יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”אתר הסקי Crans-Montana“
החלטנו שנוסעים לשוויץ לאתר שלא רואים בו הרבה ישראלים Crans-Montana. מבחינת הסקי - מדובר באתר גדול יחסית, מספיק בכיף לשבוע גלישה (מדובר למעשה בשלושה אתרים שחוברו להם יחדיו - CRANS + MONTANA + AMINONA). שטח גלישה של בערך 200 ק``מ. רב המסלולים אדומים. המסלולים רחבים מתוחזקים ברמה גבוהה ונוחים לגלישה של כוווולם! בגובה 3000 מטר יש קרחון שהירידה ממנו היא חוויה בפני עצמה. האתר עצמו יפהפה ורוב המסלולים עוברים בין עצים ובין שבילים. לידיעתכם מדובר באתר דרומי כך שיש בו שמש כל היום. באתר מסעדות ובתי קפה הפזורים לאורך המסלולים, מערכת המעליות משוכללת למדי ואין תורים.
לגבי העיירה - נאמר כאן באתר שהעיירה לא מספיק אלפינית - לא מדוייק. מדובר בעיירה ציורית עם המון בתי קפה וחנויות, פאבים דיסקוטקים, ממש חיי לילה. אגב ממש ביציאה מהאתר יש בר-מסעדה שכל החבר`ה שמסיימים את הגלישה יושבים שם לבירה, עם כל הציוד, מול השקיעה. יש גם קזינו. המקום יקר יחסית. אמנם משלמים בפרנק שויצרי, אבל עדיין כשקונים שוט של וודקה ומשלמים 10 פרנק - זה לא הכי זול. האופציה הזולה היא לקחת אוטובוס לעיירה שנקראת סיאר, שנמצאת מרחק נסיעה של 40 דקות ושם אפשר למצוא מציאות של ממש.
השכרת ציוד ושיעורים במקום - עלויות: ציוד טוב ואיכותי עולה בערך 250-300 פרנק שיעורים מגיעים עד 200 פרנק לאדם ל-6 ימים. אין שם מדריכים דוברי עברית אבל יש מדריכים דוברי אנגלית טובה מאוד!
מסורת ודת - שלא תעיזו לנסוע לבית המלון הכשר במקום. האוכל שם מתחת לכל ביקורת, בלתי אכיל לחלוטין ולא שווה את הכסף שמבקשים עבורו. אני ממליץ על RESIDENS - יש המון כאלה ברמה גבוהה ובעלויות לא גבוהות. אוכל כשר תמצאו בסופרמרקט סמוך למלון. מלון עלית נחשב מלון טוב.