”הגויאבה הפפואנית“

אמנם אזור ההרים של פפואה גינאה החדשה, הוא בעיקר מקום שאוכלים בו "שורשים" (בטטות), אבל לא חסרים פירות שגדלים שם. אחד הפירות שיש בשפע, אבל לא מוצאים כל כך בשוק, פשוט כי לכולם יש עץ בגינה, זה הגויאבה. האמת, חוץ מהשם, אין יותר מידי דמיון בין הגויאבה הפפואנית לזו שאנחנו מכירים מישראל, לא במראה ולא בטעם, אבל זה פשוט פרי כל כך טעים, שאסור לפספס אותו! יש שני סוגים, גויאבה לבנה ואדומה. שתיהן ירוקות מבחוץ, עם קליפה קשה (שאוכלים), אבל ההבדל בניהן הוא בצבע בפנים (אדום או לבן) ובטעם כמובן. האדומה מתוקה והלבנה אפילו יותר. פרי קטן (בערך בגודל של קיווי), אבל כל כך טעים.

הטיפ עזר לך?
שמור לעצמי

תגובות ושאלות