אהלן! אני אלה, בעלת SOLA - מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם, בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים – לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי. ברוכים הבאים לבלוג שלי!

המבורג, מטיילת לבד- לרלורים לעת לילה בנסיעת רכבת בגרמניה

תמונה ראשית עבור: המבורג, מטיילת לבד- לרלורים לעת לילה בנסיעת רכבת בגרמניה
המבורג, גרמניה, יולי 2025. מיקום: התצפית המהממת של הבניין של הפילהרמונית

לרלורים לעת לילה. 11 ימים בברלין הסתיימו ועכשיו אני כותבת לכם מהמבורג. נסיעה של שעתיים וחצי ברכבת ואתם מגיעים לעיר השניה בגודלה בגרמניה (אחרי ברלין), עם כמעט 2 מיליון תושבים. ידעתם שהביטלס גרו פה לפני שהם התפרסמו? עובדה מגניבה.

בקושי פגשתי פה ישראלים, בברלין כל מטר שמעתי עברית. יש עוד מישהו שרוצה לכתוב לי שהארוס של נועה קירל חתם פה וישחק כדורסל?😂 אז שתדעו שבקרוב זה יהיה יעד חם לבוא לבקר, והאמת? יכולה ממש להבין.

הפעם הראשונה שביקרתי בהמבורג היתה לפני 11 שנה ואני זוכרת שאמרתי לעצמי שאהבתי אותה יותר מברלין.

ביומיים האחרונים גשום פה כמעט ללא הפסקה, וביום הראשון כשהגעתי לפה היה סחוניה של 30 ומשהו מעלות. עכשיו תגידו בטח, מה את מתבכיינת, בארץ 40 ומשהו מעלות. ואני אגיד שאתם צודקים לגמרי, חד משמעית, רק מה? אין פה מזגנים!!! ואין אוורור, וברכבת אפילו חלון לא הצלחתי לפתוח😅 יש מצב שבגללי יש פה גשם כבר יומיים וקר ואני עם מעיל, כי לא הפסקתי להתחנן לקור אחרי מה שהלך פה כשהגעתי לפה.

כמעט שבועיים בגרמניה ואני יודעת כבר להגיד כמה מילים בגרמנית, שזה נחמד. בין המילים שאני יודעת- מים, לחם, בבקשה, תודה לך (בדגש על הצמד תודה לך ולא רק תודה), אחות, אח, אמא, אישה, נחמד, חכם וכו. לא רע.

האוכל בגרמניה בכללי הרבה יותר טוב ממה שזכרתי בפעם האחרונה שהייתי פה (לפני שנתיים), שזה ממש נחמד. והסופרים פה זה משהו מיוחד. איך אני אוהבת סופרים! ואיך אני אוהבת פירות יער, זה הדבר המרכזי שאני קונה פה 😂 גיליתי את עמדת האוכל המוכן בסופרים ואני עפה עליה. כבר יומיים ברצף שאני קונה מרק שהוא טעים ברמות וזול ברמות.

מצאתי לי קפה נחמד לעבוד ממנו ואני מתנחלת בו מהבוקר עד הערב. חבל רק שהבתי קפה פה נסגרים יחסית מוקדם, סביב 5, 6. מרגישה בטוח לשבת בו ולהשאיר את הדברים שלי גם כשאני הולכת רגע לשירותים, מבקשת מזה שלידי שישים עין. אתם חושבים שאני כל הזמן בחופשה אבל האמת היא שאני עובדת רוב הזמן, ובחלק קטן של הזמן יוצאת לחקור את המקום. בינינו, זה גם מעייף לטייל כל הזמן, והעוגנים של הקפה והעבודה חשובים לי מאוד. הם עוזרים לי להתאפס.

יש דברים פה שכל כך הרבה יותר זולים מהארץ שזה מטריף. ויש דברים שלא כל כך. למשל, מים מהברז לא תקבלו פה בכל מקום- ויש כאלו שיחייבו אתכם לשלם על זה. כן כן. גם אני הייתי בהלם.

בקרוב ממשיכה מפה למדינה חדשה ולהרפתקה חדשה. ניחושים מישהו?


ואם אנחנו עוד לא מכירים אז, היי! נעים מאוד, אני אלה אוסמו, בעלת SOLA- מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם. בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עד לפני כ-4 שנים עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים - לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי.

מוזמנים לעקוב אחרי המסע שלי באינסטגרם ובפייסבוק:

https://www.instagram.com/ellaosmo.sola/

https://www.facebook.com/ella.osmo/

לטיולי הנשים שאני מוציאה בואו לכאן: https://www.ellasola.com/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D


יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של אלה אוסמו SOLA
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אלה אוסמו SOLA
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים להמבורג

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 14 שעות
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026 לאייטם המלא
תשכחו מתאילנד: זה היעד הפופולרי ביותר בעולם לחופשות ספא ב-2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 21 שעות
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר לאייטם המלא
שביתה איטלקית: צפי לשיבושים בתחבורה הציבורית באיטליה לאורך חודש ספטמבר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
כמו אמלפי, רק בלי ההמונים: מצאנו את העיירה האיטלקית המושלמת לביקור בספטמבר לאייטם המלא
כמו אמלפי, רק בלי ההמונים: מצאנו את העיירה האיטלקית המושלמת לביקור בספטמבר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא פריז ולא רומא: זו העיר שנבחרה ליפה ביותר בעולם לחופשת קיץ לאייטם המלא
לא פריז ולא רומא: זו העיר שנבחרה ליפה ביותר בעולם לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
דירות נופש ביוון החל מ- 100 אלף אירו: פרויקט הנדל"ן החדש של קשרי תעופה לאייטם המלא
דירות נופש ביוון החל מ- 100 אלף אירו: פרויקט הנדל"ן החדש של קשרי תעופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
שביתה בנתב"ג: שדה התעופה נסגר בגלל שביתת עובדים - דווקא בשיא העומס לאייטם המלא
שביתה בנתב"ג: שדה התעופה נסגר בגלל שביתת עובדים - דווקא בשיא העומס
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לגן עדן בטיסה ישירה: אייר סיישל חזרה לנתב"ג לאייטם המלא
לגן עדן בטיסה ישירה: אייר סיישל חזרה לנתב"ג
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
חוזרים למרוקו: הקו הישיר למרקש חודש לאחר שלוש שנים | צפו לאייטם המלא
חוזרים למרוקו: הקו הישיר למרקש חודש לאחר שלוש שנים | צפו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
תשכחו מסיציליה וכרתים: זה האי הכי טוב באירופה לטיול ברכב לאייטם המלא
תשכחו מסיציליה וכרתים: זה האי הכי טוב באירופה לטיול ברכב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 6 ימים
לא ברלין ולא ברצלונה: זו העיר הטובה ביותר באירופה לנוודים דיגיטליים לאייטם המלא
לא ברלין ולא ברצלונה: זו העיר הטובה ביותר באירופה לנוודים דיגיטליים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 6 ימים
685 פניות חדות ב-35 ק"מ: זו הדרך הנופית שנבחרה לטובה ביותר באירופה לאייטם המלא
685  פניות חדות ב-35 ק"מ: זו הדרך הנופית שנבחרה לטובה ביותר באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 6 ימים
בדרך לניו יורק: מכירת הכרטיסים לקו החדש לארה"ב תפתח בשבוע הבא לאייטם המלא
בדרך לניו יורק: מכירת הכרטיסים לקו החדש לארה"ב תפתח בשבוע הבא
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל