אם אתם מתכננים לטוס ליוון בקרוב, שימו לב לקנס לא קטן בכלל שעלול לנחות אצלכם בארנק. מסתבר שנעלי העקב התמימות, הן האוייב מספר אחת של האתרים הארכיאולוגיים ביוון. עקבי הסטילטו או כל עקב צר מסוג אחר, למעשה מרכזים את משקל הגוף בנקודה אחת קטנה, ויוצרים סדקים במשטחי השיש העתיקים, באתרים כמו האקרופוליס
כתוצאה מכך, הרשויות ביוון יצאו באיסור גורף (שקיים מאז שנת 2009) להגיע עם נעלי עקב לאתרים הארכיאולוגים הרבים שברחבי המדינה. לא מדובר באיסור תיאורטי, וישנה אכיפה פעילה של התקנה שמי שתתעלם ממנה תיאלץ להיפרד מ-900 אירו. האיסור תקף גם במהלך ביקור באתרים וגם במהלך הופעות חיות שנערכות באמפיתיאטראות העתיקים.
מה מומלץ לנעול במקום? בעת ביקור באתרי עתיקות מומלץ גם בלי קשר לקנס הצפוי, להגיע עם נעליים נוחות עם אחיזה טובה כמו נעלי ספורט, סנדלי הליכה ונעלי הרים. הסיבה לכך היא בטיחותית, בדרך כלל השיש העתיק חלק מאוד וישנה סכנת החלקה, וגם השטח לא ישר ותלול וניתן למעוד שם די בקלות.
המדיניות ביוון היא חלק ממגמה עולמית, שמטרתה להגן על האתרים ההיסטוריים מפני המוני התיירים שפוקדים אותם מדי שנה. לדוגמה, ברומא חל איסור לטבול במזרקות או לשבת על המדרגות הספרדיות, כדי להגן עליהן בטווח הארוך.