1. Moose’s Tooth: פיצה ובירה באנקורג'

אי אפשר לדבר על אוכל באלסקה בלי להזכיר את מסעדת ה-Moose’s Tooth, כנראה המסעדה הפופולרית ביותר במדינה. מדובר על פיצריה גדולה (הצוות מונה כ-200 איש, לא כולם באים לעבודה באותו זמן אבל זו עדיין מסעדה גדולה) שמייצרת את הבירות שלה בעצמה במבשלה שנמצאת במקום. האוכל פשוט אבל טעים בטירוף, הבירות מצוינות, והשירות סופר ידידותי.

השמועה אומרת שזו המסעדה הרווחית ביותר בארה"ב שאינה חלק מרשת מסעדות לאומית; בהחלט יתכן שזה נכון – כל אנקורג' מגיעה לפה לאכול באופן קבוע. ההמתנה בכניסה בדר"כ לא קצרה (כ-30-45 דק', בעיקר בסופי שבוע, אבל אפשר להזמין בירה בזמן שמחכים), אבל בשביל פיצה טובה באמת, זה לגמרי שווה את זה.

Moose's Tooth

2. Tracy’s King Crab Shack: לאכול סרטנים בג'ונו

ג'ונו (Juneau) בירת אלסקה היא עיירה חמודה, מוקפת בהרים מושלגים, פיורדים עמוקים ואפילו שדה קרח אחד, דומיננטי במיוחד. באופן קצת מפתיע, תוכלו למצוא כאן לא מעט אופציות קולינריות. אנחנו בחרנו להמליץ לכם על מסעדה שחוגגת על חומרי הגלם המקומיים, או ליתר דיוק חומר גלם מקומי אחד – הסרטנים הענקיים של אלסקה.

כשטרייסי הגיעה לג'ונו ב-1996, היא 'התמכרה' לדיג סרטנים. בהתחלה היא הכינה תבשילי סרטנים למשפחה ולחברים ובאיזשהו שלב הפכה את זה למקצוע. היא פתחה דוכן קטן שהפך למסעדה בגודל יפה ומכל הסביבה באים לאכול את מעדני הסרטנים שלה, מ'רגלי סרטנים מאודות' ועד 'מרק ביסק סרטנים' שיפעיל אצלכם בלוטות טעם שאפילו לא זכרתם שהן קיימות.

Tracy's King Crab Shack

3. The Saltry: דגים בנוסח אסייתי בהליבוט קוב

הליבוט קוב היא עיירה קטנה שהוקמה ב-1911 בחצי האי קינאי בדרום מרכז אלסקה. העיירה הוקמה בשל להקות הענק של ההרינג שהתקבצו באזור חצי האי. קהילת דייגים שוקקת שיגשגה כאן, והמקום הפך להיות מרכז המלחה ועישון של דגים. אבל הדייג האינטנסיבי והתעשייה המזהמת גרמו ללהקות ההרינג להיעלם מהאזור די במהירות, ובשנת 1928 העיר, שבשיאה מנתה 1000 תושבים, התחילה להתרוקן והפכה לעיר רפאים.

כיום מדובר בעיירה מקסימה שבנויה כולה על מזחים ארוכים ועל בתי כלונסאות. העיירה הפכה ליעד פופולרי לתושבי אנקורג' שמגיעים לכאן לסופי שבוע, אבל איכשהוא האליבוט קוב נשארה עדיין מחוץ למסלול התיירותי המקובל של אלסקה.

בכל מקרה, בשנת 1983 הגיעה למקום משפחת בק, ושנה מאוחר יותר הם פתחו במבנה עץ ישן, ששימש מפעל להמלחת דגים, את מסעדת ה-Saltry ("הממלחה") שמתמחה במאכלי הדגה המקומית כמו הסלמון וההליבוט אבל לוקחת את חומרי הגלם המקומיים ומכניסה להם טוויסט אסייאתי.

חלק גדול מהשולחנות במסעדה נמצאים מחוץ למבנה הראשי, על המזח וצמוד לקיר סלע קטן; החימום נעשה באמצעות מדורה (לא לדאוג, זה נקי ועובד מצוין). האוכל מצוין, ובין הסדקים של המזח רואים את כוכבי הים מבצבצים מתוך המים. מומלץ בחום.

The Saltry

4. Crow’s Nest: נופים פנורמיים וטאץ' ישראלי באנקורג'

כיאה לכרך הגדול של אלסקה, באנקורג' תמצאו הרבה מאוד מסעדות מצוינות. אנחנו בחרנו לכוון זרקור אל אחת היוקרתיות שבהן. 'קן העורב' נמצאת על הגג של מלון קוק, והנוף הפנורמי הנשקף ממנה פשוט עוצר נשימה. המסעדה מתהדרת במרתף יינות יוקרתי ובסומלייה (מומחה ליין) במשרה מלאה.

השף ראובן גרבר למד בעברו חקלאות אורגנית בישראל, והיום מוציא מתחת לידיו במסעדה העילית של אנקורג' מנות קלאסיות בנוסח צרפתי. למרות הטאצ' הצרפתי גם ב'קן העורב' חומרי הגלם הם מקומיים וכמו ברוב המקומות באלסקה הדגה המקומית מקבלת את מרכז הבמה.

Crow's Nest

5. Foraker: עוף צלוי ופטריות בר לרגלי הר דנאלי

Talkeetna Alaskan Lodge הוא מלון מפנק שמשמש בסיס למטיילים שעוצרים בעיירה טלקיטנה בדרכם צפונה לשמורת דנאלי.

לצד חדרים מפוארים וספא תמצאו בו את מסעדת Foraker המצוינת בה תוכלו לסעוד בחדר ספון עץ וליהנות ממאכלי קדירה מעולים ודג הליבוט על הגריל בנוסח אלסקה, כאשר אתם צופים אל פסגת הדנאלי.

Foraker Restaurant

6. Urban Greens: נגיעות של בית

טוב, כולנו יודעים שלכל דבר יש גם צד ישראלי, ובמיוחד בכל מה שקשור באוכל. אם אתם מסתובבים בדאונטאון אנקורג', מסעדת Urban Greens של נועם ותמר היא מקום מצוין לעצור בו לארוחת צהריים זריזה וטעימה להפליא.

המסעדה מגישה סנדביצ'ים וסלטים מושקעים עם נגיעות של מטבח איטלקי, יווני וכמובן גם ישראלי (סלט טחינה באלסקה, מי פילל). פתוחים עד 16:30 בימי שני עד שישי, ברחוב G ליד מרכז המידע Public Lands Information Center. תמסרו ד"ש!

Urban Greens