27 ימים בסלובקיה - יולי אוגוסט 2024.
טיול שנחלם ותוכנן כבר בתחילת ספטמבר 2023, כשכל החיים פה היו אחרים לגמרי.
למרות הכל, ולמרות ההשפעות שהיו למלחמה על החיים וגם על עולם התיירות - הצלחנו להוציא את הטיול הזה לפועל.
הסלובקים היו מקסימים, חלשים מאוד עם אנגלית אבל סופר השתדלו, האוכל היה נהדר, מזג האויר היה לגמרי בעדנו והכי הרבה היה לנו אותנו.
מי אנחנו?
זוג הורים - יניב (52, מיטיב לכת אקסטרה פלוס) ורות (50, מיטיבת לסת), ושתי בנותינו הסופר דופר מתוקות - שי (17) ותומר (12).
רכישת כרטיסי טיסה
בחודש ספטמבר 2023, קצת אחרי שחזרנו מטיול באלפים הצרפתיים, החלטנו כבר לתכנן את השנה הבאה. אחרי קריאה נבחרה סלובקיה, אליה בחרנו להגיע בטיסה דרך וינה (בחרנו בוינה בגלל עלויות טיסה זולות ומבחר טיסות גדול).
רכשנו כרטיסים בריינאייר, כולל מזוודה וטרולי לכל אחד מאיתנו.
ואז פרצה המלחמה.
בחודש אפריל 2024 קיבלנו לפתע הודעה מריינאייר על ביטול הטיסות. מיד חיפשנו טיסות חלופיות בתאריכים קרובים (כי הטיול כבר היה בנוי) ומצאנו טיסות בוויז אייר, והטיול התקצר ביום אחד בלבד.
וכך קרה. למרות המלחמה, המתקפה האיראנית, ושלל האיומים - הטיסות שלנו יצאו לפועל כמתוכנן. פעם ראשונה שלנו עם וויז אייר, שהיו מדוייקים ומצויינים.
תכנון הטיול
הפעם החלטנו שבכל דירה נישן שבוע, כך שעוברים פחות בתים. ישנו בבתים שמצאנו ב- AIRBNB וב- Booking. חיפשנו דירות שיש בהן מטבח מאובזר, מכונת כביסה, wifi, כמובן עם אפשרות ביטול כמעט עד הרגע האחרון, בעדיפות לבתים מבודדים. ככה אנחנו אוהבים. התחלנו לקרוא על סלובקיה בכל פורום שקיים. בדיוק כמו טיולים שעשינו בעבר, פתחתי מסמך בגוגל דוקס ואליו ״זרקתי״ את כל המידע שמצאתי. שלל קבוצות בפייסבוק. גם הספר ״המשפחה המטיילת״, שהיה פחות רלוונטי עבורנו, כי נראה שהוא מותאם בעיקר למשפחות עם ילדים קטנים. קראנו כל שבב מידע אפשרי. בפועל, יש דברים שידענו מראש שנרצה לעשות, אבל התכנון נעשה מדי יום ביומו בתלות במזג האויר, מצב הרוח, הרצונות של כולם (בכל זאת 4 א.נשים) והרבה דברים נהדרים שמגלים רק במקום עצמו. כשהגענו לאזור מסויים, השתדלנו ללכת למרכז המידע, שם תמיד גילינו עוד שלל מסלולים מיוחדים, שרק המקומיים יודעים עליהם. בנוסף, כמסקנות מטיולים קודמים, ולאור רמת כושר שונה לחלוטין של יניב ואהבתו לטיפוסים קשים, חלק מהימים התנהלנו במפוצל, כך שיניב עשה מסלול קשה ומאתגר, והבנות ואני עשינו דברים אחרים, קלילים יותר. ההעדפה שלנו היא כמה שיותר להיות בטבע. השמש בסלובקיה שוקעת לקראת 21:00, ואפשר לתכנן את היום בהתאם.
רכב
הרכב הוזמן מחברת https://www.edencars.sk/ הסלובקית והמצויינת, במחיר טוב ונוח מאוד. זוהי הזמנה שניה שלנו מהחברה הזאת (בפעם הקודמת הזמנו מהם לטיול באוסטריה).
הרכב שהושכר הוא סקודה קודיאק 4x4, אוטומט, דיזל. רכב מצויין ונוח מאוד, גם לנוסעים וגם לנהג.ת, והוא הצליח להכיל את כל הציוד שלנו במעברים בין בתים.
בניווט ברחבי סלובקיה השתמשנו בד"כ בוויז, ולפעמים בגוגל מפות. קיימת גם מערכת ניווט המותקנת ברכב, אבל לא היה צורך להשתמש בה.
תקשורת
היה לי חשוב שנשמור על האפשרות לדבר גם בקו הרגיל, ולכן עשינו חבילה עם המפעיל שלנו בארץ. זה יקר יותר מרכישת esim, אבל היה לנו צורך בזה.
אוכל
אנחנו משפחה של אוכלי כל - לא שומרי כשרות, לא צמחונים, לא טבעונים ולשמחתנו גם אין אלרגיות. ההצע בסופרים ובמסעדות היה מעולה.
את האוכל רכשנו בסופרים ליד הבתים בהם התגוררנו - זול משמעותית לעומת ישראל. כל בוקר התחיל בארוחת בוקר גדולה מאוד, הכנת סנדוויצ'ים למשך היום, יחד עם פירות וגם קצת חטיפים. את רוב ארוחות הערב אכלנו במסעדות, לאור העלות המאוד זולה של האוכל והמגןן הגדול, וחלק מהארוחות גם בישלנו בבתים בהם התגוררנו.
בחלק גדול מהמסלולים הגענו לבקתות (chata) ובהן מוגש אוכל - מרחקים, בירה, משקאות חמים ולעיתים גם אוכל חם. לא פעם מצאנו את עצמנו עוצרים בבקתה כזו לכמה שעות. אוכלים ונהנים מהשלווה ומהנוף.
טיפים לציוד
תיק גב צידנית בגודל 20 ליטר - נרכש בארץ בדקתלון ושימש אותנו באופן יומיומי. הבאנו מהארץ גם קרחום, שהוקפא בכל לילה ושימש אותנו למחרת.
נעלי הליכה - ממש לא חייבים לרכוש יקרות מאוד, אבל אם עושים מסלולים בטבע, זה משפר משמעותית את הנוחות ביחס לנעלי ספורט.
מכנסי הליכה עם רוכסן באזור הברך, מתקצרים במידת הצורך. מזג האוויר משתנה לעיתים במהלך היום, וזה היה פתרון מעולה.
מקלות הליכה - הפעם שימשו רק אותי במסלולים המאתגרים.
כביסות - בחרנו רק בתים עם מכונת כביסה, וזה היה סופר חשוב. זה איפשר לנו גם לארוז בגדים באופן הרבה יותר מצומצם.
דברים שהבאנו מהבית כתוצאה מהנסיון של הטיולים הקודמים - מלחיה (עם מלח כמובן), סמרטוטים לשיש וסקוצ׳ לשטיפת כלים לכל בית. (יש הכל בכל בית, אבל העדפנו להשתמש בחדשים שלנו מהבית). משחקי קלפים כמו טאקי ודאבל - נהדר בדירות וגם במסעדות. שמיכת פליז דקה, כדי שהבנות יתפנקו בנסיעות במושב האחורי של האוטו.
דברים כלליים
גו פס GoPass - אתר הדורש הרשמה חינם מראש של כל בני המשפחה. בכניסה להרבה אתרים ניתן להזמין דרך האתר, או באמצעות עמדת גו פס בכניסה למקום עצמו כרטיסים מוזלים. הכנסת הפרטים היא חד פעמית, ואז כל פעם הוא יודע כמה כל אחד או אחת צריכים לשלם, וניתן גם לרכוש כרטיסים לא עבור כולם. מאוד ידידותי ונוח. התשלום באשראי בלבד. הרכישות מעניקות נקודות, ובחלק מהאתרים ניתן להמיר את הנקודות בכסף. https://www.gopass.travel/
בבקתות לאורך המסלולים התשלום על פי רוב במזומן.
מפות - לאוהבי המסלולים הרגליים הפחות שגרתיים, מומלץ להצטייד גם במפה של כל אזור ואזור, שניתן לקנות במרכזי מידע או בבקתות מקומיות.
השילוט לאורך המסלולים לא מציין את אורך המסלול, אלא את זמן ההגעה לנקודת הבאה (שם הנקודה מצוין על השלט), ולאנשים כמוני זה מנותק מהמציאות. בפועל הזמנים הרבה יותר ארוכים, בטח מסלולים עם עליות.
צבעי המסלולים בשילוט לא מעידים על רמת הקושי.
אפליקציית Mapy.cz - מומלצת מאוד למסלולי שטח כשאין תקשורת וגם כשיש תקשורת, כדי להבין בדיוק לאן ללכת ומה אורך המסלול. ממליצה להוריד לטלפון את המפה של האזור, ולהפעיל תוך כדי הליכה. האפליקציה פעילה ורלוונטית בהרבה מדינות באירופה.
יש מסעדות שהתשלום בהן במזומן בלבד (גם במרכזי מקומות תיירותיים מאוד). במקרה כזה, הם מעדכנים זאת ברגע הכניסה למסעדה.
דבורים !!!!!! המון. בכל מקום. מסלולים. אגמים. מסעדות. פשוט להיות מודעים לזה. ברור שברגע שמוציאים אוכל הן מתרבו מסביב.
25.07.2024 - תל אביב - וינה
טיסת צהריים לוינה. הגענו לוינה אחה"צ, ומראש החלטנו לא להתחיל בנסיעה לסלובקיה בשעה כזו. לקחנו חדר במלון מוקסי הנהדר בשדה התעופה https://www.booking.com/Share-tuM75V. זהו מלון בתוך שדה התעופה בוינה, קל ונוח, צעיר וכיפי. לקחנו חדר משפחה נוח.
אחרי שפרקנו את המזוודות, נסענו ברכבת לוינה לפסטיבל האוכל שהוא חלק מפסטיבל הסרטים, שמתקיים בחודשי הקיץ בוינה. https://filmfestival-rathausplatz.at/en/gastronomy/ פסטיבל האוכל כיפי ממש, לא זול, אבל יש מגוון מעולה והאוירה שמחה ונעימה.
חוזרים ברכבת למלון.
26.07.2024 נסיעה להרי הטטרה הנמוכים
מתחילים את הבוקר עם ארוחת בוקר חמודה במלון.
יניב ואני ניגשים לנקודת המפגש (בשדה התעופה) עם הנציג של חברת ההשכרה, ואספנו את האוטו. בשלב הזה עשינו טעות ולא קנינו מדבקה (או נרשמנו דרך האתר) לכבישים בינעירוניים מהירים באוסטריה (האוטו רשום בסלובקיה, וכולל רק את המעבר בסלובקיה). הטעות הזו עלתה לנו בקנס של 130 יורו (שקיבלנו כשחזרנו לארץ. צולמנו ע"י מצלמות כבישים מהירים), למרות שנסענו רק 40 דקות באוסטריה עד שנכנסנו לסלובקיה.
התחלנו בנסיעה לכיוון הבית הראשון, בהרי הטטרה הנמוכים. בדרך עבודות בכביש שעיכבו אותנו ביותר משעה. עומדים בסבלנות אין קץ כמו כולם.
כשאנחנו מתקרבים לבית, אנחנו עוצרים בסופר מקומי קטן מאוד לקנות מצרכים בסיסיים.
מגיעים לבקתה המתוקה בקרבת העיר Ruzomberok. הבקתה מומלצת מאוד. https://www.airbnb.com/rooms/1016343064621630337?guests=1&adults=1&s=67&unique_share_id=addc3a34-2e76-4273-b62e-43bd5bc56039
התארגנות קצרה בבית ויוצאים ברגל מהבית למסלול קצר ממש קרוב לראות מפל Brankovský vodopád - לשים לב שבפיצול צריך לפנות שמאלה.
בדרך חזרה נכנסים למסעדה סלובקית עממית ונהדרת ממש בתחילת הרחוב https://sk-sk.facebook.com/KolibaBodegaRk/ נפגשים לראשונה באוכל הסלובקי ונהנים מארוחה מצויינת.
חוזרים לבקתה לערב סרט במזג אויר קריר מאוד.
27.07.2024 הרי הטטרה הנמוכים
התחלנו עם ארוחת בוקר כיפית בבקתה - הטמפרטורות הנמוכות לא איפשרו לנו לאכול על השולחן בחוץ.
נסענו לנקיק דיירי Diery.
חניה - לא להגיע לחניה היקרה של המלון (שממנה מתחיל המסלול), אלא ממש כ- 100 מ׳ לפני כן, יש תושבים שמשכירים חניות אצלם בחצרות במחיר של 2-3 יורו לכל היום.
מסלול - כולם מתחילים במסלול הכחול. חמוד קל וכיפי. בנקודת הפיצול הראשונה המשכנו במזלג שמאלה למסלול הירוק / צהוב לכיוון נקודת podziar. חלק מההליכה כוללת עליות מאתגרות. בסופה מגיעים לבקתה חמודה ואחו גדול עם שולחנות עץ. הבנות ואני עוצרות כאן ויניב ממשיך לטפס. בזמן שאנחנו מחכות לו, אנחנו גם יורדות לערוץ הנחל, נחות, מנמנמות, אוכלות וכשיניב חוזר, כולנו חוזרים במסלול הכחול לנקודת ההתחלה.
למי שרוצה להגיע לבקתה ללא מאמץ פיזי בכלל, בנקודת הפיצול הראשונה ניתן לפנות ימינה במסלול קליל ממש של כ- 40 דקות מעל גשרונים כייפים ומים זורמים, ומגיעים לבקתה. באותה הדרך חוזרים אח״כ לנקודת ההתחלה.
בנסיעה חזרה עצרנו לאכול ב- https://www.salaskrajinka.sk/sk/index.html אוכל סלובקי עממי נהדר. התשלום במסעדה רק במזומן. המאפיה כבר היתה הסגורה ועל חנות הגבינות דילגנו מפאת עייפות.
משם לחנות lidl לעשות קניה גדולה לכל השבוע.
חזרה לבקתה.
28.07.2024 הרי הטטרה הנמוכים
אחרי ארוחת בוקר כיפית בבקתה נסענו לאגם ורביצ'קה Vrbické Pleso בבוקר קריר מאוד. זהו יום ראשון ולא ניתן להגיע עם האוטו עד האגם. מכוונים אותנו לחניון של הר חופוק Chopok. מתחילים בהליכה קצרה ברגל לאגם (השילוט לכיוון האגם ממש לא ברור) והגשם מתחיל לרדת. האגם קטן, חביב וזהו, וממש לא מצדיק נסיעה מיוחדת למקום. למרות הקור תומר נכנסת לטבול רגליים.
מאוכזבים למדי חוזרים לחניון ומחליטים לעלות ברכבל להר חופוק Chopok.
הגענו עם לבוש לא מתאים בכלל לעלות לראש ההר ביום כזה קר !! אבל אם אנחנו כבר שם, נעשה את המיטב. קנינו כרטיסים באמצעות עמדת GoPass. עלינו לפסגת ההר הקפואה והגשומה, כשלמעלה 13 מעלות (העיקר שלבשנו בגדי ים בבוקר 🙂). מדובר בשרשרת רכבלים, כשבכל נקודה ניתן לרדת. המשכנו ברכבלים גם לצידו השני של ההר, וגילינו שזה היה מיותר לחלוטין. חזרנו לראש ההר ונכנסנו למסעדה האדומה (לא המסעדה הנמצאת בבניין של הרכבל). התפנקנו עם שוקו חם וקצפת ומרק חם עם בירה. היה מעולה.
יורדים עם הרכבל חזרה לחניון.
בנסיעה חזרה לבקתה חיפשנו בגוגל מקום מיוחד לעצור בו לארוחת ערב.
גילינו מבשלת בירה מתוקה עם אוכל מעולה - המבורגר, צלעות, כנפיים, משקאות מיוחדים וכמובן בירה https://liptovar.sk/menu/.
חוזרים לבקתה.
29.07.2024 הרי הטטרה הנמוכים
אחרי ארוחת בוקר בבקתה נסענו לפארק חבלים https://www.tarzania.sk/hrabovo כולל אומגה באורך 300 מ' מעל האגם. הגענו מוקדם והמקום היה עדיין יחסית ריק. יש מסלול ילדים ומסלול מבוגרים, שבו יש מספר פיצולים. המסלול לא פשוט, אבל חווינו כבר אתגריים ממנו ובהחלט היינו בפארקי חבלים הרבה יותר מרשימים. בפארק אין אפשרות לקנות או לשכור כפפות - מזל שדאגנו להביא כפפות מהבית. מומלץ מאוד, מונע שפשופים ופציעות בכפות הידיים, ומקל על המסלול באופן משמעותי. https://www.youtube.com/shorts/b142WmF3xxM
משם ירדנו אל אגם Hrabovo, שלצידו נמצא פארק החבלים - שי שכרה סאפ, נחנו, אכלנו את הסנדביצ'ים ונהננו.
בדרך חזרה עצרנו בסופר וקנינו בשרים לארוחת ערב - סטייקים מכל הסוגים, ולקינוח תומר פינקה בפנקייקים.
30.07.2024 הרי הטטרה הנמוכים
היום צעדנו במסלול ziarska dolina המקסים !!!!
מגיעים לחניון מסודר בתשלום ומתחילים לצעוד. אחרי 10 דקות של הליכה מגיעים לפיצול (שני המסלולים מגיעים לבקתה) - בחרנו בשמאלי, העובר דרך היער המקסים. זהו מסלול מאתגר יותר, שאורכו 5.5 ק״מ ורובו בעליה, ושווה כל רגע. מסלול מקסים. המסלול ארך לנו 2:20 שעות. בסופו של המסלול מגיעים לבקתה ziarska chata שם עצרנו לשעתיים וחצי של הפסקה - נחים, קוראים, משחקים טאקי, אוכלים אחלה אוכל בבקתה ואז יורדים. הירידה ארכה רק שעה ורבע - בחרנו לרדת במסלול הסלול (לא דרך היער שבו עלינו).
חזרנו לבקתה, התקלחנו ונסענו למסעדה עממית מקסימה ומצויינת בקרבת הבקתה שלנו https://kolibapodvlkolincom.sk/ .
31.7.2024 הרי הטטרה הנמוכים
יום מפוצל
יניב הוריד אותי ואת הבנות בטטרלנדיה https://www.tatralandia.sk/. את הכרטיסים קנינו ערב קודם באתר של GoPass (הכרטיס מוזמן לתאריך ספציפי), ומאוד קל לממש אותם בעמדות של גו פס בכניסה. הגענו בשעה 10 בבוקר, ויצאנו משם עם הסגירה בשעה 20:00. נפלנו על היום הכי חם בשבוע (28 מעלות - הכל יחסי) וזה התאים מאוד. הלוקרים מיד אחרי הכניסה סופר שימושיים. הבנות ניצלו כל מתקן אפשרי שוב ושוב ושוב. אכלנו ונהנינו, כולל משקאות בבר, שנמצא בתוך אחת הבריכות. אלפי האנשים לא הורגשו, והכל היה סופר מסודר, מאורגן ונקי.
בינתיים יניב נסע שוב להר חופוק Chopok. הוא חנה למטה ועשה את כל המסלול ברגל עד לפסגת דומבייר Dumbier בגובה 2024 מ' וחזרה - סה״כ 20 ק״מ קשים ומתאתגרים, והוא עשה אותם במהירות שיא של פחות משלוש שעות עד הפסגה! https://www.youtube.com/shorts/dARWOCPcG1A
במסעדה האדומה מעט מתחת לפסגה הוא התפנק עם מרק ובירה. אחרי שהוא ירד למטה ברגל, הוא הגיע לאסוף אותנו וכולנו חזרנו לבקתה עייפים ומרוצים.
01.08.2024 הרי הטטרה הנמוכים
יום מפוצל
אחרי ארוחת בוקר בבקתה, נסענו לתחילת מסלול אגמי רוהאץ' Rohac lakes והורדנו שם את יניב. במשך 5 שעות יניב עשה מסלול הלוך וחזור ברגל של כל ארבעת האגמים, ועצר באמצע לאכול ולנוח בבקתה. מסלול מאתגר ויפהפה.
בינתיים הבנות ואני נסענו לאגם liptovska mara, כשהן מקוות סוף סוף לשחות באגם וליהנות מספורט ימי. למרות שבתחילת השבוע התחזיות דיברו על יום חם, בפועל היה קר מאוד. הגענו לאגם כשבחוץ 21 מעלות. תומר העזה להכנס לרבע שעה ויצאה קפואה. הבנות החליטו לא לעשות בכלל מתקני ספורט מים, מפאת הקור. ישבנו על החוף, בלי טיפת שמש, עם בגדים ארוכים. שיחקנו טאקי, וקראנו ספרים. אחרי שעתיים מיצינו.
ביציאה מהחוף, ראינו מקום מקום יפה, חנינו וכשנכנסנו וגילינו מקום שקומתו התחתונה היא מסעדה והעליונה היא בית קפה. נכנסנו לבית הקפה המתוק והקסום, והתפנקנו בשוקו (כולל שוקו לבן !!! לתומר) ועוגות נהדרות. https://pralinka.sk/
משם נסענו לאסוף את יניב, שסיים את המסלול.
בדרך חזרה, נתקלנו במסעדה כפרית עממית באמצע שום מקום מול נוף מקסים. בחוץ היה קר מאוד ובמסעדה חמים. מרק, תבשילים ועוד פינוקים סלובקים https://kolibaholica.sk/menu/
חוזרים לערב סרט בבקתה.
02.08.2024 נסיעה להרי הטטרה הגבוהים
הבוקר מתנהל בעצלתיים. אורזים הכל ומתחילים בנסיעה לכיוון הרי הטטרה הגבוהים.
מתחילים בנסיעה לכפר וילקולניץ vlkolinec, שנמצא כמה דקות נסיעה מהבקתה שאנחנו עוזבים. חונים בכניסה לכפר. הסיור בכפר עצמאי, אבל כרוך בתשלום. זהו כפר חמוד שאפשר לטייל בו כחצי שעה. ישבנו בבית קפה ושוב התפנקנו בשוקו חם מקומי עם אגוזים. בחזרה לחניה, פגש אותנו נער מקומי בשם ברונו. התעניין מהיכן אנחנו, התרגש לשמוע שאנחנו ישראלים. ידע המון על מה שקורה בארץ ואילו על החטיפה של אורון שאול ז"ל. בחור פרו ישראלי מובהק.
שם המשכנו לחוות salas krajinka, כדי ליהנות ממטעמי המאפיה והגבינות. מזג האויר קריר, אפור ומעט גשום. קנינו קצת גבינות ומאפים טריים ומעולים - מלוחים ומתוקים. התיישבנו בחווה בחוץ ונהנינו מכל ביס מעולה.
המשכנו בנסיעה לבקתה הנהדרת והמאוד מומלצת בהרי הטטרה הגבוהים https://www.airbnb.com/rooms/50863634?guests=1&adults=1&s=67&unique_share_id=931f0048-8596-4aad-998d-8f53c5104758
בדרך עצרנו ב- lidl לקניות לשבוע הקרוב.
הכנו לנו ארוחת ערב נהדרת בבית.
03.08.2024 - הרי הטטרה הגבוהים
קמנו ליום אפרורי וקר, והחלטנו בכל זאת לעשות מסלול. הסובלת העיקרית - שי. מאושרת מהקור - אני.
נסענו לעיירה stary smokovec ועלינו עם הפוניקולר למעלה - יש לשים לב שהוא יוצא כל חצי שעה עגולה גם בהלוך וגם בחזור, ואם הוא מתמלא, אז נאלצים להמתין חצי שעה נוספת. את הכרטיסים רכשנו במקום בעמדה של GoPass.
גשם, עננות גבוהה, קר מאוד.
מתחילים במסלול לכיוון מפלי הרייבנוק hrebienok. ירדנו למפלים והמשכנו במסלול לכיוון הבקתה. הדרך ארכה לנו כשעתיים (כי תומר נפלה באמצע וזה האט אותנו, אבל למרות העליות, אפשר לעשות את כל הדרך בשעה וחצי), עד לבקתה zamkovskeho chata. הבקתה חמימה ונעימה. הבנות ואני עושות עצירה בבקתה ויניב מחליט להמשיך ברגל לכיוון skalnate pleso.
בינתיים הבנות ואני שולפות את הטאקי, ותוך כדי טורניר מתפנקות עם מרק, שוקו חם ועוד פינוקים.
יניב מגיע לאגם סקלנטו תוך 50 דקות (בשילוט כתוב שאורך המסלול שעה וחצי).
הבנות ואני מתחילות בירידה לכיוון הפוניקולר. יניב מדביק את הקצב שלנו.
אנחנו מחליטים לשבת במסעדה החמודה לפני שיורדים חזרה. מזמינים בירה ולימונדה אדומה.
יורדים בפוניקולר העמוס בשעת אחר הצהריים וחוזרים לאוטו.
מחליטים להישאר לארוחת ערב בעיירה התיירותית המקסימה. החלטנו לשנות מעט את התפריט הסלובקי של הימים האחרונים, וממצאנו מסעדה אסייתית נפלאה umami ונהננו מכל ביס. (כתובת המסעדה - Vila Alica 36, Stary Smokovec).
חוזרים לבקתה.
04.08.2024 הרי הטטרה הגבוהים
השמש הפציעה והטמפרטורות עלו. יצאנו מהבית כבר בשעה 8 בבוקר לכיוון אגם שטרבסקה strbske pleso. חנינו בחניה אחרי הדוכנים והתחלנו במסלול לכיוון אגם פופרדסקה popradske pleso. המסלול מתחיל בעליה סבירה. אח"כ הרוב שטוח למדי. אחרי כשעה וחצי מגיעים לאגם . וואוו. מנוחה בבקתה מול האגם. אני לא במיטבי היום, אז יניב הולך עם הבנות להקיף את האגם היפיפה, ואני נשארת למנוחה קצרה. כשהם חוזרים, אנחנו מתחילים בירידה חזרה לחניה. הירידה אורכת כשעה - גם בהלוך וגם בחזור בחרנו במסלול דרך היער. יום יפה, שמש מלטפת והקרירות של היער נעימה.
כשחזרנו, הלכנו למרכז המידע באגם שטרבסקה (נמצא בתחנת הרכבת) וקיבלנו מידע על מסלולים נוספים באזור. החלטנו להישאר במקום לטובת ארוחת ערב.
הבנות רצו מאוד המבורגר ובחרנו את מסעדת zubacka - לא זול (יחסית לסלובקיה. ביחס לישראל היא עדיין מאוד זולה). מנות מיוחדות וטעימות מאוד.
החלטנו שהקינוחים במסעדה לא מספיק מפנקים ועברנו למסעדת הקינוחים הסמוכה והמתוקה Lary Fary.
חוזרים לבקתה שלנו https://www.youtube.com/shorts/1DjAbnmTyiY
05.08.2024 הרי הטטרה הגבוהים
יום מפוצל
בשעה 07:30 אני מקפיצה את יניב שוב לאגם שטרבסקה strbske pleso. הוא עולה לפסגת rysy בגובה 2501 מ' - סה"כ עליה של 1200 מ'. מסלול קשה וארוך (כ- 22.5 ק"מ שארכו לו כ- 8.5 שעות, כולל עצירות בשתי בקתות). הגשם הכבד שיורד משעות הצהריים מאט את הירידה שלו. אחה"צ, בסופו של המסלול, הוא יורד רטוב לחלוטין , מאושר ועייף.
הבנות ואני לקחנו את היום באיזי. נסענו לטירת ספיש spis castle. טירה מדהימה ומרשימה מאוד עבורי - הבנות פחות התרשמו. אחרי שחונים, מטפסים כמה דקות ומגיעים לטירה היפה. לצערנו חלק רוב החדרים סגורים לציבור בגלל שיפוץ, אבל תומר מאוד נהנתה מחדר העינויים כולל כל המכשירים המקוריים 🤦🏻♀️
ממש דקותיים לפני שסיימנו לטייל בטירה החל גשם חזק. רצנו חזרה לאוטו.
החלטנו להמשיך לעיירה לבוצ'ה levoca. כל הדרך ירד גשם זלעפות. הטמפרטורה יורדת מתחת ל- 10 מעלות. הגענו לעיירה מתוקה ויפה אבל מנומנמת ונטולת אטרקציות מיוחדות. חנינו והתחלנו לטייל מעט במרכז העיירה עם המבנים יפים. ליד בניין העירייה ישנו כלוב הבושה cage of shame. היום קר ואנחנו מחפשות מקום נעים להתחמם בו. גוגל ממליץ על מסעדה איטלקית מקומית. המקום נראה ממש נטוש מהרחוב, אבל בפנים גילינו מסעדה נסתרת ומופלאה ממש https://www.pizzalevoca.sk/ . המסעדה מתגלה כהצלחה מסחררת: מנות מעולות, נדיבות, סופר טעימות ובמחירים מגוחכים. בדרך חזרה לאוטו אנחנו גם נכנסות לבית הקפה הקסום https://www.cokoladovnacokocoko.sk/ השולחנות עשויים ממכונות תפירה זינגר והכל נראה מגרה ומיוחד. לקחנו לנו כמה דברים לבקתה ונסענו לאסוף את יניב.
06.08.2024 הרי הטטרה הגבוהים
יום מפוצל שלא תוכנן ככזה.
מתעוררים מוקדם, נוסעים נסיעה קצרה של 10 דקות ומגיעים למסלול של האגם הירוק zelene pleso. חונים ב- biela voda, וכבר בשעה 08:30 החניה מלאה כמעט לחלוטין (מי שמגיע כשהחניה מלאה, מופנה לחניה מעט רחוקה יותר). בכל מקום המסלול הוגדר קל לילדים ומשפחות, ואנחנו מצפים למראה המרהיב של האגם בסופו.
בסופו של דבר מתגלה, שמדובר במסלול קשה שכל כולו עליה לאורך 8 ק״מ. אחרי 2.5 ק״מ לתומר קשה מדי, ושתינו חוזרות לבקתה ליום רגוע וכיפי.
יניב ושי ממשיכים עד הפסגה - סה״כ הם הלכו עד לאגם 8 ק״מ (הכוללים עליה של 600 מטרים סה״כ. לא פשוט בכלל). זה בטח לא מסלול קל ומשפחתי.
למעלה הם נהנו מאוד מהנוף המטורף וישבו קצת בבקתה. לדבריהם זה המקום הכי יפה שהם ראו בטיול כולו.
בערב הלכנו למסעדה יפה ומעולה ממש, שהיא גם מבשלת בירה, כמה דקות נסיעה מהבקתה שאנחנו ישנים בה https://rockfarm.sk/
07.08.2024 הרי הטטרה הגבוהים
יום מפוצל
הרגשנו שלבנות חסר מאוד שאין כאן כניסה לנחלים או לאגמים, לכן אני נסעתי עם הבנות לפארק מים אקווה סיטי - פארק מים מקומי ומתוק להפלא בפופראד https://aquacity.sk/en/ .
בפארק היו רק מקומיים, כמה מגלשות חמודות, אין אקסטרים, המון בריכות שונות, כולל בריכה עם בר. בדיוק מה שהיינו צריכות. לדעתי למשפחות עם ילדים וילדות קטנים זהו פארק אידאלי. יש המון מתקני שעשועים גם לגיל הזה.
לפני כן מוקדם בבוקר הסעתי את יניב לחניה של מלון סוליסקו Hotel Solisko באגם שטרבסקה strbske pleso (עוברים עם האוטו את מחסום החניה, נוסעים פנימה עד הסוף, ומוצאים את השילוטים הצהובים של המסלול), ומשם הוא עושה את המסלול שמגיע לפסגת krivan בגובה 2495 מ'. המסלול כולו ארך לו נטו שבע וחצי שעות - 20 ק"מ, עם המון עליות מטורפות.
אחרי שהבנות ואני סיימנו בפארק המים, נסענו לאסוף את יניב והמשכנו יחד למסעדת המבורגרים מעולהההה במבשלת בירה בפופראד. עוד מסעדה שמצאנו בעזרת גוגל https://poprad.dobre-casy.sk/
08.08.2024 הרי הטטרה הגבוהים
אחרי ארוחת בוקר נסענו שוב לאגם שטרבסקה strbske, שממנו יוצאים המון מסלולים בדרגות קושי שונות.
החלטנו לעשות את המסלול לפסגת הר סוליסקו Mt Predné Solisko. קראנו שהמסלול קצר (1.2 ק"מ בלבד ונחשב קל מאוד). בפועל מדובר במסלול קשוח, כי כל כולו מתבצע על גבי סלעים, המרחק אמנם קצר, אבל עולים בגובה סה"כ 500 מ. ואח"כ גם צריך לרדת הכל. בקיצור - אחרי המסלול הזה סבלתי במשך 3 ימים מכאבי רגליים (וזה חוץ מהפינוק של התכווצות שרירים).
לפי ההנחיות הגענו לחניה ליד מלון FIS (כדאי לחנות מחוץ לשטח המלון, כי החניה שם זולה יותר). צועדים כמה דקות, מגיעים למשרד הכרטיסים, וקונים כרטיסים במכונה של GoPass. החלטנו לקנות רק כרטיס עליה, מתוך מחשבה שהירידה אינה קשה (כשעוד לא הכרנו את תוואי המסלול).
עולים ברכבל פתוח שיש בו 4 מושבים. הנסיעה המקסימה והכיפית אורכת כרבע שעה.
מגיעים עם הרכבל לבקתה, שנמצאת בגובה 1840 מ, ואז מתחילים בעליה.
כמו שכבר הסברתי העליה קשה מאוד - גם העליה החדה וגם העובדה שעולים על סלעים. מזג האויר היום קריר וכל הדרך יש טפטוף. יניב ושי, הקלילים מבינינו, מגיעים לפסגה אחרי פחות משעה. תומר ואני מגיעות אחרי שעה וחצי. הנוף בפסגה מטורף בגובה 2314 מ. לפתע מתחיל גשם חזק. מעילי הגשם נשלפים ורוב השוהים בפסגה מתחילים לרדת. הגשם מקשה על הירידה, כי הסלעים חלקים. המתנו מעט, הגשם נרגע וירדנו לאט לאט, והצלחנו להנות מהנוף המקסים. הירידה אורכת שעה.
מגיעים לבקתה שממנה התחיל המסלול, עוצרים להפסקה של שתיה, מתוקים ומנוחה מול הנוף הנפלא.
מתחילים לרדת. תכננו לרדת במסלול הפשוט, שעובר ביער מתחת לרכבל, אבל לפתע יניב רואה עוד דרך לרדת בה, ואנחנו יורדים משם. אבל….לא ידענו שהירידה הזו הרבה יותר קשה וכוללת סלעים (כמו בעליה ובירידה מהפסגה). אחרי שעתיים וחצי לא פשוטות, אנחנו מגיעים למטה.
מחליטים לאכול את ארוחת הערב באחת המסעדות למטה - אוכלים במסעדת Oliver החמודה (תשלום במזומן בלבד). https://www.facebook.com/oliverstaraposta/
חוזרים עייפים מאוד לבקתה שלנו.
09.08.2024 בדרך לגן העדן הסלובקי
מתעוררים לבוקר קריר. מתארגנים בנחת, אורזים ומתחילים בנסיעה לכיוון הבקתה הבאה בגן העדן הסלובקי. מדובר במרחק של פחות משעה נסיעה, ואנחנו מנצלים את היום לטיול בעיירות ובכפרים סביבנו.
אחרי כמה דקות נסיעה עוצרים במגלשות הרים https://www.tatrabob.sk/ . המקום ריק לחלוטין. הבנות עושות 2 סיבובים חמודים וממצות.
בדיוק עובר מסע אופנוענים מקסים עם דגלי מדינות מכל אירופה. מאות אופנוענים מנופפים לשלום. הכל מסודר להפליא.
ממשיכים בטיול רגלי בעיירה המקסימה טטרנסקה לומניקה tatranska lomnica - אחרי כמה דקות מגלים מאפייה מקומית. ברור שאסור לפסוח עליה. נכנסים ומגלים שזו מאפיית בוטיק, שבה אפשר לראות גם את הצוות מכין את המאפין מעבר לחלונות שקופים. קונים מאפים ומתפנקים https://kuszmannpekaren.sk/
ממשיכים לטייל בעיר. פארק חמוד, תחנת הרכבת הישנה, מרכז מידע ובכלל נהנים מהאוירה.
מכאן נוסעים לבקתה בגן העדן הסלובקי בצ'ינגוב cingov. לפני יומיים בעלת הבקתה יצרה איתנו קשר והסבירה איפה לחנות. כתבה שלא חונים ליד הבקתה, בגלל שזו שמורת טבע. מודה שזה הפתיע והדאיג אותנו, כי הבקתה הוזמנה לפני 7 חודשים, יש לה ציון 10 בבוקינג ולא צויין שום דבר על הגישה (יש לנו מלאאאא ציוד).
מגיעים. חונים. נפגשים ומגלים שזה לא פשוט לקחת את הציוד לבית (עם עגלה שיש במקום) זה מתיש ומבאס, אבל, וזה אבל גדול - בהתחשב בעובדה שנהיה פה 8 לילות, ולאור העובדה שהבית מהמם ומפנק, ונמצא באמת בתוך גן עדן - זה בטל בשישים https://www.booking.com/Share-3mFVAEF
חלק מהחוויה של הבית הזה היא חימום המים בג'קוזי עם בולי עץ (לוקח בערך שעתיים של חימום עד שהם חמים ונעימים). גם את האש בחצר מדליקים עם אותם בולי עץ.
מתמקמים. יורדים לכיוון החניה, שם יש פוד טראק חמוד ואנחנו אוכלים את ארוחת הערב שלנו. ממש ליד מתחילה הופעה של להקה מקומית ששרה ומנגנת מוסיקת קאונטרי בסלובקית.
הבנות חוזרות לבקתה ונכנסות לג'קוזי ויניב ואני נוסעים לסניף הקרוב של lidl לקנות מצרכים.
10.08.2024 גן העדן הסלובקי
לא הצלחנו להבין לגמרי מהיכן יוצאים המסלולים בגן העדן הסלובקי. היות ומדובר בשמורת טבע, שלחלקה הגדול אסור להיכנס עם רכבים, אז לפעמים מה שנראה על המפה קרוב, הופך לשעה של נסיעה לא פשוטה. אחרי המון חיפושים הבנו שאין במקום מרכז מידע (למרות שבכל האתרים הוא מופיע). נכנסנו לחנות להשכרת ציוד טיפוס ויה פראטה, ולשמחתנו פגשנו נער עם אנגלית מעולה, המון ידע על מסלולים וסבלנות אין קץ. מתאפסים על הסביבה. יניב מחליט להתחיל היום עם מסלול ויה פרטה (אין לו צורך לשכור ציוד, כי הוא הביא איתו ציוד שלו מהארץ).
אחרי חזרה לבקתה והתארגנות של יניב, הוא יוצא ברגל מהמקום שבו אנחנו ישנים למסלול kysel untie - המסלול מתחיל בסימון השבילים הכחול לכיוון biely potok, משם הוא ממשיך בסימון השבילים הירוק לכיוון kysel untie ועושה מסלול של וויה פראטה של שעתיים (לדברי יניב זהו מסלול קליל ממש), בדרך הוא עוצר בבקתה לבירה, חוזר דרך סימון השבילים הכחול אל biely potok ולנקודת ההתחלה ב- cingov. המסלול אורך לו בנחת 6-7 שעות.
הבנות בינתיים ממשיכות לישון, מתעוררות מאוחר ואנחנו מחליטות על יום מנוחה בבקתה, עם פויקה על האש בחצר. נוסעות לקנות מצרכים לפויקה, (שלא תוכנן מראש אתמול בערב כשהלכנו לקניות). חוזרות ואני מתחילה בטקס של הדלקת האש עם בולי עץ, העמדת הסיר והבישול. כיף גדול.
הפויקה מתבשל כמה שעות טובות על האש, יניב חוזר, מתפנקים בג'קוזי ובערב מתיישבים לאכול בחצר. אח"כ טאקי, סרט בבקתה ולילה טוב.
11.08.2024 גן העדן הסלובקי
אחרי ארוחת בוקר בבקתה, נסענו לאגם דדינקי dedinky. ממש לצד האגם יש רכבל של כסאות לבודדים, שאיתו עולים לגרייבי Geravy. מכוונים את הוויז אל Sedačková lanovka Dedinky - Geravy וחונים למטה ממש מול האגם (הנקודה ממנה יוצא הרכבל היא מקום חניה, המיועד רק למי שעושה קמפינג במקום). כדאי מאוד לחנות בחניון מסודר בתשלום, כי ראינו שבמשך היום המשטרה חילקה לא מעט דוחות. קנינו כרטיסים. הרכבל יוצא כל שעה עגולה (מוזר ולא ממש ברור למה). מדובר בכסאות בודדים ופתוחים - חוויה נפלאה של 20 דקות בערך, הכוללת עליות וירידות ונוף מרהיב. בסוף הנסיעה ברכבל הגענו לגרייבי בגובה 1032 מ'. מקום יפהפה, כר דשא ענק, ארנבים שמנמנים ומסעדה. בתכלס היינו אחרי ארוחת בוקר והעדפנו להתחיל במסלול ולהגיע לאגם עצמו, אז לא התעכבנו. הירידה הנהדרת אורכת כשעה בתוך היער. מסלול קליל ולא קשה בכלל. חוזרים לכפר דדינקי, לא רחוק מהחניה, ומחפשים מקום להתמקם בו על שפת האגם.
אגם דדינקי הוא אגם מלאכותי שנבנה כסכר, במטרה למנוע את הצפת הכפר דדינקי, הוא גדול ומקסים וטובל בנוף יפהפה. מצאנו חוף מסודר עם מדשאה גדולה, שכרנו כסאות נוח, התמקמנו במקום מוצל (המקומיים רודפים אחרי השמש, עד שיש סופסוף יום שמשי), הבנות שכרו סירת פדלים וסאפ, והעברנו יום נינוח וכיפי על שפת האגם. למרות שמדובר ביום ראשון, ויש לא מעט אנשים, אין הרגשה של עומס. אחה"צ אנחנו מתיישבים לאכול במסעדה המקומית על שפת האגם ואח"כ מתחילים בנסיעה לבקתה שלנו לערב סרט נוסף.
12.08.2024 גן העדן הסלובקי
יצאנו מוקדם בבוקר למסלול סוחה בלה Sucha Bela. המטרה היתה להימנע מהעומס הצפוי במסלול שהוא כנראה הכי פופלרי בסלובקיה. ההגעה המוקדמת לתחילת המסלול בשעה 0830 אכן הצדיקה את עצמה. זהו אחד המסלולים היחידים בסלובקיה, שבו משלמים (תשלום סמלי מאוד) בכניסה למסלול. מתחילים את המסלול ממש ממש לבד. האויר מאוד קריר. היופי של הסלול מתגלה מיד בהתחלה. הליכה סופר כיפית, קרירה וחווייתית עם מים, גשרונים וכמובן הסולמות המפורסמים. כשמגיעים לסולמות המתכת הגבוהים, מתחילים להיווצר מעט פקקים, כי צריכים לחכות שיעלו, כלומר: כולם מגיעים לסולמות, אבל אי אפשר לעלות יחד. חשוב לזכור שמדובר במסלול חד כיווני בגלל הסולמות, ואי אפשר לחזור במהלך המסלול. זה המסלול הכי יפה ומיוחד שראיתי בסלובקיה, ולדעתי הוא מתאים לילדים מעל גיל 8 בגלל ההליכה הלא מאובטחת על הסולמות והגשרונים, ובתנאי שהם זהירים וקשובים. בסיום המסלול היפה והנעים יש עליה מאוד משמעותית ולא פשוטה. כשמגיעים למעלה פונים שמאלה להמשך המסלול - הכל בירידה על דרך כורכר בתוך היער. כל המסלול המעגלי של הסוחה בלה ארך לנו כארבע וחצי שעות. https://www.youtube.com/shorts/O5w6M-DhdAI
כשחוזרים למטה מגיעים לכמה בתי קפה / מסעדות. התיישבנו במסעדה קטנה וחמודה, עם תפריט שונה ומפתיע https://www.facebook.com/bufetuorla1/ - המלצה חמה.
חוזרים לבקתה שלנו, ובערב מתפנקים במרשמלו על האש בחצר.
13.08.2024 גן העדן הסלובקי
הבנות ואני מחליטות, שאחרי המסלול אתמול בא לנו משהו נינוח לחלוטין.
בינתיים יניב יוצא למסלול מהבקתה בה אנחנו ישנים ב- cingov בגן העדן הסלובקי לכיוון sokolia dolina.
כשהבנות מתעוררות אנחנו אורזות תיק קטן עם ספרים, פירות ומשחקי קופסא, הולכות מרחק של 20 דקות במסלול שטוח לגמרי ומתמקמות ליד מים זורמים.
יניב נהנה מהמסלול, ובחזרה מגיע לפגוש אותנו.
אחרי כמה שעות חוזרים לבקתה ובערב נוסעים למסעדה salas cingov, מרחק כמה דקות מאיתנו, מסעדה עם תפריט סלובקי מסורתי עם כמה טוויסטים מעניינים. אחלה אוכל במחיר זול מאוד ! https://www.facebook.com/people/Sala%25C5%25A1-%25C4%258Cingov/100087496210253/?checkpoint_src=any
14.08.2024 גן העדן הסלובקי
אחרי ארוחת הבוקר התחלנו בנסיעה לכיוון מערת הקרח דובשינסקה Dobšinská Ice Cave. אחרי נסיעה מפותלת של שעה, טיפסנו בעליה תלולה מאוד של 20 דקות. הגענו למעלה ורכשנו כרטיסים לסיור + כרטיס עבור צילום במערה. למעלה התחלנו להתלבש בהתאם עם בגדים שארזנו מראש (כי בחוץ היה יום חמים). ואז ירדנו לסיור. אכזבה ענקית !!!!!! סיור קצר, רק בסלובקית (ידענו מראש, אבל המדריכים היו סופר לא נחמדים כששאלנו שאלות), הביקור קצר מאוד (20 דקות) ולא מעניין, ובטח לא מצדיק נסיעה ותשלום.
חוזרים מאוכזבים לבקתה שלנו. בדרך רואים שילוט לכיוון חוות סוסים ונכנסים לבדוק. לא היה מקום לרכיבה היום, אלא רק למחר בבוקר. עוצרים לקנות בשר ועוד דברים טעימים ב- Tesco ומתפנקים שוב באוכל טוב בבקתה ובמקביל בג'קוזי.
15.08.20204 גן העדן הסלובקי
מוקדם בבוקר יניב יצא למסלול רגלי לכיוון פריאלום הורנאדו, במטרה להצטרף אלינו לרכיבה על סוסים לקראת הצהריים. את המסלול הוא התחיל ממש ליד הבקתה שלנו ב- cingov ואז לכיוון Letanovský mlyn, אל Kláštorská roklina-ústie ומשם ל- Hrdlo Hornádu. המסלול מסתיים ב- Hrabušice-Podlesok (שם התחלנו את מסלול סוחה בלה). המסלול כלל גם את נקודת התצפית המרשימה Tomášovský výhľad.
הבנות ואני נוסעות בשעות הבוקר המאוחרות לחווה, שבה הזמנו רכיבה על סוסים - https://rancutrapera.sk//
מהבוקר הגשם יורד לסירוגין, ומעכב מאוד את יניב במסלול, וגם התקשורת בינינו לאורך המסלול כמעט בלתי אפשרית.
בסופו של דבר, הבנו שיניב מתעכב, והחלטנו יחד שנצא לרכיבה בלעדיו והוא ימשיך ברגל מנקודת סיום המסלול לכיוון החווה.
הרכיבה עצמה מתעכבת מעט בגלל גשם חזק. אנחנו יוצאות לרכיבה מלוות במדריכה מקומית. בתוך היער הרטוב והקריר. רכיבה איטית וכיפית ממש במשך שעה.
בדיוק כשסיימנו יניב הגיע 🙂
יחד נסענו לבקתה חמודה, שנמצאת בתוך חווה, שיניב ראה לאורך המסלול https://rancpodlesok.sk/#o-nas/ התיישבנו בחוץ, מול נוף מדהים ואחו ענק. במקום יש גם מתקנים לילדים קטנים. כשסיימנו וחזרו לאוטו, הגשם התחיל לרדת שוב, ואנחנו חזרנו לבקתה שלנו לאחה"צ נינוח בג'קוזי ולערב סרט.
16.08.2024 גן העדן הסלובקי
היום צפוי להיות שמשי וחם (יחסית), והבנות ביקשו שניסע שוב לאגם דדינקי dedinky, כי מאוד חסרה להן הרחצה באגמים.
בדרך לשם הורדנו את יניב במסלול velky sokol, כשהתכנון הוא שיניב יסיים את המסלול אחרי שעתיים - שלוש באגם.
בפועל המסלול היה יותר ארוך ומורכב ממה שהיה כתוב וארך מעל 4 שעות.
הבנות ואני התמקמנו באותו חוף שבו היינו בתחילת השבוע, אבל הפעם היינו כמעט לבד לחלוטין, כי מדובר באמצע השבוע. התמקמנו, שכרנו כסאות נוח, סירת פדלים לשעה באגם היפהפה והתפנקנו לנו.
בדיוק כשיניב הגיע, שי תכננה לשכור סאפ ואז בן רגע נפתחו ארובות השמיים, התחיל גשם זלעפות, הטמפרטורות צנחו, ורצנו חזרה לאוטו.
הדרך גשומה ואנחנו בדרכנו למסעדה נוספת שגוגל המליץ עליה - ושוב יש פה הצלחה מסחררת.
למסעדה יש שני תפריטים - סושי ובורגרים. עיצוב נהדר ויחודי, עם המון פינות חמודות, שכל אחת נראית אחרת. מנות משובחות וענקיות. נהנים מכל ביס וכל שניה. https://www.facebook.com/moesushisnv/ https://burgerapivo.sk/english-menu/
חוזרים ללילה אחרון בבקתה הנפלאה שלנו בגן העדן הסלובקי, רחצה לילית בגשם בג'קוזי ועוד ערב סרט.
17.08.2024 בדרך לברטיסלבה
אורזים את הפקלעות, סוחבים שוב הכל חזרה לאוטו (בתכלס יניב סחב את הרוב) ומתחילים בנסיעה לברטיסלבה. הטמפרטורות נמוכות והדרך מתחילה בגשמים חזקים מאוד !!!!!
כשמתחילים להתקרב לברטיסלבה השמיים מתבהרים, ובדיוק כמו בתחזית - הטמפרטורות עולות ומגיעות ל- 30 מעלות.
נכנסים לברטיסלבה למלון בוטיק Roset המקסים. הזמנו מראש 2 סוויטות זוגיות - ואיזה סוויטות קיבלנו. ע-נ-ק-י-ו-ת. https://www.rosethotel.sk/en/ פורקים מזוודות, חונים בחניון של המלון, ויוצאים לטייל ברגל בעיר.
בסופו של דבר זו עיר קטנטנה ומאוד קל ונוח להגיע לכל מקום ברגל.
מגלים עיר יפהפיה. בירה אירופאית לכל דבר. שונה מאוד מכל האזורים בהם ביקרנו עד עכשיו. משוטטים בסמטאות, עוצרים לשתות ולאכול. העיר מוצפת בגלידריות. המון. וכולן שוקקות כל הזמן. חם מאוד ! 32 מעלות ולח - כל החודש האחרון שכחנו שקיץ. אחרי טיול של 3 שעות חוזרים למלון לנוח. אחרי התארגנות יוצאים בערב לכיוון שפת הדנובה, המלאה בתי קפה ומסעדות. בוחרים מסעדה חמודה (שחולשת על רצועת חוף ענקית) https://www.primieurovea.sk/en/menu-2/ וברגע שמגיע האוכל - מתחיל מבול !!!! כבר היינו בסיפור הזה בעבר - בזריזות מעבירים את כולנו לשבת בתוך המסעדה. המקום ענק אבל לא ממוזג. האוכל מצוין. מסיימים לאכול, ובינתיים הגשם נרגע ואנחנו חוזרים למלון. לילה טוב
18.08.2024 ברטיסלבה
מתחילים בארוחת הבוקר העשירה והמצויינת של המלון. זהו מלון קטן וכך גם חדר האוכל. הארוחה מפנקת מאוד.
מתארגנים ליום בסמטאות ברטיסלבה.
המלון נמצא דקותיים מהכנסייה הכחולה The Blue Church - Church of St. Elizabeth ואנחנו מתחילים בביקור. יום ראשון, ובמקום מתקיימת גם תפילה.
יום ראשון בבוקר - ורחובות העיר עדיין ריקים. הכל יפה ונקי להפליא.
מגלים בדרכנו את הפסלים המפורסמים של ברטיסלבה - החייל הצרפתי מצבא נפוליאון בכיכר המרכזית, האיש המנופף לשלום עם כובעו, האיש המציץ מתוך פתח ביוב (ולידו יש כל הזמן תור לצילומים).
התרחקנו מעט מהמרכז ועלינו לטירת ברטיסלבה - נוף נהדר של הדנובה וכל העיר.
משם המשכנו לבניין UFO ועלינו לתצפית על העיר. העליה בתשלום. עולים לגובה של 95 מ' ויוצאים למרפת עם תפצית מרהיבה, אבל….. לי היה קשוח. העליה המהירה גרמה לי לסחרחורות. יתר החבורה דווקא נהנתה מאוד.
ואז התחלנו את השופינג - הלכנו לקניון https://eurovea.sk/.
אחרי כמה שעות יעילות מאוד, חזרנו למלון להתארגן לקראת הערב האחרון שלנו בסלובקיה.
הלכנו למסעדה בכיכר המרכזית, שצדה את עיניניינו כבר בטיול בשעות הבוקר https://www.brixton.sk/ - לא זול , אבל טעים וסופר מיוחד, ומלצר מקסים ששלט היטב באנגלית.
אחרי שנהננו מהארוחה, חוזרים ברגל למלון - לילה אחרון בברטיסלבה.
19.08.2024 בדרך לוינה
מתחילים שוב בארוחת הבוקר הנהדרת במלון, מעמיסים הכל על האוטו ונפרדים מברטיסלבה ומסלובקיה.
אחרי 40 דקות נסיעה, עוברים לאוסטריה.
היום הזה תוכנן מראש כיום שופינג בקניון המעולה https://www.westfield.com/austria/scs הנמצא מחוץ לוינה. (היינו שם לפני שנתיים, בסיום הטיול באוסטריה). הגענו לשם כבר בשעה 09:30 ובחניה החיצונית החינמית עדיין היה מקום.
אז… שופינג.
קניון נהדר עם הצע של כל מותג אפשרי.
סיימנו בשעות הצהריים המאוחרות, התיישבנו לאכול בתוך הקניון במסעדה WOK TOWN, שבה משלמים מחיר אחיד ואוכלים כמה שרוצים אוכל אסייתי - מכל סוג שהוא. לא מסעדה ברמה גבוהה, אבל מתאימה אחלה לכזה יום.
נוסעים שוב למלון MOXY בשדה התעופה של וינה (שבו גם התחלנו בלילה הראשון). הנציג של חברת ההשכרה מגיע לאסוף מאיתנו את הרכב במלון. הולכים לסופר BILLA הצמוד למלון, להשלים קניית ממתקים.
יורדים לערב אחרון של הטיול בלובי של המלון.
20.08.2024 וינה - תל אביב
מתעוררים לארוחת בוקר זריזה במלון, מרחק כמה דקות הליכה עם כל הציוד ומגיעים לאולם ההמראות.
טיפול בהחזרי מס (מול הסניף של Burger King).
בגלל שעשינו צ'ק אין אונליין והיה לנו כרטיס דיגיטלי, בכלל לא נעזרנו בעובדי השדה, וכל מסירת המזוודות והרישום לטיסה נעשים אוטומטית. בידוק בטחוני ואנחנו בדיוטי פרי.
הטיסה ממריאה בזמן.
נוחתים בישראל הלוהטת והמדממת.
עד הפעם הבאה