סוף שבוע ארוך וזוגי בליון צרפת

תמונה ראשית עבור: סוף שבוע ארוך וזוגי בליון צרפת

טסנו לליון, זוג, בסוף מאי 2019. מטרת הטיול היתה לראות הופעה של אד שירן (מומלץ!) אך ככל שהטיול התקדם גילינו עיר מדהימה, יפה וקולינארית ושכחנו שטסנו במיוחד להופעה. מכיוון שלפני הטיסה לא מצאתי המון מידע אשמח לחלוק את החוויות וההמלצות שלנו.

ליון נמצאת במזרח צרפת, קרובה יחסית להרי האלפים, בירת חבל אוברן רון אלפ. את העיר חוצים שני נהרות – רון ונהר סון שמתחברים בצד הדרומי שלה. מרכז העיר נמצא למעשה על חצי אי בין הנהרות. 

ליון נחשבת בירת הקולינריה הצרפתית עם בושונים מאכלים יחודיים לעיר. מאוד נהננו מטיולים בעיר עצמה, שווקי אוכל, הליכה בעיר העתיקה, מסעדות, ציורי קיר וגנים. 

אנחנו היינו בליון 4 ימים כאשר יום אחד מהם נסענו לאנסי עיירה מאוד יפה בין צרפת לשוויץ (כשעה וחצי נסיעה לכיוון).

לינה- בחרנו ללון בדירת airbnb מעוצבת באיזור העיר העתיקה, המון מסעדות ופאבים במרחק הליכה, תחנת מטרו קרובה ותחושה של ביטחון בלילות.

תחבורה-

הגעה אל ומ-שדה התעופה, מכיוון שהיינו זוג יותר השתלם לנו לקחת מהשדה את רכבת rhone express כחצי שעה נסיעה למרכז העיר, משם לקחנו מטרו לדירה שלנו באיזור העיר העתיקה. את הכרטיסים הזמנו מראש באינטרנט- ככל שמזמינים יותר מוקדם התעריף יורד, כמובן שאפשר גם לקנות במקום. בכלל מהשדה של ליון יש תחנת רכבת מרכזית עם רכבות המגיעות גם לפריז ולמקומות נוספים.

להתניידות בתוך העיר קנינו במטרו כרטיסיה של 10 נסיעות אותה חלקנו יחד וכמובן הלכנו לא מעט ברגל. אספר שכרטיסי המטרו תקפים גם לרכבת שלקחנו להופעה של אד שירן (שהתרחשה באצטדיון הכדורגל המפורסם של העיר) ולפוניקלור.

אטרקציות מומלצות

  • בבוקר הראשון לטיול הלכנו לכיכר בלקור (הכיכר המרכזית בליון) לסיור free walking tour. הסיור היה מאוד מקיף, עבר במקומות המרכזיים - כולל במעברים סודיים traboules (מעברים שנוצרו לקצר את הדרך לסוחרים המקומיים בתקופת דרך המשי ואף שימשו את היהודים בתקופת הכיבוש הנצאי שכן רק מקומיים מכירים את המעברים והדרכים הללו) וכמובן כלל את ציורי הקיר הבולטים של העיר. הסיור ארך כשלוש שעות. אנחנו מאוד ממליצים. 

  • הפארק של ליון Tête d'Or בפארק יש אגם גדול, שבילי הליכה יפים, פינות חמד עם מזרקות ופסלים, גן חיות (כניסה חופשית) ואפילו גן טרופי. הגענו באמצע שבוע בשעות הצהריים המאוחרות והוא היה מלא במשפחות. ממש כיף, ריאה ירוקה בלב העיר. לאחר מכן הלכנו לאורך הטיילת ושכרנו קורקינטים חשמליים עד להגעה לשוק פול בוקוז.

  • שוק פול בוקוז Paul Bocuse שוק אוכל מקורה (מעט מזכיר את שוק צפון) עם דוכני אוכל רבים כולל מסעדות, דוכני גבינות ויין וכמובן קינוחים. אני קניתי חבילת מקרונים. הגענו אליו גם ביום האחרון לארוחת צהריים והיה מאוד נחמד.

  • בזיליקת נוטרדאם – Basilica of Notre-Dame de Fourvière קתדרלת נוטרדם גדולה ומרשימה, במיטב הסגנון הגותי ופיתוחי זהב על התקרה, כמו גם חלונות צבעוניים גבוהים. מתחת לאולם הגדול נמצא אולם תפילה נוסף (יש כתובת בעברית במדרגות). לקתדרלת נוטרדם שבראש הגבעה אפשר לעלות בדרך הקלה והמהירה עם הפניקולר (שממוקם בתחנת הרכבת התחתית בעיר העתיקה), או במסלול מפותל דרך הגנים. אנחנו עלינו בפוניקולור וירדנו רגלית דרך הגנים עם מדרגות היישר לעיר העתיקה. בדרך למטה עברנו דרך התיאטרון הרומי של פורבייה roman theatre of fourviére-שרידים רומיים שהשתמרו ממש יפה.

  • לאחר מכן נסענו לשכונת Croix Rousse שכונת הפועלים (אורגי המשי) לשעבר שממוקמת בראש הגבעה. בשכונה אפשר למצוא ציורי קיר רבים ויפים.

  • באחד הימים עצרנו במוזיאון Musee Gadagne, זהו מוזיאון שנמצא בעיר העתיקה ובקומה עליונה שלו שוכנת מסעדה ולידה גן ירק. סיפרו לנו שמקומיים מגיעים לשם להפסקת צהריים, אנחנו החלטנו גם לעצור שם לכמה דקות להפסקה קצרה עם משקאות יחד עם מקומיים ותיירים נוספים. היה מאוד נחמד למנוחה קצרה במהלך היום.

  • מול תחנת המטרו המרכזית ישנו קניון גדול, פארט דיו, עם כל החנויות המוכרות, היה נחמד להסתובב שם בדרך לאטרקציה נוספת.

מסעדות

  • Boulangerie Du Palais המאפיה הכי הכי מומלצת לדעתנו, ממוקמת ליד הדירה שלנו בעיר העתיקה. בכל יום קנינו שם מיני מאפים והכל היה מעולה ולא יקר- כמעט תמיד יש תור בכניסה.

  • שוק אוכל ליד גדות נהר הסון Marché alimentaire Saint-Antoine- מעולה קנינו שם גבינות, פירות וירקות טריים, זיתים ושתיה וערכנו לפיקניק על גדות הנהר. השוק פתוח עד לשעות הצהריים.

  • Restaurant le Gourmet de Séze מסעדת מישלן- ליון היא עיר קולינרית עם ריכוז מסעדות מישלן מטורף. אנחנו החלטנו לאכול ארוחת צהריים באחת המסעדות, לרוב במסעדות מסוג זה ישנה עיסקית צהריים במחירים יחסית משתלמים.

  • בארים- יצאנו למגוון בארים במרחק הליכה מהדירה שלנו בעיר העתיקה, אווירה טובה והמחירים יחסית לא גבוהים.

  • Slake Coffee House בית קפה בין העיר העתיקה לכיכר בלקור- בית קפה טרנדי , היחיד שמצאתי שמגיש קפה עם חלב סויה (למי שזה רלוונטי). חוץ מזה די יקר. הייתי יותר ממליצה להגיע למאפיה שצמודה אליו (איני יודעת את שמה) שהיו בה מאפים מעולים ולא יקרים.

יום טיול לאנסי Annecy

אנסי היא עיירה יפה וציורית במרחק כשעה וחצי נסיעה מליון. כשחיפשתי מידע על ליון לפני הטיול נתקלתי בעיקר במידע על אנסי ועל עיירות ציוריות נוספות הממוקמות בין צרפת לשוויץ. מכיוון הטיול שלנו היה קצר יחסית בחרנו להגיע לאנסי ליום טיול אחד מליון.

בחרנו לשכור רכב ליום אחד, אך בדיעבד זה לא השתלם לנו כזוג מבחינה כלכלית אך גם מבחינת חיסכון בזמן. חברת ההשכרה היתה ממוקמת רחוק מאיזור הלינה שלנו ולקח לנו זמן למצוא אותה. עוד גילינו כי ההשכרה שלנו מוגבלת בקילומטרים ליום אחד ולכן החלטנו לנסוע רק לאנסי וחזרה בלי לעצור באטרקציות נוספות בדרך. אני יודעת שישנו אוטובוס שיוצא מספר פעמים ביום מליון לאנסי וחזרה ולוקח כשעתיים לכיוון. אנחנו בדיעבד היינו מעדיפים אופציה זו.

באנסי הסתובבו רגלית (את הרכב החננו בחניון העיריה- hotel de ville), סביב האגם היפה ובסמטאות הרומנטיות. אנסי מקסימה. אגם טורקיז למרגלות הרים, נהר צלול וירקרק, מבנים עתיקים מתקופת ימי הביניים וביניהם תעלות מים ומדרחובים. עלינו עד לטירת אנסי ומשם למוזיאון סרטים נחמד (כניסה חופשית).

אכלנו באחת המסעדות לאורך המדרחוב ואחר הצהריים ערכנו פיקניק קטן מול האגם. חזרנו לליון לקראת הערב.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של דושי89
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של דושי89
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לצרפת

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעה
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם לאייטם המלא
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעתיים
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל לאייטם המלא
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 שעות
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים? לאייטם המלא
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 7 שעות
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה לאייטם המלא
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 7 שעות
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה? לאייטם המלא
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 8 שעות
יש לכם עודף מחמישה שקלים? העיירה בסיציליה שמוכרת בתים באירו אחד לאייטם המלא
יש לכם עודף מחמישה שקלים? העיירה בסיציליה שמוכרת בתים באירו אחד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026 לאייטם המלא
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר לאייטם המלא
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
כמו אמלפי, רק בלי ההמונים: מצאנו את העיירה האיטלקית המושלמת לביקור בספטמבר לאייטם המלא
כמו אמלפי, רק בלי ההמונים: מצאנו את העיירה האיטלקית המושלמת לביקור בספטמבר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא פריז ולא רומא: זו העיר שנבחרה ליפה ביותר בעולם לחופשת קיץ לאייטם המלא
לא פריז ולא רומא: זו העיר שנבחרה ליפה ביותר בעולם לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
דירות נופש ביוון החל מ- 100 אלף אירו: פרויקט הנדל"ן החדש של קשרי תעופה לאייטם המלא
דירות נופש ביוון החל מ- 100 אלף אירו: פרויקט הנדל"ן החדש של קשרי תעופה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל