קפריסין, ''טברנת למברוס'', פיש אנד צ'יפס דקליה, לרנקה, Lambros Fish & Chips & Kebab Tavern, Dhekalia, Larnaca

 קפריסין, ''טברנת למברוס'', פיש אנד צ'יפס דקליה, לרנקה, Lambros Fish & Chips & Kebab Tavern, Dhekalia, Larnacaהשלטון הקולוניאלי הבריטי בקפריסין נמשך 80 שנה. הבריטים השאירו מעט מאוד זכרונות קולינריים והמוביל בהם היא מנת פיש אנד צ'יפס המוגשת כאן בכל טברנה למאכלי דגים. טברנת ''למברוס Fish & Chips'', נוסדה בשנת 1977 וממוקמת בבסיס דקליה, מפרץ לרנקה. טברנת למברוס היא מסעדת הפיש אנד צ'יפס הטובה ביותר בקפריסין. זה קל, כי עבור אנשים רבים זו הבחירה הראשונה שלהם עבור פיש אנד צ'יפס מסורתי כשהם בקפריסין והם בטח ינצחו בוויכוח ... ללא שום ספק. מספר מר' ויליאמס ברקלי: אני מכיר את למברוס עוד שביקשתי מאימי החורגת ללכת לטגן לו דגים בשנת 1989 ... לאבי היה ''צ'יפי'' במשך 25 שנה בלונדון, אז אני מכיר ''פיש אנד צ'יפס'' טוב מאוד, והמקום הזה של למברוס הוא ללא תחרות! לא תאמינו, הוזמנתי על ידי בנו של למברוס אנדראס לשיחה, אז בחרתי בשקיעה, זמן מושלם ליהנות מ- Fish & Chips, ובכן זה מטורף לראות אותם ולא לאכול. אנדראס סיפר לי על הימים הראשונים, להפתעתי הרבה, למברוס מעולם לא היה ''צ'יפי-' בבריטניה.במקום זאת הוא היה אוטודידקט. הניסיון המקורי שלו לטגן בקלה בבלילה, לא ממש עבד, כשטעה במילה Batter, כחמאה, זה גרם לי לחייך, הוא אמר שבאופן טבעי זה ממש שמנוני, אבל לא עבר זמן רב מר' למברוס יצר את המתכון הסודי שלו. לבלילה, וכמובן עם הציוד הנכון, כמו זההמיוצר בבריטניה, שמטגן את הדגים והצ'יפס שלך לשלמות מוחלטת שאין לו תחליף.43 שנים אחר כך למברוס עדיין שם, מה שמדבר בעד עצמו ...בלשון המעטה, בימים אלה יש לו צוות של 30 עובדים, רובם עובדים כחלק מהמשפחה במשך שנים, צוות 'משומן היטב' הוא מספר בלשון המעטה ... מגישים את מיטב הבקלה, המיובאת מבריטניה, נורבגיה, גרמניה וצרפת, מטוגנת בשמן עמוק בבלילה הפריכה או בפירורי הלחם ומוגשת, כמובן, עם צ'יפס עשוי תפוחי אדמה מקפריסין, גן עדן טהור.אופס, אל תשכחו את האפונה הרטובה או אולי הרוטב, או רוטב הקארי לטבול את הצ'יפס שלך וכמה בצלים כבושים וכמעט שכחתי, כוס בירה טובה ... מושלם!למתחיליםבטברנת למברוס מגישים גם חלומי מטוגן, קלמרי ביבי טריים, טבעות קלמרי, סרטנים, נקניקיות אנגליות, חביתה, פטריות, ועוגות דג ... אולי רק חביתה אנד צ'יפס, וכמובן פאי פוקה טובה עם רוטב חום! על האש אתה יכול אפילו להשיג כאן סטייק פילה טעים, וקבבים טובים באמת ... בחר בסובלקי חזיר או עוף, והוסף כמה שפטילייה, אולי ביפבורגר, הכל צלוי על פחם אמיתי, כמו גם צלעות חזיר, פילה חזיר, חזה עוף, בלט עוף, הכל מוגש עם סלט יווני פריך ונחמד. תפריט ילדים זו תמיד הייתה מסעדה משפחתית ולכן לילדים יש תפריט משלהם ... החל מדגים אנד צ'יפס מסורתיים וכלה בקבבים, נקניקיות, טבעות דיונונים, דיונונים בייבי, וכמובן נאגטס עוף אמיתיים, זה בעצם תפריט המבוגרים בגודל לילדים או למבוגרים ... אה ואחרי זה זה יכול להיות רק 14 טעמים של גלידה !!!מאחורי הבר המבחר שלהם היא כ -30 יינות שנבחרו בקפידה מקפריסין ויוון, אחד המועדפים שלי הלבן היבש Fikardos שילווה את דגי או אולי רוזה למברוסקו נוצץ ... יש להם את כל הבירות והמשקאות החביבים עליכם, ברבע או בבקבוק ... שתייה קלה וקוקטיילים קלאסיים ... ומשקאות חמים וקרים ... כמו שאמרתי, אין דבר טוב יותר עם הפיש אנד צ'יפס ...הצעות מיוחדותמר' למברוס אמר לי שהם יתחילו במבצעים מיוחדים בחורף הזה, דברים כמו הנחה לכוחות הבריטיים שלנו שמשרתים כאן, ומבצעי חורף למשפחה ...התפאורה המושלמתהוא ממוקם בצורה מושלמת על חוף סיסאק, בבסיס דקליה, ממש ליד הים, וקפלת האיוס ניקולס המענגת, הקטנטנה, עם מגרש משחקים קטן ליד המסעדה שמתגאנ בנוף ובבריזה קלילה בקיץ ונעימה בחורף ומקום מענג ליהנות מפיש אנד צ'יפס ממש טובים. פתוח כל השנה שעות: 11:30 עד 22:00 ימי ראשון: סגור איך להגיע ? על כביש החוף של הבסיס הצבאי הבריטי של דקליה, ליד חנויות Cessac בחוף Cessac Dekalia, Larnacaחניון לרכב Cessac