יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”סקי בלפלנד“
האתר נקרא Pyhatunturi הוא נמצא בעמק הנקרא Pyha-Luosto ונמצא כ-120 ק"מ מרובניימי, שהיא עיר הבירה של לפלנד הפינית. באתר Pyha ישנם כ-14 ליפטים ומדרונות ובאתר Luosto כשמונה מסלולים וליפטים.
הסקי-פס מתאים לשני האתרים, שנמצאים במרחק של כ-20 ק"מ אחד מהשני. מאוד אהבנו את האתר ב-Pyha, שמאוד מתאים גם למתחילים וגם למתקדמים. ישנו מלון הנמצא בלב האתר וממש ניתן לגלוש "מהדלת". ישנו מרכז להשכרת ציוד במקום, עם שרות מעולה ומחירים סבירים הן לסקי והן לסנובורד. ישנה חנות קטנה ליד מרכז המבקרים, שמשכירה סקי וקרוסקאנטרי סקי ב-25 יורו ליום שלם, שנקראת Pro Sport ונמצאת ממש ליד הסופרמרקט של Pyhatunturi.
אנחנו שהינו בבקתה מקסימה ומאובזרת להפליא, הנמצאת כ-2 ק"מ מאתר הסקי. את הבקתה ניתן לשכור דרך סוכנות מרכזית הנקראת Pyhahippu. פרטים על כל העמק ואוצרותיו ניתן למצוא באתר המצור, בו יש המון מידע ואפשרויות לינה וסקי.
אנחנו היינו שם שמונה ימים, משפחה עם שלושה ילדים בגילאים 12-17 ולא היה יום שלא נהנינו גם מהסקי וגם מהסביבה והאנשים. מומלץ בחום למטיילים בלפלנד הפינית.