קפריסין, טיולים קולינריים, הקפריסאים מכירים את הממתק בשם שוג'וקו והגאורגים בשם צ'רצ'לה

Cypriot Soujouko Sweet

הקפריסאים במהלך עונת הבציר והכנת היינות, מוזגים מיץ ענבים לסיר ענק, שם הוא מסמיך ומתקתק במידת הצורך בדרך כלל עם מעט דבש מעובה בקמח, ומניחים לבשל עד שהוא מעט דביק.

מחרוזות ארוכות המושחלות בשקדים או אגוזי מלך טובלים שוב ושוב לתערובת עד שהם מצופים היטב ובעובי הנכון לפני שהם נתלים לייבוש בתום השמש.

תיהנו מהסוז'וקו Soujouko המסורבל שלכם בסגנון מקומי אמיתי עם כוס קפה קפריסין חזק או כוסית זיוואניה קרה כקרח.

הגאורגים יוצרים את הסוכריות הגליליות (churchkhela) הללו על ידי השחלת אגוזי מלך, שקדים או אגוזי לוז - ולעתים פרי כמו צימוקים או אפרסקים מיובשים או שזיפים - לאורך חוט.

לאחר מכן הם טובלים שוב ושוב את החוט בתערובת של מיץ ענבים מרוכז, סוכר וקמח, ובונים שכבות של סירופ פירות סמיך.

לאחר כחמישה ימים של ייבוש באוויר וקרור מסתיים התהליך, למוצר המוגמר חיי מדף ארוכים.

חיילים הסתמכו על מקלות של הממתק הקומפקטי השמור היטב בעת כניסתם לקרב.

המוניטין של הממתק העשיר בקלוריות כמקור אנרגיה זיכה אותו בכינוי המערבי "בר סניקרס גרוזיני". עם זאת, המקומיים אינם מסתמכים על הממתק כמקור לאנרגיה. במקום זאת, מדובר בחטיף חג פופולרי, שנהנה ממנו בפרוסות קטנות.

יש הרבה וריאציות על השוג'וקו.

יוונים מכירים אותו בשם שוג'וקו Soujouko. בארמניה, זה רוג'יק rojik. טורקים מכנים את הממתק Cevizli sucuk.

כל ביצוע מדגיש את העושר הטבעי של הענבים והשקדים באזור, שכולם נדחסו לממתק סוכר וצפוף.

הגיאורגים מציעים את הצ'רצ'לה churchkhela עם מגוון רחב של מילוי פירות ואגוזים.

לעתים קרובות הם נמכרים בחלונות ראווה, משתלשלים בתצוגות הווטרינה.