שף בשטח

בישול בשטח: הפריטים שיסדרו לכם את הפיקניק

חשבתם פעם כמה מהנה יכולה להיות חוויית הבישול בשטח? אז כדי לארגן ארוחת שטח מפוארת בנוחות ובקלות, יש לנו המלצות לכמה מוצרים שישדרגו את החוויה שלכם בפיקניק הבא!
רומן אוסטרובסקי וליאור קלנסקי, למטייל
|

סט סירים - להוציא יותר מהאוכל שלכם
 במהלך לינה בשטח או בפיקניק לא חייבים לאכול רק תפוחי אדמה צלויים. אם השף שבכם רוצה לצאת החוצה ולבשל כמו שצריך על כלי מטבח - סט הסירים הזה לגמרי יסדר אתכם. הסט כולל: סיר, מחבת, כף חלוקה, כף בישול, שתי קעריות ואפילו סקוץ' ניקוי. כל מה שצריך בשביל בישול יעיל ונוח במיוחד. בתאבון!

סט סירים. צילום: יח`צסט סירים. צילום: יח`צ

כלים חד פעמיים זה אאוט 
 קבלו כלים לפיקניק שהם גם איכותיים וגם שומרים על הסביבה! קומקום סיליקון מתקפל מתאים לשימוש מעל אש חיה, פלטה או גזיה, וגם לא תופס מקום. בנוסף, כדאי לקחת אתכם גם כוס לערכת קפה כדי ליהנות כמו שצריך מהקפה שהרגע הכנתם בפיקניק. הכוס המיוחדת הזו היא מפלדת אל חלד, בעלת דופן כפולה, עם בידוד מדהים ואינה סופחת טעם או ריח.


כירת גז ניידת - אי אפשר בלי
כירת גז ניידת עם מבער חזק ונוח לבישול ולהרתחת מים, שתסדר לכם את הפיקניק. סירים גדולים יכולים לשבת בנחת וביציבות רבה על הכירה, כשבלון הגז מתחבר באופן מובנה בצד הכירה. השימוש בכירה תורם לאיכות הסביבה, אינו משאיר סימנים שחורים בשטח, מפחית את הסיכון לשרפות ומהיר יותר. בנוסף, תאמינו לנו, הרבה יותר פשוט וקל להפעיל את הכירה, מאשר לקושש עצים. איכות הלהבה טובה יותר, העבודה נקייה יותר וזמן הבישול מהיר יותר. אז אם בא לגבי קפה שחור או תה עשבים בלילה - כירת גז היא ציוד חובה.

אם אתם מתכננים לבשל בשטח כחלק מטרק רב יומי כמו שביל ישראל או מסלול ים אל ים, ישנם ערכות קפה שיאפשרו לכם גם להכין פסטה או אורז בערב וגם להנות מקפה של בוקר. ערכת הקפה הקומפקטית של Cactus היא דוגמא לפקל מודרני שמכיל סירי בישול, כוסות רב פעמיים וגזיית טיטניום חזקה וקלה במיוחד כך שכל הערכה מתקפלת לגודל מזערי ושוקלת ממש מעט.


פויקה - איך עושים פויקה?
סיר פויקה הוא קדירת הקסמים הידועה, שעושה פלאים מכל מה שמונח על המדורה. פויקה הוא כלי חזק ועמיד, העשוי מברזל יצוק מסיבי, שמקנה פיזור חום מעולה. קיימים מספר סוגי פויקה: סיר פויקה, פויקה לחם או פויקה לתה.
 חדשים בתחום? מוזמנים להיעזר במדריך השלם לערב פויקה בלתי נשכח!

תאורה לשטח - באנו חושך לגרש!
 למי שמבשל בשטח ומתכנן פיקניק בטבע, עששית עם טעינה סולארית או חשמלית היא האופציה המתאימה ביותר. עששיות הלד מספקות תאורה היקפית מעולה, הן חסכוניות ובטיחותיות וחלקן אפילו מספקות ערך מוסף כמו מאוורר מובנה או דחיית חרקים. בשביל תאורה ממוקדת במהלך הבישול כדאי להשתמש בפנס ראש. אחרי הכל, תמיד צריך שתי ידיים פנויות ויהיה חבל אם תשימו בתבשיל שלכם סוכר במקום מלח.

ציוד לבישול בשטח. צילום: Marmotציוד לבישול בשטח. צילום: Marmot

כלים רב פעמיים
 בתור חובבי טבע, בטח נתקלתם באתרים עם ערימות של זבל חד פעמי מזהם. אל תתנו יד לתופעה, במיוחד כשהיום ישנם מגוון כלים רב פעמיים ידידותיים לסביבה, קלים לשטיפה, קומפקטיים וקלי משקל.
סט הפיקניק הרב פעמי מבית Outdoor ידאג לכם עם כוסות, צלחות, קערות וסכו”ם שמספיקים למשפחה שלמה ועשויים מפלסטיק רב שימושי בטוח.

סכין מטבח

כדאי מאוד לקחת סכין אחת טובה ונוחה לשימוש, וחשוב גם להתאים את הסכין לסוג האוכל (בשר, ירקות קשים וכדומה). כמו כן, כף עץ לבחישה, מצקת למרק ומרית לחביתות יתגלו כאביזרי בישול יעילים.

סכין מעולה ומומלצת היא סכין הלהב המשונן מבית ויקטורינוקס, שידועה בקומפקטיות והאיכות הבלתי נגמרת שלה לאורך זמן רב.

צידנית

אין כמו משקה קר בזמן שהתבשיל מבעבע בפויקה. צידנית טובה שתשמור על מוצרי החלב, הבשר והמשקאות בטמפרטורה הנכונה היא הכרח באקלים הישראלי.

צידנית אחת שתעשה את העבודה היא הצידנית הקשיחה של חברת Polar Cooler שמתוכננת להחזיק את הקור עד 72 שעות בזכות בידוד PU עבה.

בישול שטח - תוספות וטיפים
 יש לכם את הכלים, את כירת הגז ואת חומרי הגלם לתבשיל שתכננתם. אבל מה שיהפוך את הארוחה שלכם למוצלחת במיוחד הוא התבלון. הכלל הוא פשוט: קחו כל מה שאתם משתמשים בו בבית לאותם סוגי הבישולים שתבשלו בשטח.

קפסולת התבלינים הקטנה מבית Wildo הדרום קוריאנית מכילה 3 שפורפרות לתבלינים ורטבים והיא פתרון מעולה אם אתם רוצים שיהיה לכם פקל מסודר.

אין ספק כי בישול בשטח או במהלך פיקניק היא חוויה מתגמלת ומהנה וזה הזמן להיות מקוריים ולהשתמש בשיטת האלתור. ארוחות קמפינג צריכות להיות פשוטות וכדאי להשתמש במרכיבים קלים לאריזה ולאכסון, וכמובן כאלו שאינם מתקלקלים בקלות.

 לא לשכוח לקחת אתכם:

  • גפרורים, נוזל הצתה או אבן אש.
  • עשבי תיבול יבשים - לשדרוג הארוחה.
  • נייר כסף (תפוחי אדמה צלויים במדורה זה אחד המטעמים הכי טובים בעולם).
  • סבון לשטיפת כלים - אנו ממליצים על סבון דפים הידידותי לסביבה. סבוני הדפים קיימים באריזה קומפקטית במיוחד לטיולים.
  • מלקחיים או מרית - כי להוציא אוכל מהמדורה בידיים חשופות זה לא נעים.

ציוד לבישול בשטח. צילום: Marmotציוד לבישול בשטח. צילום: Marmot

הצורה הבסיסית היא בישול במדורה. בישול שטח מעין זה מתאים למאכלים הדורשים אש גלויה. במקרה זה, יש לעטוף את פריט המזון בנייר כסף ולהיות עם "היד על הדופק", כלומר בדיקה תכופה. זה לא הזמן לשירים ליד המדורה.

השיטה השנייה היא בישול בסירים המיועדים לכך. תוכלו בקלות לצלוח עם תבשיל הדומה לזה שאתם מכינים בבית, אך כמובן שזה דורש יותר זמן. יחד עם זאת, תהיו בטוחים כי הכנת מנת פסטה טעימה בשטח תקצור מחמאות בקרב הילדים ובמקרים מסוימים גם מהמבוגרים יותר.

הפנינג תרמילאות בלמטייל: 60% הנחה על מגוון מוצרים» 

דילים לחופשה המושלמת

כתבות נוספות מתוך שף בשטח

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות והתעופה

המיוחדים שלנו

קצת השראה לטיול הבא

מתארגנים לטיול: ציוד, ביגוד, המלצות וטיפים לדרך

ביטוח נסיעות לחו"ל: כל מה שצריך כדי לטוס בראש שקט

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

תמונות מהטיול: היעדים שהכי כיף לצלם

ספארי צלילה: המדריך לצולל המתחיל

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

הטיפים הכי נצפים השבוע

עקבו אחרינו לכל העדכונים החמים בארץ ובעולם