
קזחסטן - עפתי! - המלצות על טיולי תרמילאים
בקרוב!
קזחסטן היא המדינה הגדולה ביותר במרכז אסיה והמדינה התשיעית בגודלה בעולם. בשל גודלה העצום של קזחסטן, הנוף בה הוא מגוון מאוד וניתן למצוא בה הרים מושלגים לצד מישורים, וקניונים לצד מדבריות וערבות. בין רכסי ההרים במדינה ניתן למנות את רכס הרי האלטאי, אשר ידוע כמקום מומלץ לסקי ולטרקים וזורמים בו אגמים ונהרות. קזחסטן גובלת ברוסיה, סין, קירגיזסטן, אוזבקיסטן, תורקמניסטן ובים הכספי. אורך החוף שלה הוא קרוב ל- 2,000 מטרים.
בקזחסטן יש שמורות טבע רבות, שמהוות מקום מקלט למיני בעלי חיים שונים, הנמצאים בסכנת הכחדה. שמורת אקסו זבגלי לדוגמא, ידועה כמקום המחייה של נמר השלג. בשמורת קורגלדינו נמצאות ציפורי פלמינגו ורודות ובשמורת נורזום אפשר למצוא ברבורים לבנים ועייטים, המשייטים על פני אגמים צלולים ודיונות חול. ביקור בקזחסטן יהיה בבחינת גן עדן עבור חובבי השטחים הפראיים, העצומים והמרוחקים.
הקזחים היו שבטים נודדים, שנפלו לשלטון המונגולי שהחל באזור במאה ה- 13. המדינה הקזאחית הראשונה הוקמה במאה ה-15 ונקראה קזאח קאנאת. זו היתה התאגדות של מספר שבטים תורכיים ובתקופה זו החלה לצמוח הזהות הקזאחית. במאה ה- 19 הגיעה לאזור האימפריה הרוסית ושלטון הצארים הגיע גם לשטחי המדינה הקזאחית. בני העם הקזאחי לא קיבלו בברכה את השלטון הזר ומספר מרידות שהתקיימו לאורך השנים נענו בברוטליות רוסית. בשנת 1920 הפך האזור בו שוכנת קזחסטן היום לרפובליקה אוטונומית בברית המועצות. בתקופת השלטון הסובייטי התקיימו על אדמת קזחסטן מספר פרוייקטים גדולים שכללו בדומה לשאר מדינות הגוש המזרחי, זכתה קזחסטן בעצמאות בשנת 1991 וב- 1997 נקבעה בירת המדינה בעיר אסטנה. יום העצמאות של קזחסטן נחגג ב- 16 בדצמבר מדי שנה.
צורת השלטון בקזחסטן היא רפובליקה נשיאותית נשיא המדינה משמש גם כראש המטות המשולבים ויש לו זכות וטו על החלטות שמתקבלות בפרלמנט הקזחי. שתי השפות הרשמיות בקזחסטן הן קזחית, שנמצאת בשימוש רוב אזרחי המדינה ורוסית, שמשמשת בעיקר לעסקים.
קזחסטן ידועה בשל כמויות הנפט שבשטחה והיא נהנית גם מכמות מינרלים נכבדה ואלה מהווים מקור עיקרי להשקעות במדינה, בין המחצבים בהם היא עשירה יש לציין אורניום, עופרת, מגנזיום. היא גם מייצאת יהלומים
היהודים הגיעו לקזחסטן אחרי גלות בבל ובתקופת מלחמת העולם השנייה היא שימשה מקום מפלט עבור יהודים שנמלטו מאירופה. בתקופת השלטון הסובייטי שימשה קזחסטן מקום גלות עבור מתנגדי המשטר וגם יהודים אשר הואשמו בהפצת דתם נשלחו אליה. רבים מיהודי קזחסטן עלו לישראל אך גם היום חיים בה כמה אלפי יהודים.
בשנים האחרונות עלה שמה של קזחסטן לכותרות בעקבות הסרט בוראט בו היתה הדמות הראשית קזחית. התגובות שעורר הסרט בקזחסטן היו שליליות, שכן נטען שהדמות מציגה את המדינה באור לעגני. משרד החוץ הקזחי איים לתבוע את השחקן הראשי, סשה ברון כהן והנושא אף עלה לדיון במהלך פגישה של נשיא קזחסטן עם נשיא ארה"ב דאז, בוש. למרות הצגתו כקזאחי, בוראט לא עשה שימוש ולו במילה קזאחית אחת במהלך הסרט.
אתם נוסעים בקרוב לחו"ל? בוודאי שחייבים ביטוח נסיעות, אבל יש לכם שאלות, אז תנו לנו לכסות עבורכם הכל!
הנה כל מה שצריך לדעת - לפני שעושים ביטוח נסיעות לקזחסטן
הדרך הקלה והזולה ביותר לגלוש בסלולרי שלכם בקזחסטן, היא באמצעות סים וירטואלי (eSIM), אליו תוכלו להתחבר בקלות ובמהירות באמצעות סריקת קוד QR.
למידע נוסף ולחבילות גלישה משתלמות במיוחד!
אנחנו מוצאים לך את המחיר הטוב ביותר מבין כל האתרים המובילים
צילום תמונה ראשית: Thinkstock Imagebank ©