קפריסין, סיורים קולינריים, "שיש קבב" על המנגל לפי המתכון של אנטוני

Barbecue lamb kebab on the gril

חבר שלנו אנטוני קונסטנטינוס לא עמד בלחץ שהפעלנו עליו והוא מגלה לנו כאן את סוד צליית הקבב המצויינת שלו :

"אני הולך היום לצלות על האש 'שיש קבב' ולהשתמש פשוט עם בשר טלה".

המתכון עם 'פיד' Pide (לחם פיתה בסגנון קפריסאי) וטיפים לצליית 'שיש' כבש פשוט לחלוטין, טעים, שעובר בירושה במשפחה שלנו לצלייה על המנגל, ולהלן המתכון:

• זה מה שהאבא שלי עושה. חותכים עם סכין קוביות חתוכות באופן שווה בגודל 3 ס"מ של בשר כתף טלה משופד באיכות טובה (אם אתם מעדיפים אז בשר רגל, יש המשתמשים גם בפילה צוואר) מתבלים עם קצת אורגנו מיובש (אני משתמש באורגנו בר, או "קיקיק" בטורקית).

מעט שומן זה טוב, אבל אם יש עודף שומן קשה ורב על הבשר, קלפו אותו עם סכין.

• מנגל על ​​גחלים חמות בינוניות. גחלים בינוניות-חמות פירושן שרוב הגחלים צריכים להיות לבנים ולוהטים לרוב, גחלים "מוארות" ללא להבות

• בוזקים מלח על הבשר בזמן שהוא נצלה, לא לפני, כדי למנוע מהבשר להתקשות (ניתן לפזר מעט מלח על הלהבות אם הם משתוללות מעט מהשומן המטפטף).

יש ופורצת להבה ואז הבשר נשרף והופך לרעיל.

הכי טוב להקפיד להרחיק ילדים מהמנגל.

• אל תעמיסו יותר מדי על השיפודים שלכם, כיוון שאתם רוצים צלייה אחידה, אז השאירו מעט מקום בחלקו העליון, ודללו בשר בתחתית השיפודים, כך שהבשר ימוקם ישירות מעל הגחלים.

שיפודי מתכת ארוכים הם הטובים ביותר אם יש לכם אותם - הבשר נשאר עליהם עדין יותר והמרכז נצלה יותר טוב מאשר על שיפודי עץ, וקל יותר לתמרן איתם.

• אל תצלו את ה'שיש קבב' יתר על המידה אלא אם כן אתם אוהבים בשר יבש ולעיס (וזה בסדר גמור לפי העדפה אישית).

אתה רוצה שבסוף הצליה הבשר יקבל צבע חום פריך יפה בכל שטח הפנים, הבשר צריך להיות עדיין למגע אם אתה 'סוחט' אותו.

אם אתה חותך את קוביות 'שיש הקבב' הכבש שלך לחתיכות קטנות מדי, אתה תייבש אותם בעת הצלייה, אז שמור על גודל קוביית בשר של 3 ס"מ בעת חיתוך הבשר.

אבא היה תמיד מצוייד עם בקבוק אוזו. הוא היה אומר שהבשר ייצא יותר רך אם שוטפים את הגרון מפעם לפעם.

• לאכול את השיפוץ מיד לאחר שהסתיימה הצלייה.

יש לך כאחראי על המנגל את הזכות להוריד את השיפוד הראשון ולאכול אותן טרי וחם לפני כל האורחים.

• אני אוהב לסחוט מעל השיפוד מיץ לימון לפני ההגשה.

שימו מספר פיתות לחימום מעל הגחלים.

עטפו את השיפוד עם הפיתה והשחילו את חתיכות השר לתוך הפיתה עם ירקות טריים.

זה סוד המעדן שעובר בירושה במשפחה שלנו.

בתאבון, חבר שלכם, אנטוני.