מסלול עד שבוע ביער השחור ”מסלול טיול ליער השחור“

חזרנו הבוקר מטיול של שישה לילות ביער השחור ובאלזס. זוג ובן 17. ישנו במלון בפאתי פרייבורג. היום הראשון - התחלנו את הטיול בשטוטגרט. ביום שני, מוזיאוני מרצדס ופורשה סגורים, דבר שידענו מראש, אך הגענו לעיר מסיבות אישיות. לאחר מכן המשכנו לבאדן באדן. עיירה חמודה. טיילנו במרכז ופתאום הייתה תזמורת שלמה ליד הארמון. טיילנו בשדרה והגענו עד לגינת הורדים. יפה מאוד והמשכנו הלאה. הרי היום הראשון הוא תמיד קשה ולא פשוט גם לנהוג וגם לטייל אחרי לילה ארוך.

היום השני – פארק אירופה. הגענו תוך 20 דקות. כדאי להגיע בשעה 09:00 ולקנות, כמובן, אסימון לחנייה. היו תורים די ארוכים, כנראה שהחופש של התיכוניסטים החל והיו שם מלא מלא צעירים. הפארק היה ממש מצוין, נרטבנו כהוגן באבובים ובסירה הכחולה באיזור יוון. נכנסנו להופעה אחת של החלקה על הקרח, האחרונה בשעה 16:45. היה מאוד נוח לעשות את המתקנים ובסוף את המופע. אכלנו את כל ה"קשקושים" שמוכרים שם, לא יקר כלל. היות והמלון שלנו היה יחסית קרוב, הייתה לנו אפשרות להישאר בפארק עד הסוף. ב - 19:00 המתקנים החלו להתרוקן ועשינו שוב את המתקנים שרצינו. 

היום השלישי – היער השחור, אתרים דרומיים. נסענו לאגם טיטיסי. חנייה שלושה יורו. טיילנו במדרחוב וליד האגם, כמובן שהיו ברווזים חמודים. יפה. המשכנו להר פלדברג. כרטיס הלוך וחזור שמונה יורו (במקום שבעה לצד אחד). עלינו לתצפית במגדל, קומה 11. מקסים. משם נסענו לטודנאו, למגלשות. 8.5 יורו לאדם. חוויה בלתי רגילה. עולים ברכבל דו מושבי פתוח, נסיעה איטית מאוד, לא צריך לדאוג. אפשר גם לשבת שניים ביחד. משם נסענו לסנט בלסאין, אכלנו את עוגת היער השחור. סיבוב קצר. היו כמה חנויות זולות, אך לא מי יודע מה. המשכנו לאגם שלוכזי, טיולון קטנטן וחזרה לפרייבורג.

היום הרביעי – אלזס, דרך היין. בדרך לקולמר, לפני הכניסה לעיר, יש מרכז קניות ענק מצד ימין של הכביש – E. electric (משהו כזה). הגענו לקולמר ולא עצרנו בה מכיוון שנראתה לנו מאוד עתיקה והיה חם. המשכנו לעיירות כפי שכתוב בספר של ענתי. העיירות שאסור לוותר עליהן – Kaysenberg ו – Riquewihr – מקסיות מקסימות. כל הדרך כרמים יפים ועיירות מדהימות. לאחר כל סדרת העיירות הגענו לשטרסבורג, למרכז Hallms שהתברר כקניון הענק של שטרסבורג. העיר יפהפייה ובמיוחד צרפת הקטנה. מהמם. העיר מלאה בחניות אופנה ויש המון סיילים. משם בחזרה לפרייבורג בדרך המהירה, כביש 5.

היום החמישי – החלק הצפוני – התחלנו בחור המכשפה, להגיע לעיירה Glashutte ומשם השילוט מורה עד ל – Hexenlochmuhle, די ברור. זה היה גימיק נחמד. משם נסענו למפלי טריבג. הגענו לכניסה הגבוהה. לא מומלץ להגיע לשם עם ילדים קטנים, הדרך קשה ביותר, עליות שקשה לנשום. במידה ומתכננים לנסוע למפלי הריין, עדיף בגלל הקושי. משם נסענו לחפש את השעון הגדול בעיירה Schonach. גם זה היה גימיק מצחיק. הגענו בשעה 13:00 והקוקו יצא פעם אחת, בדיוק לשנייה אחת בלבד. משם נסעו לגוטאך, למגלשות שהיו ממש בצמוד למוזיאון הפתוח (ללכת בעקבות המילה Bahn). המחיר 2.5 יורו למבוגר ולילד שני יורו עד גיל 16. כרטיסייה לשש כניסות עולה 12 יורו. משם נסענו צפונה לכביש 500, התברברנו קצת בין העיירות עד שחזרנו לפרייבורג.

היום השישי – אתרים שלא היינו בהם - נסענו חצי דרך לקניון Wutach , לא הגענו עד הסוף מכיון שהדרך עד למטה ארוכה והניסיון מטריברג היה קשה. עשינו חצי דרך. משם לעיירה גרפנהוזן , עיירה מקסימה, כאילו שאין אנשים במקום. משם לטודמוס המקסימה. משם לטודנאו, המגלשות "קראו לנו שוב". באותו היום התקיים משחק המונדיאל בין גרמניה לארגנטינה. בכל עיירה התקבצו אנשים בכיכר והקרינו להם את המשחק. גרמניה ניצחה וזכינו לראות את החגיגות. משהו לא נורמלי, כל הצעירים יצאו לרחובות שתו בירות, צפצפו במכוניות ישבו על חלונות המכוניות. היה יפה לראות.

היום השביעי – נסיעה למינכן דרך אגם קוסנטנץ. נסענו הישר לאי הפרחים מיינהו, שילוט מצוין ברגע שמגיעים לקוסטנץ. טיול של כשעתיים. כולל הפרפרים. כרטיס משפחתי עולה 32 יורו. כרטיס למבוגר עולה 15 ומשהו יורו. הגן מהמם. משם הישר למעבורת למיירסברג. טיילנו במדרחוב היפהפה, אכלנו שם בפיצריה איטלקית ממש, היה מאוד טעים. משם ללינדאו טיולון קטן והחלטה רגעית להמשיך לנסוע למינכן אך דרך הגבול עם אוסטריה (כביש 308 + 310 ואחר כך 16), מה שהתברר כמוצלח ביותר. פתאום התחיל לרדת גשם ביחד עם הנוף המדהים של הטיול. קחו בחשבון נסיעה של כשעתיים וחצי עד לשדה.

לכל המידע על היער השחור גרמניה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים להיער השחור

אטרקציות בהיער השחור

מלונות ומקומות לינה בהיער השחור

מדריכים ונותני שירות בהיער השחור

נהגים בהיער השחור

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה לאייטם המלא
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה לאייטם המלא
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים לאייטם המלא
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק לאייטם המלא
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים לאייטם המלא
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026 לאייטם המלא
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים לאייטם המלא
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם לאייטם המלא
החלום ושברו: המטיילים הכריעו – אלו יעדי התיירות הכי מאכזבים בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל לאייטם המלא
התחרות על סן פרנסיסקו מתחממת: יונייטד מחזירה את הקו הישיר מישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה לאייטם המלא
ההטבה של Wizz Air שיכולה להוזיל לכם את הטיסה הבאה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל