מסלול עד שבוע בקטמנדו ”טרק באגמים הקפואים Gosainkund“

שלום. אני ממליץ על טרק זה לשיפור הכושר ולפתיחת עונת הטרקים. טרק מקסים, נופים מרהיבים והליכה לא קלה, אך קצרה (יחסית). אנחנו טירקנו באמצע אפריל. לפני היציאה לטרק וודאו כי יש בידכם Tims Card ופרמיט לפארק הלנגטנג - 1200 רופי לשניהם יחד. בסוכנויות השונות יעזרו לכם בשמחה. הנסיעה לכיוון דונצ`ה, שם אנחנו התחלנו לצעוד, היא בלוקל-באס וזה לא קל בכלל. נסיעה ארוכה ומתישה מ - 7 בבוקר עד בערך 3 בצהריים. קצת לפני Dunche תצטרכו להציג את ה - Tims, פרמיט ודרכון אז השאירו בהישג יד. 

דונצ`ה (1950 מ) היא עיירה קטנה ומנומנמת, בה מספר גסטהאוסים מצומצם. אנחנו בילינו שם את הלילה. למחרת החלנו בטרק. יש שתי אפשרויות שונות, אחת קלה מהשניה. טעות בניווט שלחה אותנו לקשה יותר. הראשונה היא לצעוד לכיוון Syabru Besi והשנייה היא לעלות לכיוון Sing Gompa. העלייה לכיוון Deurali, הנמצאת בגובה של 2760 מ היא קשה ומפרכת. לנו היא ארכה כארבע שעות. חברתי למסע כמעט ופרשה בדרך. 

עצרנו שם ללילה ומאוד נהנינו. מקום מקסים ושקט, המנוהל ע``י משפחה אחת. למחרת המשכנו לכיוון Chalangpati  (3670 מטרים), שוב עליה תלולה, אך קצרה של שעה וחצי. בדרך יש עמדת בדיקה של הצבא, מקום בשם Dimsa, אז שוב השאירו Tims ודרכון בהישג יד. עד ל - Sing Gompa - עלייה קצרה ולא תלולה של כחצי שעה. בדרך תוכלו לראות קופים, אם תשימו לב טוב. 

בסינג גומפה (3250 מטרים) ישנם מספר גסטהאוסים משוכללים. עצרנו לארוחת צהריים. ככל שתעלו בגבהים, האוכל יהיה יקר יותר, אבל אנא זכרו כי אותם אנשים גרים במקומות קשים למחייה והפורטרים שסוחבים את האוכל מתאמצים פי כמה וכמה מכם עם משקלים של עד 100 קילו על הגב. עשו חישוב של עד 15 דולר ליום. עוד בקשה לי אליכם: שלמו על הלינה שלכם! אל תהיו ישראלים מגעילים, אשר מציבים תנאי לבעלי הגסטהאוס: נאכל פה את כל הארוחות, אך לא נשלם על השינה. זוהי התנהגות נצלנית ובזויה. היו יפים ונעימים ונסו לשפר את שמנו הגרוע.

נחזור לטרק: מכאן ואילך, במזג אוויר טוב, תראו את רכס ההימליה גנש, הרי הלנגטנג. מדהימים ביופיים.ההליכה עד צ`לנגפטי מהנה ביותר ועוברת בינות יערות עבותים. Chalangpati, גובה 3670 מטרים, בה שני גסטהאוסים. למזלנו בחרנו את השמאלי Langtand Lerong View והיינו נוכחים בטקס פוג`ה מעניין עד מאד, המתקיים פעם בשנה ע``י אב המשפחה, שהיה נזיר בצעירותו. הנוף המרהיב נשקף מהמקום. למחרת המשכנו בעלייה לכיוון Lauribinayak גובה 3950 מטרים. עצרנו לתה והמשכנו בעלייה תלולה, בשלג ובקור מקפיא עד לפס של 4400 מטרים לערך. יש מקדש בפסגה, מקום מדהים ויפה. 

מכאן ההליכה קלה יותר. הנוף ישתנה בהדרגה וכל הצמחייה תעלם בגלל הקור העז - הערכו בהתאם. עד ל - Gosain Kunda, גובה 4381 מטרים - כשעה וחצי הליכה, עם נופים מרהיבים. קצת לפני שתגיעו כבר תראו את האגם הראשון בסדרה של חמישה. פה כבר יש מספר גסטהאוסים. לצערנו בעלת המקום בו התארחנו יצאה עלינו כשביקשנו שמיכות ללילה הקפוא. אינני מאשים רק אותה, אלא גם ההיסטוריה הישראלית. היו נחמדים ונעימים אפילו אז - בנו האשמה הראשונית. 

למחרת המשכנו בדרכינו מוקדם בבוקר. ההליכה מרהיבה ועוברת בין האגמים השונים. עלייה מתונה עד לפס גובה 4600 מטרים. תכננו/רצינו לטפס על ה - Suria Peak, גובה 5140 מטרים, אבל לא מצאנו את השביל וסיכנו את חיינו. המשכנו בהליכה ארוכה ומייגעת, שארכה כ - 5 שעות עד ל -  Tharepati גובה 3600 מטרים. העברנו שם את הלילה ולמחרת צעדנו כחמש שעות לא קלות, אך יפות ל - Mangengoth בגובה 2800 מטרים. אפשר לומר שכאן מסתיים טרק האגמים הקפואים ומתחיל ה - Helambu Trek. למחרת ירדנו ירידה תלולה וארוכה מאד עד ל - Meamchi Pul Bazar בערך 5 שעות ומשם לקחנו אוטובוס לקטמנדו. אינני ממליץ כלל על נסיעה זו. עדיף ללכת עוד כמה שעות ולוותר על הנסיעה הקשה הזו. היה קשה מאד על הגג של האוטובוס בתחילה ואח``כ פנימה. האוטובוס מטפס ומתאמץ ושולח אבק ופודרה לכל עבר, אבל הטרק מקסים, יפה ואיכותי. אנחנו צעדנו כשבעה ימים, לקחנו את הטרק באיזי ולא מיהרנו לשום מקום. אני ממליץ על טרק זה כטרק פתיחה.

לכל המידע על קטמנדו נפאל
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לקטמנדו

אטרקציות בקטמנדו

מלונות ומקומות לינה בקטמנדו

מדריכים ונותני שירות בקטמנדו

נהגים בקטמנדו

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה לאייטם המלא
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה לאייטם המלא
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים לאייטם המלא
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק לאייטם המלא
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים לאייטם המלא
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026 לאייטם המלא
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים לאייטם המלא
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם לאייטם המלא
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל לאייטם המלא
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל