לכאורה אתה מגיע לאיטליה ומצפה לפגוש את מטעמי המטבח המפורסם המקומי .. זה נכון ואפשרי . אבל כדי שלא ליפול ב"מלכודות תיירים" העושות למטבח האיטלקי הרבה פעמים עוול , ריכזתי לכם כאן שבעה "סימנים מזהים" שיעזרו לכם להגיע למקומות הנכונים ולהימנע מטעויות.
המסעדות "המסוכנות", פונות לתיירות ההמונית המציפה את איטליה ולכן בהרבה מקומות שכאלה התפריטים מכוונים לטעמים המוכרים הבין לאומיים תוך התכחשות למטבח ולטעמים המקומיים ובהרבה מקרים תוך גביית תשלום גבוה למנות .
טיפ מספר 1 – התרחק מרחובות התיירות הראשיים . העדף את המסעדות הנמצאות בסמטאות הרחובות הראשיים .. ואת הטובות ביותר אני מוצא במרחק של 10-15 דקות הליכה ממרכזי התיירות ההומים .. צעידה ששווה לעשות :-) .
טיפ מספר 2 – המנע ממסעדות שבפתחן עומדים מלצרים המשדלים אתכם להיכנס .. מסעדות אלו מופנות בברור לתיירים (על כל המשתמע מכך) .
טיפ מספר 3 – המנע ממסעדות המגישות תפריטים במספר שפות . הטובות ביותר הן אלה שמגישות תפריטים באיטלקית בלבד (ראה טיפ בנושא במשך) בערים הגדולות יש כאלה המגישות תפריטים גם באנגלית .. אלה גם יכולות להיות טובות אבל אם אתם נתקלים במסעדות שספר התפריט שלהן כולל תרגום ליותר משתי השפות – ברח מיד !
אם יש בעיה ובמסעדה הנבחרת יש רק תפריט באיטלקית, אני מגיש לכם כאן שלוש הצעות לפיתרון : האחד זמין בכל טלפון סלולרי הנמצא בידיכם : אפליקציית התרגום של גוגל מאפשרת לכם צילום של דף התפריט – ותרגום מידי של הטקסט לעברית . השני הוא לשאול האם יש מישהו מצוות המסעדה המדבר אנגלית והשלישי (פיתרון שעובד תמיד אבל צריך בשבילו תעוזה מסוימת) מורכב משני שלבים . השלב הראשון הוא להסתכל על מה שהאנשים אוכלים בשולחנות סביב. שבאם אתם מזהים על גבי שולחן של אחד השכנים (או על מספר שולחנות), מנה שהיא מעניינת ומעלה ריך בפיך .. יתכן שמה שאתה מרגיש נכון ושזאת המנה שצריכה לבוא אל פיך. ויתכן אפילו שיותר מזה- זאת המסעדה שבעבורה האיטלקים מעדיפים לאכול כאן ולא במקום אחר . זה הזמן להגיע לשלב ב' .. לבקש סליחה (סקוזי) מהשכן ולשאול בחיוך רחב את שם המנה . לא להתבייש אפילו אם הם לא יודעים אנגלית תמיד יחייכו ויענו לך ברצון רב. אפשרות נוספת שעומדת לפניך היא לשאול את אותה שאלה לגבי אותה מנה את המלצר המסתובב במקום "סְקוזי, קוסְטה מָנג'ו קווֶסְטה דונה (גברת)/אואומֹֹֹו (אדון)" תוך הצבעה על המנה המבוקשת וחיוך רחב.. זה תמיד עובד.
טיפי מספר 4 – המנע במידת האפשר ממסעדות המציעות בתפריט צילומים מפתים של המנות המוצעות . הטיפ הזה מצטרף לטיפ מספר 3 . אם אתה נתקל במסעדות המציעות גם דפי למינציה עם צילומים ותפריטים במספר שפות – ברח על נפשך .
טיפ מספר 5- הזהר ממסעדות המציעות קטשופ או חרדל על השולחן . המטבח האיטלקי סולד משתי תוספות אלו . אם תרצה תיבול תוכל לבקש מהמלצר במרבית המקומות מלח, שמן שמן או חומץ בלסמי אבל בעת ההושבה תמיד השולחן יהיה נטול כל רטבים המכוונים לחיך הבינ"ל ..
טיפ מספר 6- מפות משובצות באדום לבן . אחד מסימני ההיכר של מסעדות איטלקיות ברחבי העולם הוא כיסוי השולחן במפות שולחן משובצות אדום לבן . זה לא עובד כאן (בטח שלא בערים הגדולות) להגיד את האמת במאות המסעדות שאכלתי בהן באיטליה היו רק בודדות עם מפות שכאלה .. . שוב –שימו לב , היו עירנים לשאר הסימנים שהעלתי כאן בפוסט, יתכן שאתם נכנסים למלכודת .
טיפ מספר 7- חפש את הלקוחות המקומיים ... וכל מילה נוספת מיותרת .
בנושא זה אני מבקש לתת טיפ זהב: במסעדות הפופולריות על התושבים והתיירים המקומיים אתם חייבים להזמין מקום מראש ובמיוחד בימי סוף השבוע .שמעתם או קיבלתם המלצה על מסעדה מומלצת - חשוב שלא לשכוח לעשות בהקדם האפשרי הזמנה מראש . זה שווה .
>>> אהבת את הפוסט?
· אז כדאי לך להרשם כאן בראש העמוד כמנוי עוקב לבלוג - כך תוכל לקבל התראה על כל הפוסטים שאפרסם בעתיד על איטליה ובכלל
· מאד מתבקש .. לספר לחברים ולשלוח אליהם לינק ישירות אליו באמצעות הפייסבוק או בווטצאפ
· וגם מומלץ לעיין בפוסטים הקודמים שפרסמתי
נוסעים לאיטליה?
פוסטים נבחרים שאני מציע לגולשים לקרוא לפני כל נסיעה לאיטליה שלכם או של החברים :
· ZTL- התמרור שהכי צריך להפחיד אתכם בכניסה עם רכב לערים באיטליה
· אוטוסטרדה -נהיגה בכבישים מהירים באיטליה. כל התשובות לכל השאלות
ועוד פוסטים רבים אחרים ..
להתראות