוצאים שבעים ומחייכים.

למסעדה שני אולמות: העליון המשמש כאולם ההסעדה הראשי לסועדים הרבים הגודשים את המקום בעיקר בשעת ארוחת הצוהריים והשני בקומת הקרקע המשמש תוספת מקום למניעת התארכות התורים וכן לאירוח קבוצות באירועים סגורים.

לואיס ודומינדור מכינים יחד תוכנית חודשית של תפריט לארוחת צהריים ובכל חודש הם מגוונים את התפריט ומשנים את המנות אם כי יש מנות החוזרות על עצמן.

"משמעות השם Cent Focs בקטלאנית הוא: מאה אבוקות אש," מחייך לואיס "והנה תשמע איזה צירוף מקרים, קטי שנולדה בקובה, חברה טובה המשמשת בתפקיד המארחת באה ממחוז Cientofuegos בקובה וכשבחרתי את השם לא ידעתי שהיא משם".

לתחילת הכתבה

מה בתפריט

אכלתי במסעדה פעמים רבות והפעם הצטרפו אלי מיקי ומירב שהגיעו לביקור בברצלונה עם בנם רז, בן השמונה חודשים. לאחר שהושבנו ליד השולחן והמארחת מצאה גם מקום לשים את העגלה כך שלא תפריע לשאר הסועדים ולמלצרים, קיבלנו לשולחן סלסלה עם ארבע לחמניות- מספר הלחמניות נקבע על-פי מספר הסועדים. כנראה חשבו שגם רז התינוק יאכל איתנו? עוד קיבלנו- צלחת עם זיתים שחורים לגירוי התיאבון. אגב, רז העדיף את שד אימו משך רוב זמן הארוחה.

התפריט היומי כלל באותו יום שלוש מנות ראשונות לבחירה: מרק ירקות, סלט קטלאני כלומר ערב רב של ירקות, נקניקים וגבינה ברוטב, והתבשיל של הסבתא: עדשים עם חתיכות גזר תפוחי אדמה ובשר מבושלים זמן ממושך. בנוסף הוצעו לבחירה שלוש מנות עיקריות: צלי בקר עם אורז, דג על הגריל, וכדורי בשר. ולקינוח פרי (בכמה מסעדות נוהגים להגיש כמנת קינוח פרי העונה, בננה, תפוח או תפוז), גלידה ברוטב תותים ועוגה ברוטב טופו.
המחיר כולל שתיה, מים, סודה או יין 7.90 אירו.

המסעדה גדולה ומרווחת, מציעה כסאות נוחים ושולחנות זוגיים או לארבעה. במקרה של קבוצת סועדים גדולה יותר מחברים שולחנות כמספר האנשים. אני שואל את לואיס מדוע יש על כל שולחן שלוש מפות? "התחתונה, הארוכה, בשביל העיצוב," הוא מסביר "האמצעית משמשת כסופג והעליונה מוחלפת בין סועד לסועד." התאורה רכה ומעוצבת ואל תפספסו ביקור בשירותים: עיצוב אולטרה מודרני.

המסעדה פתוחה מדי יום, כל השנה בין השעות 13:00 ל- 15:45 ובין 20:30 ל-23:30. תפריט עסקי (Menu del mediodía) מוגש רק בימי חול, דהיינו שני עד שישי בשעות הצהריים. בשאר הימים ובערב מוגשת ארוחה רגילה בה בוחר הסועד את המנות החביבות עליו מתוך תפריט. המחיר לסועד לארוחה רגילה בסוף השבוע או בערב הוא כ-18 אירו לשלוש מנות כולל שתיה.

מידע כללי:

הדפסה|
קרא מאוחר יותר
| שמור לעצמי| שלח |סרוק לנייד

דילים למלונות פופולרים בברצלונה

בשיתוף בוטלס קומביינד

תגובות

רוצה להגיב לזה? יש להתחבר לאתר:

 

תגובות פייסבוק

הזמנת חופשה לברצלונה

הזמנת מלון השוואה בין מאות אתרים ברחבי העולם הזמנת טיסה כל האתרים המובילים במקום אחד כרטיסים לאטרקציות לחסוך את התור
ולבלות יותר
ביטוח נסיעות דרך למטייל יוצאים לחו"ל בראש שקט
סגור
0

בחרת להירשם לעידכונים על:

    כדי שנשלח לך את התכנים הנכונים בזמן המתאים לנסיעה שלך, כדאי לציין:
    או תאריך אחר בו נפסיק לשלוח עידכונים.

    אולי תרצה להירשם ליעדים נוספים בהם התעניינת לאחרונה:

    כדי להשלים את התהליך אנא:

    או התחבר\הירשם לאתר
    ×