טיול 10 ימים באיטליה

תיאור טיול – איטליה: אגמים, דולומיטים וערים.

יום 1: מילאנו – נחיתה.

לינה: Da Mariuccia ב- Robeccheto Con Induo – מלון חמוד, אבל ממש לא 20 דקות משדה התעופה ודי קשה למצוא את העיירה.

יום 2: Lago di Como

לאורך האגם היו הרבה עיירות ציוריות. עצרנו להסתובב בmenaggio, וSalo.

לינה: במלון Eden בSalo, מלון חמוד. עיירה ציורית ויפה, יפה להסתובב בלילה על האגם.

טיפים: אם מגיעים מוקדם כדאי ללכת למזח ולקנות כרטיסים למעבורת למחר, כעקרון המעבורת היא כלי התחבורה המרכזי בין כל העיירות על האגם.

כדאי להיזהר עם החניה בעיירות הנ"ל, קשה מאוד למצוא חניה בחינם ורוב הרחובות מיועדים אך ורק לחניה עם תו תושב. כדאי לשאול במלון איפה ומתי לחנות.

יום 3: Lago di Garda

לקחנו את המעבורת ל Malcesine ועלינו ברכבל (17 יורו, 3 רכבלים)) להשקיף על אגם גארדה, כדאי להגיע מוקדם כי התור מאוד ארוך אבל שווה את זה. למעלה יש נוף של האגם ושל ההרים מהצד השני, יש מסלולים שונים שיורדים לאגם ולצד השני, פרות, מצנחי רחיפה. משם נסענו לSermione- שזה מבצרטירה בתוך מובלעת על אגם גארדה, המבצר מאוד תיירותי.

לינה: best Western בSan Beneficio.

טיפים: אין שירותים בתוך המבצר והשירותים ליד הכניסה הם בול פגיעה!!

יום 4: ונציה.

חנינו את האוטו לסופ"ש ב Mestre (19 יורו), ולקחנו רכבת לונציה (2.5 יורו). טיילנו באי מורנו לראות עבודות בזכוכית, כיכר סן מרקו והאזור.

לינה: מלון אריאל סילבה ברובע היהודי, ליד בית חב"ד. מלון חביב אבל לא מדהים, הם מכירים ישראלים ועוד יותר חברה דתיים ויודעים לענות על שאלות כשרות וכו' אבל יש מלונות יותר שווים ברחבי האי. באופן כללי ונציה מאוד קטנה והמרחקים ממש קצרים כך שאין יתרון מדהים בלבלות את השבת ברובע היהודי דווקא.

טיפים: ליד התחנת רכבת בMestre יש מספר חניונים, שווה לעשות השוואת מחירים.

כשיורדים מהרכבת בונציה כדאי כבר לבדוק שעות לחזרה, כמו כן יש בכיכר הראשונה מצד שמאל ביתן מידע על ונציה שם אפשר לרכוש מפה של האי (3 יורו).

התחבורה בונציה היא במעבורות (7 יורו), זה עובד כמו ברכבת הקלה בירושלים, אפשר לקנות כרטיסים במכונות בכל תחנה או לחכות שהפקח יתפוס אותך ולקנות ממנו (תיירים...), הכרטיס תקף לשעה וחצי. לא ממליצה על הגונדולות, סתם יקר ומשעמם.

יום 5: שבת – ונציה

טיילנו לאורך התעלות בונציה, קל להסתובב שם לפי מפה תיירותית.

לינה: מלון אריאל סילבה

טיפים: בית חב"ד בונציה מדהים, אם לא בא לכם להידחף עם כולם בארוחות יש להם אפשרות להזמין מראש שולחן במבנה אחר צמוד אליהם בתשלום כמובן. יש במקום פיצריה כשרה ומכולת כשרה, הפיצה לא מדהימה.., יש גם מרכז עם מחשבים ואינטרנט אל חוטי.

בקיץ יש שני מניינים – בבית כנסת של הקהילה ובבית כנסת של חב"ד, הקהילה מתפללת מוקדם יותר וחב"ד בשעה הרגילה, שווה להתפלל עם חב"ד בערב כדי להספיק יותר ביום ששי אבל עוד יותר שווה ללכת לתפילה בבוקר בקהילה – בית כנסת מאוד ייחודי מבחינת העיצוב והמנהגים.

יום 6: דולומיטים

עלינו לדולומיטים, טיילנו סביב אגם Lago di Misurina ועלינו ל Tre Cime- הר בצורה של שלוש שיניים.

לינה: Royal Garnie בAraba.

טיפים: הפקקים בחודשים יולי- אוגוסט בימי ראשון בדרך לדולומיטים ממש כבדים.

כדאי להגיע ל-Tre Cime מוקדם כדי להספיק את כל המסלול.

בעיירה Misurina יש חנות של ציוד טיולים למי שצריך אמגזית חדשה וכו' (אנחנו נתקענו..)

קר מאוד בהרים, גם בחודשי הקיץ, האזור הוא אזור סקי פופולרי מאוד והמלונות מאוד יקרים גם בעונת הקיץ.

מרגע שעולים לדולומיטים עוברים מלא פאסים, מכל פאס יש מלא מסלולים יפים שאפשר לעשות.

יום 7: דולומיטים - מרמולדה

התחלנו ב Serrai di Sottoguda (2.5 יורו), מסלול קצר יפה שעולה מהעיירה לכיוון הרכבל למרמולדה, לצד נחל ומפלים. בסוף המסלולון מגיעים לרכבל של המרמולדה, גם כאן התורים די ארוכים, למעלה בפסגה יש עדיין שלג וקצת גבוה – להביא פליז!!!

לאחר מכן, עלינו לPasso Serra ומשם ירדנו עד עמק גרדנה. המשכנו ל Bolzanoוביקרנו בטירה שיש באזור. יש שם כרמים וטירות לרוב, וזו עיר גדולה יחסית לדולומיטים.

לינה: ישנו בעיירה קטנטנה Cles באכסנייה בה בעל המלון ישר עלה על זה שאנחנו ישראליות. היתה לו כיפה בדלפק, ותמונה של חוף בתל אביב על הדסקטופ.

יום 8: Lago di Tovel – אגם מחליף צבעים ופירנצה

טיילנו מסביב לאגם lago di tovel (8 יורו לרכב), מCles נוסעים לחניון מחוץ לעיר ומשם יש שאטלים לאגם מסביבו יש מלא מסלולים. האגם די לא מוכר לתיירים ואין שם הרבה שילוט באנגלית. המשכנו לכיוון פירנצה וחנינו ב Piazzale Michelangelo משם יש תצפית על העיר העתיקה.

לינה: Hotel Arizona.

טיפים: אסור להיכנס לעיר העתיקה ברכב, אפשר ללכת ברגל מהחניון בפיאצה מיכאלאנג'לו או לקחת אוטובוס לתוך העיר (2 יורו). יש גם מלונות בתוך העיר שמספקים חניה לאורחים ואז אפשר להכניס את הרכב.

ליד בית הכנסת יש מסעדה כשרה - "אצל רות", בדרך כלל המסעדה עמוסה. מסעדות באיטליה גובות תשלום נוסף על קנקן מים, סלסלת לחם ומפות שולחן.

יום 9: פירנצה, סן ג'ימינאנו

הלכנו לראות את דוד בגלריה של האקדמיה (11 יורו לסטודנטים), המשכנו לדואומה- קתדרלה ענקית עם כיפות אדומות. ראינו מבחוץ את אופיצי- בחוץ יש פסלים של כל מיני דמויות- גליליאו, מקייאוולי, וגם עוד עותק של דוד. הלכנו לגשר המקורה (Ponte Vecchio), סוג של שוק תכשיטים וכו'.

מפירנצה המשכנו לטוסקנה. הגענו לדרך היין והמשכנו לסן ג'ימיניאנו, עיר מבצר בעלת מגדלים יפים. אכלנו בכרם שמשקיף על העמק ונסענו לשדה התעופה של רומא להחזיר את האוטו משם לקחנו את הרכבת לעיר עצמה (כשעה נסיעה, 8 יורו), ובתחנת Roma Tribuna החלפנו למטרו (1.5 יורו).

לינה: Hotel Cappuccino – באתר כתבו שזה קרוב לרובע היהודי ולמרכז העיר, ממש לא. יש מלונות במיקום הרבה יותר טוב, הרובע היהודי הישן צמוד למרכז העיר – קולוסאום וכו' ושווה יותר לישון שם. מצד שני, מלון כשר...

טיפים: להיזהר מכייסים בגשר המקורה!!

ברומא לא מכריזים ברכבת מהשדה על התחנות, חוויה משעשעת להבין איפה וכמה.

גם כאן גובים כסף במסעדות על מים, מפה ולחם.

יום 10: רומא

לקחנו את המטרו (6 יורו לפס יומי) לקולוסיאום, ולפלטינום (שער טיטוס, 12 יורו), משם הלכנו לבית הכנסת היהודי ולמוזאון יהדות איטליה (4 יורו), יש להם סיורים שיוצאים כל חצי שעה והנחה לסטודנטים. משם המשכנו למזרקות. פיאצה נבונה, פיאצה די טרבי (מזרקת המשאלות), הפנתיאון, המדרגות הספרדיות. סיימנו את היום וחזרנו למלון לקחת מזוודות ולטיסה.

טיפים: במקום לעמוד בתור הענק מחוץ לקולוסאום כדאי להתחיל את הסיבוב בפלטינום (מימין לקולוסיאום) ולקנות שם את הכרטיסים שממילא כוללים את שני האתרים.

יש שופינג מעולה ברחוב Corso שחוצה את העיר לכיוון הותיקן.

חם מאוד ברומא!! להשקיע בכובע טוב, יש מלא מזרקות שתיה בכל פינה כך שלא צריך בקבוק מים רציני אבל להקפיד לשתות הרבה.

הוצאות נוספות:

מלונות עלו לנו משהו כמו 30 יורו ללילה (ברומא ופירנצה יש תוספת מס עיר).

דלק עלה לנו קרוב ל200 יורו

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של Yael3216585
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Yael3216585
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאיטליה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 שעות
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים לאייטם המלא
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 21 שעות
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק לאייטם המלא
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 23 שעות
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים לאייטם המלא
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 23 שעות
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026 לאייטם המלא
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים לאייטם המלא
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם לאייטם המלא
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל לאייטם המלא
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים? לאייטם המלא
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה לאייטם המלא
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל