קפריסין, סיורים קולינריים, ''יינות אדומים בקפריסין''

Red wines in Cyprus

קפריסין, החורף כבר כאן, רוחות סערה מנשבות בכוח מחוץ לבית, הקמין מפיץ חום בכל הבית וזה הזמן המושלם ליינות אדומים קפריסאים.

אתה בוודאי מסכים שזה כל כך מקסים לשבת ליד האח הבוער בערב חורפי גשום וקריר, ליהנות מארוחת ערב בליווי משקה נפלא?

ישבנו בחברותא עם עוד מדריכים מקומיים ושוחחנו על יינות קפריסין.

היום ברצוני לספר לכם על היינות שיהיו מושלמים למאכלים מסורתיים, ונתחיל ביינות האדומים.

יינות אדומים בקפריסין

מרתפטפיקו Maratheftiko

יין מרתפטיקו הוא היין האינטנסיבי מאופיין בארומה של עשבי תיבול טריים עם רמזים לפירות יער בר.

ליין מאוזן מיושן בחבית עץ אלון יש טעם מורכב משילוב של תמצית שזיפים, פירות יער, מרמלדה, וניל ושיזוף.

יין זה משתלב בצורה מושלמת עם צלעות טלה, בשר על האש, תבשילים חריפים וגבינות צהובות עשירות כמו גרביירה, קפלוטורי, גבינת עיזים.

היקבים המוצעים:

Vasa,

Zambartas,

Tsiakkas.

** יין אופתאלמו, Ofthalm

יין אופתאלמו זה בעל חומציות נמוכה ניחוח ייחודי של פירות אדומים, בזיליקום, דפנה ועשב טרי חתוך.

בדרך כלל, זן ענבים זה נמצא ביינות מעורבבים.

יין Ofthalmo משתלב טוב עם עופות מבושלים ברטבים קלים.

יקב מוצע:

Nelion.

** יין לפקדה Lefkada

יין לפקדה, ליין זה בעל צבע רווי, עשיר בטאנינים, בעל חומציות בינונית ומשמש בעיקר ביינות מעורבבים.

הוא משתלב היטב עם מנות בשר לבן, טלה מטוגן, נקניקיות קפריסאיות וסלאמי, כמו גם מנות קפריסאיות מסורתיות רבות אחרות.

היקב המוצע: Kamanterna SODAP.

** יין שיראז-סירה Shiraz/Syraz

יין שיראז/סירה, הענבים מזן זה גדלים היטב בקפריסין.

ליין שיראז בעל ניחוח רענן ועשיר של פירות אדומים ותבלינים עם תווים של שזיף ודומדמניות שחורות.

יש לו טאנינים עדינים וחמיצות מאוזנת.

שיראז אידיאלית למנות ברווז, צלעות ברוטב ברביקיו, בשר אדום, נקניקיות חריפות, נקניקים ופיצות בשריות.

הגבינות הטובות ביותר לשילוב עם יין זה הן גבינת עזים וגבינות בעלות טעם רב, במיוחד צ'דר.

היקבים המוצעים:

Vlassides,

Erimoudes,

Makkas,

Hadjiantonas.

** יין קברנה סוביניון Cabernet Sauvignon

לקברנה סוביניון יש ארומה עשירה של פירות ועשבי תיבול אדומים, עם תווי שוקולד.

יין זה משתלב היטב עם קרפצ'יו, פרמזן, כמהין, פילה עגל מטוגן, ברווז עם תפוזים, טלה מבושל או חזיר מטוגן, כמו גם גבינות ברי וקממבר.

היקבים המוצעים:

Vasa,

Vlassides,

Krelan,

Kyperounda,

Vasilikon.

** יין מרלו Merlot

יין מרלו זה משלב בצורה מושלמת עושר, חומציות וטאנינים עם רמזים לשזיף ודובדבן.

מרלו מתאים לעגל ובשר חזיר ברוטב אדום, כבש מטוגן ונקניקים, כמו גם גבינות מוצרלה, טנג'יו ובופאלו.

היקבים המוצעים:

ETKO Olympus, Makkas.

** יין מאטארוMataro/Mourvèdre

יין מאטארו הוא יין מאוזן עם טאנינים עשירים.

זה בדרך כלל די חזק.

יין Mataro משתלב היטב עם בשר בקר מבושל, טלה מטוגן וירקות בגריל.

היקבים המוצעים:

Vasa,

Tsangarides, Tsalapatis,

Fikardos.

** יין קברנה עם מטרו

Cabernet with Mataro

יין קברנה עם מטרו יין עשיר עם תווים של פירות, פלפל ותבלינים מושלם למאכלי בשר על האש עם פטריות, ברביקיו, בשר אדום ובשר חזיר בתנור.

היקבים המוצעים:

Tsiakkas,

Fikardos,

Ezousa,

** יין גרנאש Grenache

יין גרנאש הוא יין עשיר עם תווים של פירות ותבלינים.

יש לו חומציות טובה ותכולת אלכוהול גבוהה - אידיאלי לבשר בקר בגריל או מבושל, בשר צלוי עם בצל מטוגן, כמו גם גבינות צ'דר וקפלוטירי. בדרך כלל יינות עם זן ענבים זה משולבים עם Mataro או קברנה סוביניון.

היקבים המוצעים:

Zenon,

Fikardos,

** קברנה עם סוביניון

Cabernet with Sauvignon

קברנה עם סוביניון, תערובת קלאסית של אזור בורדו, עם ארומה עשירה של פירות בשלים, ג'ינג'ר ותבלינים. משתלב היטב עם בשר אדום בגריל, הודו וגבינות חריפות.

יקבים מוצעים:

Zenon,

Fikardos,

** לפקאדה עם שיראז / סירה Shiraz/Syraz

לפקדה ים שיראז סירהיין ייןעמוק ועשיר עם ארומת השזיף, פירות היער והפלפל השחור; עשיר בטאנינים ובעל חומציות מאוזנת. זה משתלב היטב עם גבינות ומנות עם טעם עשיר, כמו גם הודו בגריל, צלעות, סופלה גבינת צ'דר, פיצה חמה ונקניקים.

היקב המוצע:

Zambartas,

סמי גולד מדריך בעברית בקפריסין Tel WhatsApp 00357-96219050