נופש באיטליה - חופשה קולינרית ברומא החורפית

נופש באיטליה מחייב לטעום מהמטעמים האיטלקיים האהובים עלינו כל כך - הרי מי יודע להכין פסטה יותר טוב מהאיטלקים? החורף מביא אל הבירה האיטלקית מגוון חומרי גלם מיוחדים, שמסמלים את החורף ומענגים לנו את בלוטות הטעם. קחו טעימה...
מערכת אתר למטייל
|
תמונה ראשית עבור: נופש באיטליה - חופשה קולינרית ברומא החורפית
© איתמר ברק

מה לאכול ברומא בחורף?

הקור הגיע השנה לאירופה בעוצמה גדולה, אך מבחינת הרומאים זו חגיגה של ירקות וטעמים. ירקות של חורף, כמו דלעת למשל, החלו להופיע בשווקים ברומא וריח הערמונים ממלא את האוויר ברומא בניחוחות ריחניים. צמח נוסף שהגיע לאיזור בעקבות מזג האוויר הוא העולש. הזן החורפי נקרא Puntarelle ומקורו בחבל לאזיו (Lazio), משם החל להתפשט גם לצפון איטליה.

ויוה לה פסטה


את העולש אוכלים לאחר הסרת עלים הירוקים, בכדי לחשוף את הטעם שמצוי בגבעול עצמו. את הגבעול מניחים במים קרים למשך כחצי שעה, בזמן הזה הגבעולים בדרך כלל מסתלסלים מעט, אז אין צורך להיבהל. העלים נראים כמו סוג של עלי חסה, טעמם גם כן דומה, אך טעים הרבה יותר, בייחוד לאחר שמשרים אותם בתערובת מסורתית של אנשובי, מלח, שום, חומץ ושמן. העולש יהיה זמין ברומא עד חודש מרץ.

לתחילת הכתבה


עולש עם פטריות וארטישוק


אם אתם לא בעניין של רכישת מזון באופן אישי בחופשה, היכנסו למסעדת La Campana, אחת מן המסעדות העתיקות ביותר ברומא, השוכנת בקרבת פיאצה נבונה. לצד הארכיטקטורה המרהיבה, ניתן ליהנות במקום מאוכל איטלקי מסורתי ומשובח. תפריט החורף שלהם מכיל גם מנת עולש בתוספת פטריות פורצ'יני וארטישוק. ישנן גם מנות המגיעות מאיזורים אחרים ברומא, כמו איטריות ביצים (Tagliatelle) עם פטריות פורצ'יני, פטריות פורצ'יני קלויות, ארטישוק בלימון ועוד.


לתחילת הכתבה

פטריות כמהין לבנות

פטריות כמהין הן אחת ממנות הדגל של החורף. לאחר שהן מאותרות על ידי כלבים, שאולפו במיוחד להריח אותן, הן נעקרות מן האדמה ונכנסות הישר לסיר הבישול האיטלקי. הפטריות האופייניות לאיזור הצפוני של פייאמונטה (Piemonte) נקראות Tartufi וזו בדיוק העונה שהן מוכנות למאכל. ניתן לשמר פטריות כמהין, אך כשהן טריות, יש בטעם משהו הרבה יותר מיוחד ולרוב הן יבושלו ברוטב שמנת. זן נוסף ויקר יותר של כמהין הן פטריות כמהין לבנות והן הרבה יותר נדירות.

Salumeria Roscioli היא פנינה של מסעדה. זהו אחד מן המקומות המשפחתיים הותיקים ברומא, המשמש בין היתר, גם כמאפייה, האופה במקום מאפים ולחמים. לצד המאפייה פועלת מסעדה איטלקית מסורתית, המתמחה ביינות משובחים. מנת החורף העכשווית היא מנת פטריות כמהין לבנות באיטריות ביצים וזו מנה בלתי נשכחת. המנה אמנם מעט יקרה, אבל שווה להוציא על התענוג הזה כסף. למי שמעוניין, מומלץ לשבת בחלק האחורי והשקט יותר, המשרה אווירה רומנטית. מומלץ להזמין מקום מראש. אתר המסעדה: www.salumeriaroscioli.com.

לתחילת הכתבה

הכתבה נבחרה ונערכה על ידי מערכת אתר למטייל מאתר: current.newsweek.com

רוצה לקרוא עוד על איטליה? הנה כמה קישורים נוספים שיעניינו אותך:

יעדי הכתבה

הזמנת חופשה לרומא

הזמנת מלון השוואה בין מאות אתרים ברחבי העולם הזמנת טיסה כל האתרים המובילים במקום אחד כרטיסים לאטרקציות לחסוך את התור
ולבלות יותר
ביטוח נסיעות דרך למטייל יוצאים לחו"ל בראש שקט
סגור
0
×