מסלול עד שבוע בסונגפן ”טרק הסוסים בסונגפאן - מידע מפורט“

בעקבות הטיפים הלא מעודכנים של קודמיי החלטתי שהגיע הזמן לתת מידע מפורט ועדכני: בסונגפאן יש כרגע סוכנות אחת שמארגנת טיולים עם סוסים שנקראת Shun Jiang, היא נמצאת ליד המסעדה של אמה, על הרחוב הראשי, לא ניתן לפספס... המשרד למטה בדררך כלל נטוש, אז הולכים לגסט האוס (עם אותו השם) שנמצא מאחור, שם הם ירימו טלפון למייק שיגיע למשרד. למייק יש את החזות הקלאסית של נוכל, וזה ממש מצחיק (שפם, חליפה ונעליים מנצנצות, והחיוך הכי ערמומי שתראו בחיים שלכם), הוא יודע אנגלית ממש טוב ובסך הכל בסדר, אל תתנו לרושם הראשוני להטעות אותכם, הוא יציע לכם את האפשרויות השונות לטרק שהם:

יום אחד - 220 יואן, טיפוס עם הסוס על אחד ההרים וביקור במנזר ובכפר טיבטי, זה מה שהחבר שהיה איתי עשה, הוא מספר שנחמד, אבל לא שווה 220 יואן (אדם אחד ומעלה).

יומיים - 400+70 יואן (דמי כניסה למעיינות חמים), ממה שהבנתי ממייק, רוב הטרק נמצא על הכביש, ומעיינות חמים כבר לא ממש עושה לי את זה, אז וויתרתי (אדם אחד ומעלה).

3 ימים - 660 יואן, טרק להר הקרח, מה שאני עשיתי, אני אפרט עליו מאוחר יותר (שני אנשים ומעלה).

4 ימים - 1,400 יואן, מלבד העובדה שהטרק יקר בטירוף ואמור להיות יפה מאוד, אני לא יודע כלום.

מבחינת מסלול - אז בגדול, אין ספק שהטרק מדהים, הנופים מושלמים באמת טבע במיטבו, נקי וריק מאנשים בניגוד לשאר סין, הר הקרח מדהים ומרשים ולא נופל אפילו מהנופים הטובים ביותר בניו זילנד. לא כל הטרק על הסוס, כל פעם שיש ירידה עושים אותה ברגל מכיוון שהאדמה מאוד בוצית ומחליקה ויש חשש שהסוסים יחליקו (ומסתבר שהם באמת מחליקים, ולא פעם אחת), ותהיו בטוחים שתחליקו גם.

מבחינת בטיחות - הטרק לא אחראי לחלוטין... לא מקבלים קסדות כמו בארץ ובשאר העולם, ודווקא בתוואי דרך מסוכן שכזה הייתי מצפה לקסדה, הסוסים לא באמת מאולפים כמו שצריך, כל פעם שהם מקבילים אחד לשני הם מתחילים לנשוך ולריב אחד עם השני וזה קצת מלחיץ, הם כל הזמן מנסים לעקוף או מתחילים לצאת מהמסלול ולרוץ, כמה פעמים ממש הרגשתי שאני כמעט נופל, הציוד שמקבלים - על הפנים, בשום פנים ואופן לא להסתמך על זה, גם אם מייק אומר "זה בסדר תבואו עם ביגוד חם הכל עלינו", פשוט לא, האוהל היה אוהל קיץ (וירד שלג בלילה!), ובשק השינה היו חורים. המדריך כיסה את האוהל עם מעיל גשם אבל באמת שחשבתי שזה הלילה האחרון בחיי, לא הצלחתי לישון מרוב קור בלילה השני, הלילה הראשון היה קר אבל סביר. אפשר למנוע את זה אם רק תבואו מצויידים כמו שצריך (לא אוהל, אבל לפחות שק שינה נורמלי וביגוד תרמי מלא, לי היו רק כפפות חולצה תרמית וג'קט סופטשל שבאמת הציל את חיי, בלילה השני לבשתי פשוט כל מה שהיה לי ו-2 זוגות גרביים). מומלץ להמנע מלהביא מוצרי חשמל למיניהם בגלל שהטל מאסיבי וחודר את האוהל, בבוקר התיק היה ספוג במים ובמזל הרטיבות לא הגיעה לאייפוד ולקינדל, בלילה השני הכנסתי את התיק איתי לשק שינה וזה עזר (קצת).

מבחינת מדריך - ממה שראיתי, שום מדריך לא יודע אנגלית חוץ מבחור צעיר אחד שלא יצא איתי לטרק, הם ממש נחמדים ומנסים לעשות כמיטב יכולתם כדי לעזור, שמים מדריך אחד על כל 2 אנשים, ולטרק יצאתי רק עם עוד מישהי אז היה לי מדריך אחד, בחור טיבטי נחמד לאללה שרק ידע להגיד "איזה מדהים" בעברית כשהר הקרח נחשף, בסוף הטרק הוא אפילו אירח אותנו לארוחת צהריים אצלו בבית ולא התקמצן בבירה (לא יכלתי שלא להשאיר לו טיפ מכובד).

מבחינת אוכל - האוכל בסדר, 3 ארוחות ביום, מינימלי באיכות (לחם ועגבניות, תפו"א, מלפפון) אבל מקסימלי בכמות, יישאר סיר שלם גם אחרי שתהיו שבעים וייתנו את זה לסוסים, בכל זאת, מומלץ להביא כמה חטיפים כי יש רווח גדול בין הארוחות וקצת רעבים בין לבין.

אני לא יודע עד כמה הטרק מומלץ לאנשים שאוהבים מאוד סוסים... הם לא ידידותיים כנראה בגלל היחס המגעיל שהם מקבלים, כשמנסים ללטף אותם הם מתנערים או זזים ממך בכעס, והמדריכים באמת מרביצים להם חזק ויותר מידי, שנאתי את זה מאוד.

אני באמת לא יודע אם להמליץ על הטרק, זה באמת יקר מאוד, והלילות היו קשים, אבל חווייה שלא תישכח זה בטוח, אחד הדברים היותר מדהימים שעשיתי בסין.

ואני מוסיף ואומר שזה המזג אוויר שיצא לי, ובסונגפאן נאמר לי שאני בר מזל כי בדרך כלל יורד הרבה גשם גם במהלך היום, את הטרק עשיתי ב-28-31.5.12, יכול להיות שבעונות אחרות מדובר בחוויה שונה לגמרי. כשרציתי לעשות את הטרק לא היה בסונגפן אף אחד, לא רציתי להתפשר על טרק של יום או יומיים וחיכיתי יום אחד ובאמת הגיעה מישהי שגם רצתה לעשות את הטרק, אני מאוד ממליץ למי שרוצה לעשות את זה ואין עם מי, לעשות כמוני ולחכות, חבל להתפשר על משהו אחר.

לכל המידע על סונגפן סין
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לסונגפן

אטרקציות בסונגפן

מלונות ומקומות לינה בסונגפן

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 28 דקות
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעתיים
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים לאייטם המלא
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 18 שעות
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 20 שעות
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם לאייטם המלא
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 20 שעות
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל לאייטם המלא
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 22 שעות
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים? לאייטם המלא
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה לאייטם המלא
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה? לאייטם המלא
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
יש לכם עודף מחמישה שקלים? העיירה בסיציליה שמוכרת בתים באירו אחד לאייטם המלא
יש לכם עודף מחמישה שקלים? העיירה בסיציליה שמוכרת בתים באירו אחד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026 לאייטם המלא
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר לאייטם המלא
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל