פסטיבל דה לה ליינדה וואלנטה

Festival De La Leyenda Vallenata

פסטיבל דה לה ילנדה וואלנטה הוא האירוע השנתי המרכזי ב- Valledupar. זוהי חגיגת מוזיקת וואלנטו שממלאת את העיר בצלילי אקורדיון ושירי אהבה עצובים. כמו כן מתקיימת בפסטיבל תחרות נגן האקורדיון של השנה. וואלנטו היא מוזיקה עם קצב וצליל מיוחדים כשהצלילים הם צלילי אקורדיון והקצב נקבע בידי כלי הקשה בשם גואצ`אראקה guacharaca. שורשי הוואלנטו במחוז Cesar, שוואלדאפור היא בירתו, ובמחוז לה גואג`ירה הסמוך.

במשך מחצית המאה האחרונה מוזיקת הוואלנטו התפתחה מאוד וצברה פופולריות בקרב תושבי החופים הקאריביים וקולומביה כולה. הפסטיבל מתקיים כבר 34 שנים ומדי שנה ממלא את העיר במוזיקאים נלהבים שכל אחד מהם טוען לתואר "מלך הוואלנטו" (El Ray Vallento)- כל אחד בקטגוריה שלו: מקצוענים, חובבים או ילדים. עשרות נגנים ויותר ממאה להקות מופיעות מידי שנה בפסטיבל המתקיים במספר אתרים ברחבי העיר, בין השאר בלה פלאצה אלפונסו לופז La Plaza Alfonso Lopez.

וואידופאר מעניינת לא רק בזכות הפסטיבל אלא גם בזכות המוזיאון הארכיאולוגי Escuela de Bellas Artes והיא נמצאת במרחק שעות בודדות מהחוף הקאריבי היפה של קולומביה שבתחומיו נמצא אחד החופים היפים בעולם- Parque Tayrona.

מקום האירוע: הפסטיבל יתקיים בעיר Valledupar

אתר אינטרנט: קישור לאתר האירוע

טלפון: 57-5-5738333

אימייל: [email protected]

  • * פרטי האירוע עלולים להשתנות!
  • * אנא בדקו עם המארגנים ועם לשכות התיירות שאכן האירוע מתקיים במועדים המצויינים.
הדפסה| שמור לעצמי| שלח

תגובות

רוצה להגיב לזה? יש להתחבר לאתר:

 

תגובות פייסבוק

סגור
×