את התבשיל הזה אני מתרגש לאכול כל פעם מחדש. הוא מנחם בימים קרים, כיפי ובעיקר טעים שבא לבכות. אבל הנה כמה דברים על התבשיל שאולי לא ידעתם אודותיו

  1. במקור התבשיל מגיע מהונגריה
  2. לתבשיל קיימות גרסאות צמחוניות ואף טבעוניות עם עליית המודעות בשנים האחרונות
  3. התבשיל נולד בימי הביניים שם בושל על אש גלויה על ידי רועי צאן וסיפק להם ארוחה שלמה ומפנקת
  4. מכיוון שמדובר בתבשיל בבישול ארוך, ניתן היה להוזיל את חלקי הבישול ולבשלו עם חלקי בשר זולים יותר

באופן אישי אני אוהב מאוד תבשיל גולש עם בשר לבישול ארוך, חריף, עם תפוחי אדמה ומעט חלקי פנים.

מעדן!