יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”תחבורה בבואנוס איירס באופן כללי“
הגעתם לבואנוס איירס בשעה טובה ועכשיו, איך מסתובבים שם?
1. הרכבת התחתית: האופציה הזולה [עולה רק 1.10 פזו לנסיעה] והפשוטה ביותר, ברגע שמבינים איך עובדת מערכת הרכבות הזאת, אפשר להגיע איתה לכמעט כל מקום מרכזי בבואנוס איירס, וגם עם היא לא תיקח אותכם עד לרובע בוקה המפורסם, היא בהחלט יכולה לקרב אותכם לשם לא מעט ואז תוכלו לקחת מונית שתעלה הרבה פחות. אחת מהסיבות שזאת האופציה הטובה ביותר היא שבשנים האחרונות כמעט בכל יום יש איזושהי הפגנה על איזשהו נושא וחלק מהרחובות יהיו חסומים ואתם תמצאו את עצמכם תקועים בפקק ולכן - רכבת. לא מומלץ לנסוע בשעות הלחץ בין 7 ל 9 בבוקר ובין 6-8 בערב.
2. אוטובוסים ציבוריים: אפשרות לא רעה בכלל, בהנחה שאתם יודעים לאן אתם צריכים להגיע. ניתן לקנות ב-7 פזו ספרון קטן שמסביר על כל האוטובוסים והרכבות בעיר והוא יעזור לכם לא מעט בנושא זה. אם אתם מתכננים לנסוע באוטובוס עירוני שמרו על המטבעות שלכם. באוטובוס ניתן לשלם במטבעות בלבד.
3. מוניות: נושא בעייתי ולא פשוט בכלל. יש המון נהגי מוניות בעיר, וחלק לא קטן מהם גנבים. צריך להיזהר איתם מאוד בנוגע לקטע של כסף מזויף ובכלל. לא לתת להם להעלות נוסע/ים נוספים למונית אחרי שאתם עליתם, ואם דבר כזה קורה, עדיף פשוט לרדת מהמונית באותה שניה. מומלץ להשתמש רק במוניות מסוג taxi remis שהן מוניות מסודרות עם רישיון ותחנה, ככה שאם אתם מזמינים מונית מהאכסניה/מלון, אתם יודעים שיש לה בעל בית ומישהו לפנות אליו במקרה שיש בעיה.
4. רכבות: אופציה שמומלץ להמעיט את השימוש בה, אבל היא יכולה להיות לא רעה בכלל אם אתם צריכים לצאת ל-gran buenos aires, ובתחום הזה ניתן להכליל בין היתר את טיגרה, שלשם ניתן להגיע מתחנת הרכבת ברטירו [1.10 פזו].