קפריסין, הכפר ''אגרוס'' הכפר הכי "פרחוני" בקפריסין וגן עדן לחובבי קולינריה

Agros, The most "Rosy" village in Cyprus, Paradise for food lovers

רבים מכפרי ההרים של קפריסין נראים דומים, אם כי לכל אחד מהם יש משהו ייחודי להציע. הכפר אגרוס Agros (ביוונית "Αγρός") תופס מקום מיוחד ברשימת הכפרים הזו.

קודם כל, אוכלוסיית הכפר מונה כ -1000 תושבים, וזה מדהים בהשוואה לכפרים אחרים באי.

אחרי הכל, רוב תושבי הכפר, בעיקר צעירים, נוטים לעבור לערים בהן יש יותר אפשרויות לחינוך, בניית קריירה והתפתחות אישית.

זו הסיבה שאוכלוסיית כפרים רבים הולכת ומצטמצמת במהירות.

עם זאת, נראה שזה לא המקרה של הכפר אגרוס, למרות שהוא ממוקם "בצורה לא נוחה" 45 דקות מניקוסיה ולימסול, וכמעט שעה וחצי משדות תעופה בקפריסין.

שנית, ניתן לקרוא לכפר אגרוס ''מכה גסטרונומית'' אמיתית של קפריסין.

כאן, ישנן כמה תעשיות מזון קטנות, אך מצליחות מאוד, יעילות כלכלית, המספקות את מוצריהן לא רק לחנויות ברחבי האי, אלא גם לחו"ל.

מדובר בעיקר במפעלים של מעדני בשר, ממתקים וריבות וכמובן, מה שמכונה ''בית הורדים''.

בכפר אגרוס מתקיים פסטיבל הוורדים המפורסם בסוף חודש מאי, שם תוכלו ליהנות מהאווירה הריחנית שיוצרת ארומת הוורדים, לטייל ברחובות מכוסים עלי כותרת עדינים, לטעום מהריבה הוורודה או הליקר המפורסם או לקנות מי ורדים ופרחי ורדים שונים.

לרוב משתמשים כאן בסוג מסוים של ''שושנת דמשק'', שצריך לקטוף ניצנים שלא נפתחו עם שחר, כשהם עדיין לחים מעט.

זוהי סוג של טכנולוגיה מסורתית הדורשת מיומנות וידע, ובסופו של דבר נותנת תוצאה מדהימה.

אז מה סוד השגשוג של הכפר אגרוס?

אולי זו העובדה שהאנשים שחיים כאן עובדים קשה, ואוהבים בכנות את מה שהם עושים?

או אולי זה קשור לייחודיות המוצר?

או אולי אלוהים עצמו מטפל בכפר?

שכן, על פי אגדה, הוא הוקם סביב המנזר של מגאלוס אגרוס (למרבה הצער, לא קיים כיום), שהוקם על ידי נזירים שחיפשו גאולה בקפריסין במהלך האיקונוקלזמה מימי הביניים?

בנוסף, אם תשימו לב לבקבוקי המים שעל מדפי הסופרמרקטים הגדולים וחנויות השיווק הקטנות בקפריסין, תוכלו לראות מיד את הכיתוב ΑΓΡΟΣ.

אלו מי השתייה הנקיים והמפורסמים מהאזורים ההרריים של האי, המיוצרים בכפר אגרוס.

יש עובדה אחת נוספת שגורמת לתושבי הכפר של אגרוס להתגאות בה: לפני כמה שנים ריבת עלי הוורדים שמיוצרת כאן נכללה ברשימת המוצרים עם ציון גאוגרפי מוגן.

כעת, הקינוח הקפריסאי המסורתי הזה מסופק לשווקי העולם תחת המותג "Glyko Triantafyllo Agrou" והיותו של מותג פירושו להיות יוקרתי ובעל תהילה.

סמי גולד מדריך בעברית בקפריסין Tel WhatsApp 00357-96219050