לונדון , כריסמס, מנצ'סטר, כדורגל

תמונה ראשית עבור: לונדון , כריסמס, מנצ'סטר, כדורגל

בצילה של שביתת אל על ובמבצע של 1+1 של חברת האשראי, טסנו בפעם השמינית (זה הזמן להפסיק לספור) ללונדון.

לונדון אהובתי בסוף נובמבר, טרום כריסמס, תוססת מתמיד, מוארת, מקושטת בנדיבות.

מס' שעות לפני הטיסה קיבלנו הודעת סמס מאל על שהטיסה תתבצע ע"י חברת היי פליי. ובכן, הפתעה נעימה – קיבלנו מטוס נקי ומרווח, מסכים אישיים, אוכל סביר, צוות נחמד ואדיב (לצוותי אל על יש כל כך הרבה מה ללמוד), טייס שהוא חצי סטנדאפיסט, והמראה ב-07:00 בבוקר, בול בזמן.


יום חמישי

מצטיידים בסים מקומי בעלות של 10 פאונד שהספיק לכל 5 הימים. מטעינים את האוייסטר. מאחסנים את המזוודות במלון. והנה לונדון מחכה לנו.

התחלנו עם ארוחת צהריים במסעדה איטלקית סמוכה לסיינט פול, טעימה טעימה ולא יקרה (פשוט משוטטים, רואים לאן נכנסים המקומיים לסעוד ומצטרפים, לא קרה שהתאכזבנו)

משם מס' דקות הליכה למוזיאון העיר לונדון. רכשנו מראש כרטיסים לתערוכת השריפה הגדולה. לאוהבי העיר ובכלל, ממליצה מאוד לבקר במוזיאון המקסים הזה, התערוכה מתעדת באמצעות תמונות ומיצגים אורקוליים את השריפה הגדולה. החל מנקודת פריצתה במאפייה הקטנה שבסמטת פודינג ועד להתפשטותה המטורפת כשהיא מכלה כמעט את כל הסיטי של לונדון, הורסת בתים, גשרים וקתדרלות. הכניסה למוזיאון ללא תשלום. מחיר התערוכה 10 פאונד. כדאי.

בתום הביקור, שיטוט בשווקי כריסמס - השוק של הסאותבנק, השוק בכיכר לסטר, [בלונדון נפתחה לאחרונה בכיכר לסטר חנות הלגו הגדולה בעולם, שווה ביקור].. משטחי ההחלקה.. כל כך הרבה דוכנים צבעוניים מלאים בכל טוב.. מופעי רחוב מלאי הומור, תאווה לעיניים ולחך.

לסגירת היום, שוקו חם ונשפכים גמורים למלון.

יום שישי

שבע בבוקר עולים על הרכבת בתחנת ויקטוריה - המטרה – משחק של מנצ'סטר יונייטד.

שעתיים נסיעה עם נוף הורס ואנחנו שם.

מתחנת הרכבת בטראם נסיעה של רבע שעה לאולד טראפורד, לביקור במוזיאון הקבוצה וסיור באיצטדיון. כרטיסים הוזמנו מראש. עם היסטוריה מפוארת כמו זו של מנצ'סטר יונייטד, לא יכול היה להיות פחות ממרתק.

לגבי red caffe, המדובר - למי שמכיר – אובר רייטד לדעתי, ויקר אש, ויתרנו.

משם לשוק הכריסמס המפואר של מנצ'סטר. הופתענו גודלו ויופיו של השוק. זללנו מאכלים למיניהם וקינוחים. חובבת נקניקיות אני ממש לא, אבל קאריוורסט עם יין חם ומתובלן? יאייי!!

במנצ'סטר הטמפרטורות מן הסתם נמוכות יותר, אבל בגדול, מזג האוויר חס עלינו, לא מאוד קר, טיפטופים קלים לפרקים.

משם נסענו לקניון טרפורד סנטר, קניון די מטורף אבל נעים לשוטט בו (בלי פריימרק. אאוצ'), אפשר להעביר בו מס' שעות בכיף, קצת אוכל וקצת שופינג ואז סרט טוב בבית הקולנוע.

משם חזרה ללינה במלון הולידיי אין אקספרס . המלון די קרוב לאיצטדיון (הליכה של 1/4 שעה). לא יקר, נקי, חדרים גדולים, צוות יעיל ושירותי, ממליצה בחום למגיעים למשחק.

יום שבת

היום הגדול . ה-משחק. בשעה 12:30.

ארוחת בוקר טעימה מאוד במלון, טיול בוקר בשמש הטובה, לאורך הנהר ובטיילת, ביקור חפוז בקניון המותגים (בגדול אכזבה, המחירים מאוד מאוד יקרים, אבל, שוס - גילינו את חנות המפעל של קדבורי, השוקולד האהוב עליי, מחירי רצפה לשוקולדים באריזות כריסמס מגניבות, ואפילו קולקציות חדשות של מילקה שאין עדיין בארץ. מקסים ביותר כמתנות לארץ).

בצהריים המשחק, האווירה כרגיל מחשמלת, חגיגית ומעוררת קנאה.. הקור מורגש טיפה יותר אבל לא סוף העולם.

לאחר המשחק, נסענו לטייל במרכז העיר, שהיא מאוד תוססת, זו הפעם השנייה שאני מבקרת בה והפעם מודה שדי התאהבתי.

אחה"צ רכבת חזרה ללונדון.

יום ראשון

את היום התחלנו בארוחת בוקר בסוהו, מאוד רצינו לאכול בברקפסט קלאב אבל השתרך תור מטורף, אז גם זה לטובה, מצאנו ממול מקום חמים וטעים לארוחת פנקייקים מפנקת.

משם לטיול בשכונת שורדיץ, אין כמו לטייל ולצלם בלי סוף בשכונה הקסומה הזו, כמובן ביקור בשוק ברייק ליין ושוק של מאכלים כל העולם בערך, שהתמקם במס' האנגרים מחוממים.

בצהריים נסענו לשייט בסירת מירוץ דרך חברת.. השיט יוצא ממזח סנתה קתרין ומגיע עד למחסומי התמזה. נדמה לי שאפשר לרכוש גם דרך מבצע הרכבות של 1+1.

http://www.thamesrockets.com/

כן כן למרות הקור, ממליצה על החוויה החד פעמית והמיוחדת במינה. מקבלים מעילים חמים עם כובע, שדי מסייעים אבל עדיין הרוח המטורפת מכה בפנים, הקפיצות והסללומים שחווים, ההרגשה שעוד רגע אתה עף למים, צרחות עד השמיים וכיף.

אחר כך טיילנו באזור התמזה והמזח, ארוחת צהריים בננדוס בסניף שבאזור הבורו מרקט, הסניפים שלהם מעוצבים היטב והשירות מצטיין.

משם נסענו לשוק הכריסמס ה-שוק - ווינטר וונדרלנד. השוק חוגג 10 שנים ולכן זה כבר הרבה מעבר לשוק חג המולד סטנדרטי, למעשה מדובר לונה פארק מאוד מאוד גדול, עם המון דוכני אוכל, מתנות ומה לא.

רכשנו מראש כרטיסים להחלקה על הקרח ולבר הקרח, שם מקבלים במחיר הכרטיס גם מעילים חמים, כפפות ושתייה (אין על משקה פינה קולדה בצבע תכלת בתוך כוס מקרח).

הכניסה לשוק חינמית ועל כל מתקן תשלום (די יקר) בנפרד, בחרנו ברכבת הרים חצי מטורפת.

יום שני

שמונה בבוקר. זה כבר נוהל. מתייצבים לקניות בפריימרק, הסניף ריק נקי ואין תורים למדידות.

משם לארוחת בוקר, וטיול בריג'נט פארק, הטבע צבוע בצבעי השלכת, אפשר לטייל שעות ולא לשבוע מהמראות שעוצרים את הנשימה.

ביקרנו גם בחדרי המלחמה של צ'רצ'יל המעניין מאוד. סיור בבונקר שבו פיקד צ'רצ'יל על מלחמת העולם השנייה, אפשר לקבל אזניות שמע בשפה העברית, עוברים בחדרים המשוחזרים בקפידה. מרשים ומומלץ. עד גיל 16 הכניסה חינם.

בסיום ממש דקה משם נכנסו רחבת משמר הסוסים ורח' דאונינג, ולצפות בטקס ההחלפה הנחמד.

משם נסענו לשוטט בטייט מודרן ושוק הכריסמס הנחמד שלמרגלותיו, התחלנו מתצפית בקומה 8, ומשם בקומות הפתוחות לקהל הרחב (יש כמה תערוכות שוות, הפעם ויתרנו).

שופינג של השעות האחרונות ונגמר, איסוף המזוודות ונסיעה בטיוב להיתרו.

המרת כסף – בדואר ישראל תמיד. ראש שקט והזול ביותר.

הסעות לשדה התעופה וממנו – איזיבאס ב-3 פאונד.

נסיעות בתוך העיר כשממהרים ואין ברירה – גט טקסי.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של Natalya London
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Natalya London
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאנגליה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 26 דקות
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעתיים
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים? לאייטם המלא
לא סתם עומר אדם מתחתן פה: איך פורטופינו הפכה מכפר דייגים ליעד הנחשק של העשירים?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 שעות
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה לאייטם המלא
לא רודוס ולא סרדיניה: זה האי שהכי קל לנהוג בו באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 שעות
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה? לאייטם המלא
בדרך ליפן ותאילנד עוצרים בגרמניה: האם מינכן בדרך להפוך לבירת הקונקשנים החדשה?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
יש לכם עודף מחמישה שקלים? העיירה בסיציליה שמוכרת בתים באירו אחד לאייטם המלא
יש לכם עודף מחמישה שקלים? העיירה בסיציליה שמוכרת בתים באירו אחד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 23 שעות
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026 לאייטם המלא
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר לאייטם המלא
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
כמו אמלפי, רק בלי ההמונים: מצאנו את העיירה האיטלקית המושלמת לביקור בספטמבר לאייטם המלא
כמו אמלפי, רק בלי ההמונים: מצאנו את העיירה האיטלקית המושלמת לביקור בספטמבר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא פריז ולא רומא: זו העיר שנבחרה ליפה ביותר בעולם לחופשת קיץ לאייטם המלא
לא פריז ולא רומא: זו העיר שנבחרה ליפה ביותר בעולם לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
דירות נופש ביוון החל מ- 100 אלף אירו: פרויקט הנדל"ן החדש של קשרי תעופה לאייטם המלא
דירות נופש ביוון החל מ- 100 אלף אירו: פרויקט הנדל"ן החדש של קשרי תעופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
שביתה בנתב"ג: שדה התעופה נסגר בגלל שביתת עובדים - דווקא בשיא העומס לאייטם המלא
שביתה בנתב"ג: שדה התעופה נסגר בגלל שביתת עובדים - דווקא בשיא העומס
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
לגן עדן בטיסה ישירה: אייר סיישל חזרה לנתב"ג לאייטם המלא
לגן עדן בטיסה ישירה: אייר סיישל חזרה לנתב"ג
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל