מסלול עד שבוע בירדן ”יומיים בירדן- ואדי רם ופטרה“

בתאריך 3/10/10 יצאנו אני ועוד 3 מחברי לטיול בן יומיים בירדן. בתחילה קצת חששנו, אך תוך זמן קצר הבנו כי אין ממה לחשוש- רובה של ירדן מאירה פנים לתייר הישראלי. פשוט צריך לדעת כיצד להתנהג. טרם צאתנו לירדן דאגנו להזמין טיול ג'יפים בואדי רם מאדם בשם עלי אטאיק מחברת "Beduin roads". את האופציה לטיול כזה מצאנו במקרה ברשת, ואפשר להגיד שדי לקחנו את הסיכון בנוגע לאמינותו של עלי וכיצד יגיב להיותנו ישראלים. בטלפון/במייל ניתן להשיגו רק כל כמה ימים עקב קשיי תקשורת בכפר רם, אך כשהצלחנו להשיגו נשמע כי היותנו ישראלים לא ממש הייתה אצלו בחשיבות עליונה. אחרי קריאת המלצות חמות של כמה תיירים אירופאים שזכו לטייל עם המדריכים של "בדואין רואדס" החלטנו להזמין אצלו את המקומות לטיול.

מת"א למעבר גבול ע"ש יצחק רבין - את האוטובוס מת"א לקחנו במוצ"ש ב00:00 בלילה שהגיע בסביבות 5:00 לאילת. מאילת לקחנו מונית למעבר "יצחק רבין", שנפתח רק ב6:30 בבוקר. פה חשוב לציין:

* השער חליפין בין השקל לדינר שניתן בצד הישראלי גבוה מאוד, אך אין הרבה ברירות. (5.52 שקל=1 דינר ירדני)

* בצד הירדני החלו משום מה לחפש בתרמילי התיירים אם הם מעבירים חבלים. למיטב הבנתי, אסור להעביר חבלים המיועדים לטיפוס עקב איסור זמני/קבוע בטיפוס הרים עצמאי, ככל הנראה בעקבות תאונה שארעה לא מזמן. הדבר אפשרי כרגע רק דרך חברות מקצועיות.

מהגבול לואדי רם - לאחר שעברנו את תלאות מעבר הגבול, הגענו לצד הירדני שם זינק עלינו סדרן מוניות שהציע לנו מונית ליעדנו. סיכמנו איתו על 40 דינר לנסיעה לואדי רם לארבעתנו. הנהג שלקח אותנו החליט משום מה לעצור בכפר קרוב ולהעביר אותנו למונית אחרת ולאחר שהצהיר "הנהג הזה יקח אותכם לואדי רם". הנהג החדש היה נחמד מאוד, ניסה ליצור איתנו סוג של שיחה למרות שידע רק ערבית ודאג להעביר לנו את מספר הטלפון שלו, אם נזדקק למונית במהלך הטיול. לאחר נסיעה של כשעה הגענו לכניסה לשמורת רם. בכניסה עצר סדרן השמורה את נהג המונית והצהיר בפנינו כי הנהג אינו יכול להמשיך פנימה. בנוסף, בכדי להכנס לשמורה, עלינו לשלם 5 דינר ירדני לאדם. אותו סדרן גם דאג למצוא את הנציג של "בדואין רואדס" שיקח אותנו לכפר רם, שם נתחיל את הטיול.

ואדי רם - לאחר ששילמנו, נלקחנו ע"י אותו נציג למשרד בדואין רואדס בכפר רם, שם ניסה להסביר לנו ב"מפה" (סוג של תצלום אוירי) איפה נטייל. הוא הסביר בחוסר מקצועיות גמורה, אך הדבר ממש לא עניין. מה שבאמת עניין אותנו היה להתחיל לטייל. מהמשרד נסענו לקיוסק בכפר שם הצטיידנו בחטיפים, כשהמדריך קונה מכספו אוכל לארוחת הצהריים שלנו ובקבוקי מים לטיול. כאן התחלנו בעצם את הטיול. אותו מדריך לקח אותנו ל"מעיין לוראנס", הר שאותו מטפסים בתוך כמה דקות ועל פי האגדה קצין מפורסם בשם אדוארד לוראנס נהג לנפוש שם מידי פעם בפעם ב"מעיין" שנמצא בקצה ההר. ה"מעיין" שנגלה בפנינו (סוג של ירקת עם מעט מים) לא היה שווה את הטיפוס, במילים מעטות. לאחר שירדנו מההר הודיע לנו המדריך כי יש לו התחייבות לקבוצה אחרת להדריך וכי הוא מעביר אותנו למדריך אחר בשם "זידאן". לא סתם אני זוכר את שמו של המדריך החדש. המדריך החדש התגלה כצעיר היפרקטיבי, מצחיק, נעים וכדורגלן מופלא. אפשר להגיד שאותו זידאן עשה לנו את היום להרבה יותר מהנה. ה"טרנטה" הוחלפה בג'יפ לאנד קרוזר ישן אך אמין ומשם החל הטיול האמיתי. נלקחנו לכמה גבעות עם תצפיות מרשימות, נעצרנו לארוחת צהריים נחמדה וזידאן, למרות שנראה צעיר וחסר ניסיון, התגלה כשותף מהנה לטיול. בכל הפסקה דאג לשלוף כדורגל ולהשאיר אותנו ערניים. הרגשנו כל כך פתוחים עם זידאן שאפילו הרשנו לעצמנו לדבר קצת פוליטיקה.

לכל המידע על ירדן
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לירדן

אטרקציות בירדן

מלונות ומקומות לינה בירדן

מדריכים ונותני שירות בירדן

נהגים בירדן

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
מיוון ועד איטליה: 8 חופים באירופה עם מים שלא נראים אמיתיים לאייטם המלא
מיוון ועד איטליה: 8 חופים באירופה עם מים שלא נראים אמיתיים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 9 שעות
ראש בראש מול אל על: יונייטד תחדש את הקו הפופולרי לחוף המערבי בארה"ב לאייטם המלא
ראש בראש מול אל על: יונייטד תחדש את הקו הפופולרי לחוף המערבי בארה"ב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 11 שעות
יעבוד מ-9 עד 5? היוזמה לקרוא לנמל התעופה של נאשוויל על שם דולי פרטון לאייטם המלא
יעבוד מ-9 עד 5? היוזמה לקרוא לנמל התעופה של נאשוויל על שם דולי פרטון
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 12 שעות
אבק כוכבים: רשת מלונות היוקרה Nobu משיקה מלון חדש במדריד לאייטם המלא
אבק כוכבים: רשת מלונות היוקרה Nobu משיקה מלון חדש במדריד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 14 שעות
מטיילים בתאילנד? צפי לגשמי מונסון ומזג אוויר סוער בשבוע הקרוב לאייטם המלא
מטיילים בתאילנד? צפי לגשמי מונסון ומזג אוויר סוער בשבוע הקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה לאייטם המלא
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה לאייטם המלא
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים לאייטם המלא
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק לאייטם המלא
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים לאייטם המלא
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026 לאייטם המלא
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל