מסלול עד שבוע בבוואריה ”שבוע בבוואריה, גרמניה“

חזרנו אתמול מטיול של שבוע בבוואריה. למזלנו (וזה באמת ענין של מזל) - נהנינו ממזג אוויר מופלא. התחלנו את הטיול (לאחר נחיתה במינכן) בטירות של לודויג המשוגע ליד פוסן. קחו בחשבון שבעונת התיירות המקום מפוצץ - נחילים של תיירים ותורי ענק לכניסה. רוצים להכנס - הגיעו מוקדם! משם טיילנו בפוסן החמודה, ולנו כמה דקות צפונה יותר על גדות אגם הופנזה במלון Amhopfensee המומלץ.

למחרת, נסענו בדרך היפה לטירת לינדרהוף ושוטטנו בגנים היפים. משם המשכנו לגארמיש, רצינו לעלות לפסגת הצוג-שפיצה (ההר הגבוה בגרמניה), אבל פסגת ההר היתה מכוסה בעננים וויתרנו. על פי הקופאית לרכבל - שעות הבוקר בהירות יותר. ירדנו לאגם Eibsee הסמוך. ניתן לשוט בו בסירת מנוע גדולה, או לשכור עצמאית סירות פדלים או משוטים. מהאגם ניתן להשקיף על ההר הגבוה.

משם המשכנו לעיירה מיטנוואלד החמודה, ונהנינו לטייל בה ולאכול ארוחת צהריים. ממנה המשכנו לאורך כביש 307 היפה עד אגם ועיירת Tergensee, שם מצאנו מלון מצוין על שפת האגם - Luitpold. מעט צפונה מהמלון יש חוף רחצה מוסדר, בתשלום.

למחרת המשכנו לכיוון ברכטסגאדן. על פי ההמלצות באתר, סטינו מהכביש הראשי על מנת לבקר בעיירה Neubeuern. לטעמנו האישי - חבל על הזמן. המשכנו ישר לברכטסגאדן, והסתובבנו בה קצת, ומשם המשכנו למלון המעולה Alpenhof, שהומלץ באתר. המלון מאוד קרוב לאגם קוניגזה, שניתן לשוט בו בספינת תיירים, וכן לעלות לפסגת ההר Jenner ב-25 דקות לכל כיוון ולטייל שם לתצפית על הסביבה.

ביום המחרת עברנו לאוסטריה (ניתן לבקר במכרות המלח של ברכטסגאדן, או האליין באוסטריה - אנחנו ויתרנו). ביקרנו במפלי גולינג - ממש מומלץ. מפלים יפהפיים. לעלות עד הסוף - זה לא מאוד קשה. משם המשכנו לקניון ליכטנשטיין, מעט דרומית מסאנקט יוהאן - שוב, הליכה לא מאוד קשה, והקניון מקסים.

חזרנו לסאנקט יוהאן לקניון (הפעם של חנויות). אכן לא גדול, אבל יש שם סניף של C&A, וסופר ענק, ומצאנו את מבוקשנו. משם דהרנו למגלשות ב-Abtenau (הן מאוד קרובות לגולינג, וגם לקניון הנהר המומלץ שליד שפאו, כך שניתן לבצע את המסלול גם הפוך). הגענו ב-17:12 דקות, וסגרו בחמש - כך שפיספסנו.

לפיצוי על האכזבה, נסענו לטירת Hellbrunn הסמוכה לזלצבורג, מעט צפונה מ-Anif. הטירה ידועה במשחקי המים שלה. לא נהרוס את ההפתעה - אבל מאוד מומלץ. פתוח עד תשע בערב.

למחרת, אחרי עזיבה מאוחרת של המלון (התקשינו להיפרד), נסענו ליער הבווארי. בדרך עצרנו בפאסאו היפה - העיר מלאה המוני תיירים. אז שוטטנו שיטוט קצר ברחובות ונסענו ל-Neuschonau, שבפתח היער. המלון היה סתמי ומאכזב (Vitalesca) ובדיעבד הצטערנו שלא נשארנו את היומיים האחרונים באזור ברכטסגאדן.

אחרי יום נסיעה ארוך ומתיש - טיילנו בשביל העצים ובמצפה. יש שביל סלול בין צמרות העצים, ולקראת סופו - מצפה מעגלי במבנה מעניין. אטרקציה חביבה ותו לא.

למחרת, שמנו פעמינו לאטרקציה העיקרית - שביל החיות (שתי האטרקציות במרחק נסיעה של קילומטר אחד מהמלון). המסלול לקח מעל ארבע שעות, ובשורה התחתונה - אנו לא ממליצים. הרעיון הוא שזה מעין גן חיות פתוח לחיות היער. רק שמרוב שזה פתוח - לא רואים את החיות. הגענו יחסית מוקדם (מאוחר יותר כבר נתקלנו בלא מעט תיירים), ועם זאת, לא ראינו: דובים, ביזונים, לינקס, בונים, ועוד. את זוג הזאבים ראינו כנקודה קטנטונת במרחק, בקושי ניתנת לזיהוי. בעיקר הצלחנו לראות את העופות שכלואות בכלובים. לדעתי, עם ילדים, לא מצדיק את ההליכה הארוכה.

התנחמנו בארוחת צהריים טובה בכיכר המרכזית של Grafenau הסמוכה ובמגלשות ההרים שלידה. בהמשך עשינו טיול ברכב בשמורת Smuva בצ'כיה הסמוכה. מומלץ רק אם אתם מטיילים ברגל במסלולי הליכה. הילדה הפרטית פשוט ישנה.

את היום האחרון התחלנו בעיירה Fraueau. יש שם שני מפעלי זכוכית, שניתן לסייר בהם בתשלום נמוך, וחנויות תצוגה גדולות עם דברי זכוכית מאוד יפים. כמו כן, בין שני המפעלים יש מוזיאון זכוכית. ובין וליד כל השלושה, גני פסלים מזכוכית. ליד המוזיאון יש גם גן שעשועים נהדר לילדים (פתוח ובחינם). המקום מומלץ.

משם נסענו לשדה התעופה, לפארק המים בErding - סיום נהדר לטיול.

לכל המידע על בוואריה גרמניה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לבוואריה

אטרקציות בבוואריה

מלונות ומקומות לינה בבוואריה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 12 שעות
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק לאייטם המלא
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 14 שעות
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים לאייטם המלא
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 14 שעות
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026 לאייטם המלא
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 15 שעות
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 17 שעות
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים לאייטם המלא
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם לאייטם המלא
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל לאייטם המלא
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים? לאייטם המלא
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה לאייטם המלא
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה? לאייטם המלא
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה?
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל