נובמבר 2010

תמונה ראשית עבור: נובמבר 2010
ביומיים האחרונים היינו קצת חולים, כל אחד במחלתו שלו. לנתנאל היה סטרידו ואחר כך צינון, עומרי ונועם עם חום והיום אני עם שלשולים והרגשת חולשה. איך זה שתמיד כל המחלות האלה מגיעות ביחד. שלשום בבוקר שלחתי את אן לקנות תרופה מורידת חום (פרצטמול) והיא הביאה משהו תוצאת צרפת (לשמחתי, כי תרופות שמיוצרות בהודו או במדינות מזרח אסיה עלולות להיות מזויפות). הילדים כבר בסדר גמור, אבל תמיד זה קצת מדאיג שנמצאים במקום כזה.
ולמרות התחלואים – עדיין הלכנו לים, שמרגישים בו שהדגים לפחות, יודעים שעונת המונסון אמורה היתה להסתיים, ואפשר לראות הרבה להקות דגים קטנות ליד החוף. נועם כבר ממש צולל עם המשקפת ושוחה תוך כדי, ועומרי עושה צלילות קטנות כמו ציפור מים.
אני נכנסתי היום למטבח בפעם הראשונה לשהותנו כאן. ש' הביא לי קמח וחלב (שהיה נדמה לי שזה אבקה מהולה במים) ועשיתי פנקייקים בווק. ניצלתי את שעת הצהריים כשאן לא נמצאת (פחדתי לשרוף לה את הווק) וקיוויתי שהיא תגיע לאחר שאסיים. היא הגיעה בפנקייק האחרון והתחילה להקפיץ אותו כמו נודלס. שמתי לה סירופ ממותק (זה שמשמש תחליף חלב) על הפנקייק והיא טעמה בחשדנות רבה, בהתחלה פירורים מן הקצוות ואחר כך כבר יותר באומץ והנאה. נועם רצה להציע לשכנים, אז הנחתי פנקייקים וסירופ מעליהם בצלחות הגשה חד פעמיות שנשארו לי מיום ההולדת. נועם ועומרי יצאו החוצה לחלק תוך כדי קריאות "פנקייק" "פנקייק" וצפצופים המחקים פעמון של אופניים. בקרב הילדים היתה הצלחה, אך המבוגרים גילו חשדנות. נראה לי שהצעד הבא יהיה לעשות פיתות על סיר החרס שעליו מבשלים עם גחלים. חשבתי להיות כמו האישה עם האסל, אני אשב ברגליים כפופות כמו ההודים או שאביא לי שרפרף קטן, כי הנשים עם האסל לא שוכחות לתלות גם שרפרף על הבסטה הניידת. אלוש בצק ואעשה פיתות ואציע לשכנים. מה שבטוח זה יצטלם נהדר.
בימים האחרונים יצא לנו לדבר על זה שאין לנו כאן עבר. אף אחד לא יודע עלינו כלום וגם לא יכול לשאול. רוב התקשורת היא לא מילולית ומתבססת על ההווה. עלתה בי מחשבה להראות להם במחשב תמונות של הבית שלי. הם בטח יהיו בשוק כי לעומת הבית כאן קדיתא נראית כמו עולם שלישי. עוד משהו שחשבתי עליו, זה שלאחר שמונה שנים ביחד ובקדיתא, אנחנו גרים בעיר. הדבר הכי משמעותי – כולם יכולים לשמוע את הילדים צורחים, מייללים ורבים. ויש כמובן עוד דברים – הנגישות העצומה של אוכל שמגיע עד דלת הבית והמרחב מחוץ לבית. השכונה, שבה אני יכולה לשבת עם העגלה ולהסתכל על הילדים משחקים כדורגל עם השכנים.. כולם עוברים מאחד לשני, כולם יושבים בחוץ, ובשולחן הפיקניק המרכזי אפשר לראות נשים מבוגרות, מתבגרים וילדים קטנים יושבים ביחד.
ש' מתעורר כל בוקר עם רעיונות חדשים, מופרכים ומופלאים כאחד. עכשיו הוא רוצה לארגן טיול למקורבים: שבועיים בקמבודיה, מגורים בוילה בסיהנוקוויל, כאשר כל אמצעי התחבורה עומדים לרשות האורחים כל הזמן (מיניואן, טוק טוק, סירה, אופנוע), צוות טבחים שיבשל על פי הזמנה אישית וטיולים ושיט באיים מסביב. לעומת שאר הרעיונות המופרכים שלו זה דוקא נשמע לי נחמד אז אני כותבת את זה כדי לגשש אחר תגובות.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של אליה צוקר
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אליה צוקר
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לקמבודיה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה לאייטם המלא
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה לאייטם המלא
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים לאייטם המלא
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק לאייטם המלא
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים לאייטם המלא
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026 לאייטם המלא
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים לאייטם המלא
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם לאייטם המלא
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל לאייטם המלא
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל