יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”אזהרה מחברת Mcrent וטיפים חשובים לפני ההשכרה“
שכרנו קרוואן מחברה גרמנית הנקראית McRent הנמצאת במינכן, דרך חברת מוטורהום ישראל. במהלך הנסיעה פגענו במראה הצדדית וידענו שנצטרך לשלם על כך בסוף. הפגיעה השניה התגלתה בזמן החזרת הרכב – איש עם סולם וזכוכית מגדלת מצא שריטה כמעט בלתי נראית של 5 ס``מ בדופן הרכב. מסתבר שהיה כיפוף קל בדופן שלא גילינו בבדיקה הראשונית ולא צילמנו את הזווית הזו של הרכב, אבל לא יכולנו להתווכח כי מן הסתם זה יכול לקרות.
בחברת ההשכרה McRent וגם בחברת מוטורהום מודים בכך שאין כל בעיה לפגוע ברכב בגלל החומרים ממנו עשוי כיסוי הרכב וזה קורה כמעט לכל רכב שהם משכירים. בקיצור, היו שתי דפיקות ברכב והעלות שלהם בחברת מוטורהום היתה 1500 יורו – על כל דפיקה יש לשלם בנפרד. הסכום הזה היה יותר משעלתה לנו השכרת הרכב לשבועיים! ביום ההחזרה לא היתה לנו ברירה אלא לשלם את הסכום.
אם אתם לא רוצים להיות במצב שבו עליכם להכפיל את מחיר הטיול שלכם אפשר לטפל בבעיה בשתי דרכים:
1.כשמוצאים פגיעה ברכב יש לחברת ההשכרה מחירון המראה את עלות התיקון. המחירון הזה הוא ``מחירון בית מרקחת`` בו על החברה לדרוש את התשלום ממכם רק כשיש בידם קבלה על עלות הטיפול האמיתי – חברת מוטורהום ישראל יכולה לדרוש הסדר כזה ואז מן הסתם המחיר יהיה המחיר האמיתי – למרות שגם כאן הם יכולים להביא קבלות ``בית מרקחת`` – ויש לדאוג לכך גם.
2.לא לצאת לטיול בלי ביטוח השתתפות העצמית בהוצאות של דפיקות ברכב, שזה בעצם ביטוח על ביטוח או ביטוח נוסף. McRent לא מספקת את האפשרות הזו, אבל יש חברות אחרות המיוצגות על ידי מוטורהום ישראל שכן עושות כך (אבל עד עלות מסויימת).
3.אל תצאו לטיול קראוונים בלי לדעת אם יש לכם ביטוח המכסה את ההשתתפות העצמית של 1000 יורו לכל דפיקה.