יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”אגם סקאדר - ריאקה צרנוביקה“
לאוהבי טבע אני ממליצה בחום על ביקור באגם סקאדר דרך הכפר ריאקה צרנוביקה. אני זוכרת שלפני נסיעתי עלתה כאן התלבטות האם לבקר או לא באגם סקאדר. אנחנו מצאנו את היעד הזה כיעד המדהים ביותר של מונטנגרו! הטבע במלוא הדרו ובצגת תכלית שאין כמותה!!!
השייט בביצה אורך שעתיים ובו אפשר לצפות בעשרות רבות של ציפורים, השייט עצמו כמו בגן עדן בין צמחי המים והנימפאות הפורחות.
יוצאים מבודווה בכביש לעבר ציטניה ופונים לעבר הכפר ריאקה צרנוביקה, שם מומלץ מאוד לקחת שייט אצל הדייגים המקומיים (אי אפשר לפספס מגיעים עד מרכז הכפר שם רואים את הגשר הישן ולידו יש מסעדה וטיילת, הדייג כבר יבוא אליכם לשאול אם תרצו שייט) - העלות- הוא התחיל מ-25 יורו לאדם וסיים ב-25 יורו לשנינו. אחר כך טען שהתכוון 25 יורו לשעה וזה היה שעתיים אבל התעקשנו איתו והוא חזר בו (לדעתי, רצה עוד כסף כי את השייט התחלנו בגופיות וגמרנו עם מבול גשם רטובים עד לשד עצמותינו למרות שהיו לנו שיכמיות גשם). נתנו לו טיפ 5 יורו נוספים. לאחר השייט יש להמשיך עם הכביש לתצפית מעל האגם. הנוף משכר.
שמורות הטבע הנוספות של מונטנגרו, מקסימות ככל שיהיו, הן נוף שכבר ראה כל מי שביקר באגם אחד או שניים באירופה שסביבו מצוקים עם שלג ולכן שמורת אגם סקאדר כל כך שונה וכל כך חוויתית מבחינתנו, כי היא נתנה לנו משהו אחר שכמותו עוד לא ראינו.