קפריסין, מהמטבח הקפריסאי, איסוף חרדל בר בשדות.

Picking wild Laapana (Sinapis) in the fields.

בתקופה זו של השנה יוצאים תושבי הכפרים לשדות ומתחילים באיסוף של צמח חרדל הבר המשמש כתוספת למנה בגלל טעמו החריף.

חרדל בר (Sinapis), ביוונית λαψάνα,

אינו מצוי בדרך כלל בסופרמרקטים ובחנויות הפירות.

אולי הוא מצוי בחצר הבית או בחלקת השכן או בשדות הסמוכים.

צמח בר זה, חרדל בר, גדל מעצמו ברחבי קפריסין, בדצמבר ובינואר.

החרדל בר הוא צמח חד-שנתי ושייך לסדרת הצלפים ולמשפחת האנס.

עליו מחודדים, הוא פורח בינואר ובפברואר ופרחיו צהובים.

זהו אחד מפרחי הבר הנפוצים והיפים ביותר של הצמחייה הקפריסאית.

לחרדל בר של טעם טעים מאוד, מלווה בטעם חריף. הוא נאכל גולמי, אך מכיוון שהם עפיצים, עדיף להרתיח אותם.

כאשר עלי החרדל הבר מבושלים, הן מבושלים בנפרד ומתובלים עם שמן ולימון, או מבושלים עם קטניות שונות.

ניתן להכין מתכונים שונים כמו אטריות, אטריות עם ביצים, שעועית עם אטריות, אטריות עם שום וכו'.

את תבלין החרדל הידוע מכינים מזרעי חרדל בר.

כאשר צורכים חרדל בר בכמויות גדולות מאוד, הוא מגבירה את הלחץ ועלול לגרום לשלשול.

השימוש בחרדל בר, מבושל עם שמן לימון ובמיוחד בשעועית מגלה את טעמו החריף של האוכל.

סמי גולד מדריך טיולים בקפריסין Tel WhatsApp 00357-96219050