יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”מעבר רכב בנהר הירדן מישראל לירדן וחזרה“
מאחר ובנסיעתי לירדן אתמול לקחת חברה טובה שנחתה בשדה התעופה בעמאן מהודו, נתקלתי בהרבה בלבול בגלל מידע מוטעה באתר רשות שדות התעופה, ברצוני לתת מידע מעודכן על הליך העברת רכב לירדן דרך מעבר נהר הירדן נכון לתאריך השניים באוקטובר 2012.
ראשית נתחיל במסמכים דרושים: בעל רישיון נהיגה ישראלי אינו צריך רישיון נהיגה בינלאומי בשביל לנהוג בירדן. הווה אומר שאין צורך להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי.
יש צורך להצטייד ברשיון רכב מתורגם - אפשר לעשות זאת במעבר הגבול בנהר הירדן במשרדים של צ'יינג' פלייס במחיר של 15 שקלים. אני כדי לחסוך זמן בגבול עשיתי זאת במשרדים של חברת ממסי בתל אביב באותו מחיר (לממסי יש משרדים ברחבי הארץ - רשימת סניפים ניתן למצוא באתר שלהם).
תשלומים שתצטרכו לשלם בארץ: אגרת מעבר בארץ - 103 שקלים - משלמים בצ'יינג' פלייס. אפשר להזמין באינטרנט אבל אפשר גם לקנות במקום זה לא ממש משמעותי.
בצד הירדני: ויזה - לא משנה גם אם תיכנסו לכמה שעות חובה להצטייד בויזה. אתם מקבלים אותה במעבר הגבול במחיר של 20 דינר ירדני לבן אדם. ניתן גם להצטייד מראש בשגרירות אבל אין צורך.
תשלום ביטוח צד ג' - הירדנים מחייבים אותך לעשות ביטוח אצלם שעולה 36 דינר. אל תאמינו למה שכתוב באתר של רשות שדות התעופה כי המידע אינו מעודכן.
תשלום על לוחיות רישוי - הירדנים מתקינים לכם לוחיות רישוי ירדניות על הרכב במקום הישראליות (הישראליות נשמרות ברכב ומוקנות בחזרה ביציאה מירדן לישראל). המחיר של ההתקנה הוא 45 דינר ירדני.
תשלומים בחזרה מירדן לישראל: על התקנת לוחיות הרישוי הישראליות - 25 דינר אגרת מעבר חזרה לישראל - 10 דינר
עם ההגעה למעבר הגבול ינתן לכם פתק שנקרא גייט פאס עליו צריך לשמור עד למעבר לצד הירדני. עליכם להחנות את הרכב וללכת לרכוש אגרת מעבר או לשלם עליה אם הזמנתם אחת באינטרנט. באותו מקום גם ניתן לתרגם את רישיון הרכב אם לא עשיתם זאת בחנות ממסי הקרובה לאיזור מגוריכם. במקום זה גם ניתן להמיר כסף לכסף ירדני.
לגבי המרת כסף. לא ניתן לשלם על הדברים בכרטיס אשראי בכלל לכן אם לא קניתם דינרים זה הזמן לקנות כי אחרת לא תוכלו לשלם בכרטיס אשראי במעבר הגבול בצד הירדני או להמיר כסף בכרטיס אשראי בצד הירדני. כלומר חשוב להגיע לצד הירדני עם כסף מזומן לתשלום הדברים ההתחלתיים. לאחר שיש לכם כסף ואגרה עליכם לפנות למכס הישראלי. שם מציגים את הירשיון ותרגומו. לאחר ביצוע הרישום במכס חוזרים לביניין הראשי (איפה שהסדרתם אגרה ותרגום רישיון וכדומה) מתחימים את הדרכון ועוברים דרך הדיוטי פרי אם רוצים. לקוחים את האוטו ונוסעים לצד הירדני בדרך יבוא בחור נחמד וייקח מכם את הגייט פאס.
בצד הירדני עליכם שוב להחנות את הרכב ללכת לשלם על הויזה ולהחתים את הדרכון. דרך אגב לצערי הרב האנגלית של הצוות שם לא טובה בכלל, אז התכוננו לכך. אם אתם יודעים מעט ערבית זה יעזור מאוד. לאחר קבלת הויזה והחתמת הדרכון עליכם ללכת לשלם על הביטוח, לשלם את המכס (יביאו לכם פתק כחול ויתקינו את הלוחיות). אחרת כך הולכים לביתן ליד כדי להירשם במשטרה. לאחר הרישומים ניתן לצאת.
בעת החזרה מירדן תיאלצו לעבור תהליך הפוך ממה שהיה כשנכנסתם.
יעבירו אתכם בדיקה בטחונית כללית. יבקשו מכם לפרוק את המטען ולהעבירו בשיקוף. לאחר מכן יבקשו מכם 25 דינר להתקנת לוחיות הרישוי הישראליות בחזרה. דרך אגב בכניסה לירדן תקבלו פתק כחול של המכס - שימרו אותו כדי להציגו בכל שלב בתהליך בחזרה לארץ.
לאחר מכן עליכם שוב ללכת ולהחתים את הדרכון ולשלם מס יציאה בסף 10 דינר. לאחר מכן אתם עוברים ברכב לצד הישראלי ושם מעברים אתכם תחקיר ובידוק בטחוני קליל. בסיומו תלכו לדרייב אין להחתים דרכונים. לאחר החתמת הדרכונים תלכו למכס ושם תעבירו את כל הציוד ברכבכם בשיקוף (כולל דברים שהיו שם מאז ומעולם ואינם קשורים לטיול כמו לדוגמא ספרי ללימוד אנגלית לכיתה ה' שישבו אצלי באותו כי לא היה לי מקום בשבילם בבית).
אלו הנוסעים למזרח דרך ירדן - סעו עם פלייאיסט. הם מארגנים הסעות נוחות ומסודרות לנמל התעופה בעמאן וחוסכים הרבה כאב ראש. נסיעה ברכב לירדן משתלמת רק אם נוסעים מספר אנשים שחולקים את הרכב למספר ימים.