קפריסין, טיולים גסטרונומיים, מרק טראחאנה הוא המרק הלאומי של קפריסין.

Trahanas soup, Cyprus National soup

מרק טראחאנה (מרק חיטה מרוסק), הוא אחד המאכלים הבריאים ביותר, בעלות נמוכה והכי טעימה שניתן להכין לכל המשפחה.

צריך לזכור שבתקופות שבהם שרר עוני באי, היו מאכלים במחיר של פרוטות שהצליחו להשביע משפחה שלמה.

מגישים מרק טראחאנה עם חתיכות גבינת חלומי המטוגנות בשמן זית או לחם, וגם חתיכות עוף מבושלות לארוחה משביעה שלמה.

בתהליך הייצור של חלב עיזים עבור טראחאנה נעשה שימוש שנותר להפוך את החלב ליוגורט.

היוגורט מעורבב עם חיטה מרוסקת, נכנס לרתיחה עד ליצירת תערובת גסה.

אחרי כן נשאר להתקרר ולהתקבע, הוא מעוצב בדומה לביסקוויטים ונשאר עד להתייבשות מלאה בשמש או בתנור.

חברה שלנו הגברת הלני, בשלנית מעולה, הציעה מתכון להכנת טראחאנה:

300 גר' טראחאנה

2 ליטר ציר (ירק או עוף)

1 חלומי חתוך בקוביות (לא חובה)

מלח ופלפל

הכנה:

1. מכניסים את טראחאנה לקדרה, מכסים במים ונותנים להשרות לילה או 2-3 שעות לפני הבישול.

2. להוסיף לקערה את הציר עם טראחאנה ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.

3. מנמיכים את האש ומבשלים (35-40 דקות). אם המרק סמיך מידי מומלץ להוסיף עוד מים.

4. כאשר המרק מוכן אנו מגישים כמו שהוא או נעביר בבלנדר לקבלת מרקם קרמי.

קאלי אורקסי! בתאבון!

טיפ :

אפשר להוסיף חתיכות גבינת חלומי מטוגנות ולהגיש עם חתיכות עוף מבושלות, או קרוטונים.

סמי גולד מדריך בעברית בקפריסין Tel WhatsApp 00357-96219050