הטיול בוצע על ידי זוג (אישתי ואני) ועוד זוג חברים.
חברת תעופה: אלעל
מלון: HELLENIC VIBES SMART HOTEL
כמה תובנות וטיפים:
צריך להפנים מראש שאתונה אינה עיר אירופאית קלאסית, היא יותר בסגנון דרום תל אביב, פלורנטין, לוינסקי, רק בענק ובשילוב היסטוריה מטורפת ועתיקות מרשימות.
סצינת הערב באתונה מעולה. מסעדות, פאבים, בארים, רופ-טופ.
ביוון ישנו פיקוח על מחיר בקבוקי המים בגודל 500 מ"ל, 50 סנט בכל מקום (גם המתוייר ביותר)
במידה ויש לכם 4 ימים ומעלה, חובה לשלב הפלגה לאחד האיים ולחוות גם בטן גב (במידה וזה בחודשי הקיץ)
בכל מסעדה מגישים באופן אוטומטי לחם ובקבוק מים ומחייבים על זה, אתם יכולים לוותר על זה במידה ותגידו למלצרים.
יום 1:
נוחתים בשעה 9:00 באתונה
לוקחים מונית למלון, זמן נסיעה 45 דקות (הייתה קצת תנועה)
מלון: HELLENIC VIBES SMART HOTEL
מלון מרכזי מאוד, קרוב לכיכר מונסטיראקי, נמצא בדיוק על הגבול בין שכונת פסירי לשכונת פלאקה. מרחק הליכה מכל מקום במרכז אתונה. (1760 ש"ח לזוג ל-3 לילות כולל ארוחת בוקר)
מניחים את המזוודות במלון והולכים לטייל קצת ברחובות הסמוכים, בשעה 12:00 יש לנו סיור קולנרי והיתה לנו שעה פנויה לטייל בנתיים.
חוצים את כיכר מונסטיראקי, למרגלות האקרופוליס, כיכר שוקקת ומרשימה ובה מסעדות, דוכני מכירה רבים, תחנת מטרו, רוכלים מקומיים. פונים באחת הסמטאות עד שהגענו לבית קפה ELLYZ, בית קפה אינסטגרמי, מלא בפרחים ורודים, בכלל כל המוטיב הורוד חוזר בכל בית הקפה, אפילו הקפה מוגש עם תוספת נחמדה של קרם ורוד. מקום מקסים לצילומים כמובן.
ממשיכים במעלה הרחוב, חוצים את הכביש והופ, עוד בית קפה ציורי ומקסים: LITTLE KOOK, בית קפה בעיצוב ותפאורה מרשימה של עליסה בארץ הפלאות (כל 4 חודשים מחליפים את כל התפאורה) המלצרים בתחפושות מדמויות הסדרה, החנויות על יד ממותגות עליסה בארץ הפלאות. מקום מרשים להצטלם, לא נכנסנו כי לפי מה שהבנו המקום יותר יפה מאשר טעים:)
משם ישירות למקום המפגש של הסיור הקולינרי שהזמנו מראש דרך חברת yasas greece
המדריכה קצת מאחרת, הסיור הקולינארי מתחיל 15 דקות מאוחר יותר בבית קפה MOKA שנחשב לבית קפה מקומי ותיק ומשם ממשיכים לכיוון שוק הדייגים, המון דוכנים של דגים ומאכלי ים טריים (נראה כאילו רק עכשיו דגו אותם) ודוכני בשר ועופות.
עוברים מהשוק לכיוון מאפייה מקומית המגישה לנו מאפה תרד יווני טעים ביותר
ממשיכים בהליכה בשכונת פסירי ועוברים דרך המון ציורי גרפיטי (מוטיב חוזר ברחבי מרכז אתונה) לכיוון מעדניית גבינות אשר מגישה לנו מגוון טעימות של גבינות אשר נעשות בכריתים, כולל גבינה מקומית בשם גרביירה, טעימה מאוד.
חוצים את הכביש לדוכן הזיתים הותיק בו מוכרים מגוון של זיתים מקומיים ושמן זית מקומי.
ממשיכים לטייל בשכונה וחוצים רחובות גרפיטי עד שמגיעים למסעדה המגישה מאכליים מקומיים, פותחים שולחן עם המדריכה, מגישים לנו מכל טוב, אנשובי מטוגן, ציזיקי, כדורי בשר יווניים, סלט יווני, משקה אוזו, ומשקה אשר נקרא ביוונית: מסריחה! וכן, הוא באמת מסריחה:). תוך כדי הארוחה נכנס נגן בוזוקי וניגן לנו צלילי שירים ביוונית.
מסיימים את הסיור בחנות קינוחים סבירה (עוגת גבינה וריבת פירות יער, גלידה ועוגת שוקולד) בכיכר אירון.
השעה 15:30 ואנו בדרך חזרה למלון לבצע צ'ק אין. מנוחה קלה בחדר ולקראת השעה 18:15 יוצאים רגלית לגבעת אראופגוס הצמודה לאקרופוליס, ממנה מתצפתים על כל אתונה. מחזה מרהיב במיוחד בשעות השקיעה. הגענו לפיסגה בשעה 18:45 (עליה לא קשה) ונשארנו בה עד השעה 20:00, ככה חווינו את התצפית גם בשעות היום, גם בעת השקיעה וגם בשעת ערב. תמונות נהדרות. מדהים ומומלץ ביותר.
משם יורדים בחזרה לכיכר מונסטיראקי ונכנסים לאחת הסימטאות הקרובות. פנינו ל-ROOF-TOP בשם COULEUR LOCALE. רופ טופ מהמם עם נוף מרהיב לאקרופוליס. שותים קוקטיילים, מנשנשים, מוזיקה ברקע, אווירה טובה.
יום 2:
פותחים את הבוקר בהליכה על רחוב ארמו (ERMOU) לכיוון בניין הפרלמנט.
ברחוב ארמו מגוון עצום של חנויות אופנה ומותגים, באמצע הרחוב עוברים דרך כנסייה עתיקה יוונית אורטודוקסית, צמוד אליה חנות קינוחים בשם ATIKA, קינוחים מעולים.
ממשיכים במעלה הרחוב ומגיעים לבניין הפרלמנט, שם מתקיים בכל שעה החלפת משמרות ובכל חצי שעה מתקיים סוג של הצגת משמר. הלבוש של המשמר (2 חיילים) די מצחיק וההליכה הצבאית די מגוחכת אך החוויה מהנה ומסקרנת. בכל יום ראשון בשעה 11:00 מתקיים טקס המשמר המרכזי.
כ-100 מטרים ימינה לבניין הפרלמנט ישנם גני פארק מטופחים, שווה להליכה רגועה וכייפית.
חצינו את הגנים לכיוון האצטדיון האולימפי הראשון של העת המודרנית, אשר נבנה בשנת 1867.
משם חוזרים על עקבותינו וחוצים את הכביש לשכונת פלאקה. לדעתי, השכונה המעניינת והכייפית באתונה. סמטאות ציוריות, חנויות, מסעדות וטברנות, אשר חלקן ממוקמות על מדרגות הסימטאות, אווירה תוססת, צעירה ומעניינת ביותר.
עצרנו באחת המסעדות לארוחת צהריים. היה טעים מאוד.
ממשיכים להסתובב בשכונת פלאקה המקסימה, אוכלים גלידה טעימה, מסתובבים בין החנויות וחוזרים למנוחה קלה במלון.
לקראת השעה 17:30 עולים רגלית לגבעת האקרופוליס, אליו הזמנו כרטיסים מראש. עלות כניסה: 20 יורו.
(ישנו כרטיס משולב ב-30 יורו הכולל כניסה לשאר המבנים ההיסטוריים אשר נמצאים ברחבי מרכז אתונה)
אנחנו הסתפקנו בכניסה לאקרופוליס בלבד. את שאר המקומות ניתן לראות גם מבחוץ.
אקרופוליס מתחם גדול מאוד במבנים היסטוריים כמו הפרתנון ועוד מבנים היסטוריים, השוטטות בו מאוד מסודרת וניתן לעבור בין כל המבנים הללו. מבנים מרשימים ביותר. הפרתנון נמצא בכל העת בתהליך של שימור ושיפוץ. למרגלות האקרופוליס נמצא גם התאטרון היווני העתיק. בשעה 19:00 המקום נסגר וזו השעה שיצאנו מהמתחם.
יורדים מהאקרופוליס מצידו האחורי והולכים במורד הטיילת כדי להגיע לבר היוגורט FRESKO, מגוון רחב של סוגי יוגורט ושילובי טעמים מיוחדים. טעים מאוד. ממשיכים לטייל בשכונת פלאקה הצבעונית והתוססת עד שהגענו לטברנה Stamatopoulou Palia Plakiotiki טברנה מקומית עם צמד נגני בוזוקי, מטעמים מקומיים, אוכל טוב. מרימים לחיים עם יין לבן. שבת שלום:)
יום 3
יום שכולו מוקדש לבטן גב
נוסעים עם מונית כ-25 דקות לנמל פיראוס (15 יורו)
קונים כרטיסים למעבורת של שעה 9:30 (12 יורו), שעה ועשר דקות הפעלה לאי אגינה.
מספר קומות למעבורת: קומת קרקע למכוניות ועוד 3 קומות לנוסעים. ישבנו בקומה העליונה כדי ליהנות מהנוף במהלך ההפלגה. במהלך ההפלגה ליוו אותנו שחפים שעפו מאוד קרוב אלינו, מחזה מקסים.
מגיעים לאי אגינה אשר נחשב לאי הפיסטוקים בגלל כמות עצי הפיסטוקים הרבים אשר מגדלים בו.
באותו יום נערך פסטיבל הפיסטוקים באי. מגוון של דוכנים שמוכרים פיסטוקים, ממרחי פיסטוקים, קרם פנים, עוגיות פיסטוק ועוד ועוד. עברנו בין הדוכנים השונים לאורך הטיילת. דוכן מומלץ וקבוע בטיילת הינו: TO PISTASHIO. דוכן קבוע בצבע ירוק, די בתחילת הטיילת. יש בו מגוון של פיסטוקים ומצרים נלווים. איכותי.
משם, לקחנו מונית לכפר הדייגים פרדיקה (PERDIKA) שנמצא כ-25 דקות נסיעה מנמל אגינה.
כפר דייגים עם נמל קטן ומספר מסעדות. מהנמל יוצאות סירות לאי מוני (MONI) השכן.
6 יורו הלוך חזור לאדם. 10 דקות הפלגה לאי מוני.
האי מוני הינו אי מדהים וקטן אשר אינו מיושב בבני אדם, התושבים היחידים שם הם איילים וטווסים.
אנו עוגנים במפרץ מקסים ולנגד עיננו מתגלה מחזה מדהים: נוף פראי עם חוף קטן, מים צלולים בצבע טורקיז וטווסים שמקבלים את פנינו. הכול שלו, רגוע, טבעי. הכי גן עדן שיש.
החוף מסודר עם בר-מסעדה, מיטות שיזוף וירידה מסודרת למים.
נכנסים למים נעימים, קונים קוקטייל מיוחד אשר מגיע בתוך אבטיח, הכי אינסטגרמי שיש.
במהלך השהות באי הגיע לחוף אייל גדול ומרשים לבקר אותנו ולהגיד שלום.
משום מה האי מוני לא נזכר הרבה בפורומים על אתונה והאיים הסובבים אותה, וחבל.
לאחר 3 שעות באי המדהים אנו חוזרים לנמל בכפר הדייגים לארוחת צהריים במסעדה: ANTONIOS.
מתוך מגוון המנות שניתן להזמין, ישנה אפשרות לבחור את הדג ישירות מהמקרר. הכול נראה טרי, נראה כאילו דגו את הדגים לפני שעה. בחרנו דג לברק גדול שהספיק ל-3 אנשים, אנשובי מטוגן ועוד מאכלים מקומיים. הבירה המקומית, ליטוס, לא רעה בכלל. האוכל היה טעים מאוד! ואני ממליץ על המסעדה הזו. השירות היה מעולה, האוכל היה טעים וטרי.
מסיימים לאכול, לוקחים מונית בחזרה לנמל אגינה, משם עולים על המעבורת המהירה (40 דקות בלבד) לנמל פיראוס, מונית למלון. מנוחה קלה ובשעה 21:00 יוצאים לבר-מסעדה תאילנדי בשם: SIX DOGS.
ממוקם 2 דקות הליכה מהמלון שלנו. בר-מסעדה תאילנדית מגניב, צבעוני וצעיר, מוזיקה טובה, קוקטיילים מעולים ומנות תאילנדיות טעימות מאוד. מומלץ. מעבירים את הערב האחרון שלנו בכיף.
יום 4
היום האחרון באתונה.
חצי יום קצר עד הטיסה.
ארוחת בוקר וקופצים לקנות מזכרות בכיכר מונסטיראקי ואחר כך ברחוב ארמו השוקק.
בשעה 15:30 טיסה חזרה ארצה.
היה כיף, מהנה.
שילבנו גם טיול אורבני וגם בטן גב. שילוב מנצח:)
תהנו.